Şimdi Ara

RADAR OLDUĞUNU NASIL ANLARSINIZ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
7
Favori
289.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wm1tr

normal yolda 90-100 km arasında kullanınca,
    - trafik cezası yemiyorum
    - aşırı yakıt tüketip cebimi yormuyorum
    - gideceğim yere daha güvenli varıyorum.

AMAAAAAA

yine de güzel ülkemdeki radarların tam da hız yapılacak yerlere, mesela aşağıya doğru inen geniş bir virajın altındaki uzun düzlüğün sonuna, yokuş aşağı aracı viteste bile bıraksan aracın 100ü geçeceği yerlere konulması, insanda "burda amaç hız kontrolü değil de insanları tuzağa düşürmek" düşüncesini yaratıyor. zira daha 3 gün önce 1,000 km yol yaptım, ortalama hızım az önce bahsettiğim gibi 90-100 aralığındaydı, aracın sık sık hız göstergesini kontrol edip hızımı bu aralıkta tutmaya çalıştım, ama an az 10 yerde yokuş aşağı inerken hızım 110u geçti bazen 120-130 a ulaştı...işte o 10 yerin en az 2sinde radar olsaydı ne kadar dikkat etsem de kesinlike ceza yemiştim, şimdi burda kim suçlu olacaktı? tam 1,000 km boyunca hızını kontrol edenin mi???

Bu tip durumlardan da sakınmak için geliştirdiğim yeni teknikler de şunlar :
    - yaklaştığım şehire girerken ya da çıkarken o ilin plakalarına sahip araçların davranış şekillerini inceliyorum,
    - yolda mümkün olduğunca en uzağa bakıp kenarda parketmiş araba varmı diye araştırıyorum (tarlalarının kenarlarına parkeden açık renk toroslara, renault 19lara gıcık oluyorum)
    - hız yapılabilecek yokuşların tepesine doğru hızımı azaltıp, tam da tepe noktasında aşağıya ‘resim çektirmemek’ için yavaşlıyorum (bilenler için söylieyim, arabada 2 bebek ve 4 yetişkin var iken yol boyunca yine hızıma dikkat ettiğim halde, çanakkaleye doğru giderken truva sapağındaki ağacın altındaki radar aracına aynen bu şekilde 110 km hızla radara girdim, öncesinde uzun ve düz bir yokuş vardır)
    - sabit radar tabelalarına dikkat ediyorum, üzerinde ‘trafik kazası’ bile yazsa sonradan eklenmiş tabelaları görünce dikkatim tavana vuruyor…
    - artık ne olursa olsun, hızımı gösteren sabit sensörlerin ve ekranların olduğu yerlerden yavaş geçiyorum, (Afyon-Antalya arasında en az 5 tane var)

Alıntıları Göster
    Bizim bir arkadasin babasi var, 1.95 boyunda, en az 130-140 kilo agirliginda biyikli filan. Tum uzun yolculuklara takim elbise-kravatla cikiyor. Polis cevirince de:

"Oglum, beni nasil tanimazsin!!!" diye bir bagiriyor. Polisler bunu bulunduklari ilin Emniyet muduru/yardimcisi filan saniyorlar haliyle... Adam simdiye kadar girdigi tum radarlara daha 1 kurus odemedi...
    ASUS F8Va-C1 Laptop. Core2Duo T9400 2.53 Ghz, 1066 MHz FSB, 6MB L2 Cache islemci, 2x2 GB OCZ DDR2 800MHZ RAM (CL5), 320 GB Western Digital 7200 RPM 2.5" Harddisk, ATI Mobility Radeon HD3650 Ekran Karti (1 GB Video RAM), 14.1" 1440x900 LCD, Gigabit Ethernet, V92 Modem, 5-in-1 Card Reader, Infrared port, Intel 5100 (802.11 a-b-g-n) Wireless LAN, DVD Super Multi, ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramgen

Bizim bir arkadasin babasi var, 1.95 boyunda, en az 130-140 kilo agirliginda biyikli filan. Tum uzun yolculuklara takim elbise-kravatla cikiyor. Polis cevirince de:

"Oglum, beni nasil tanimazsin!!!" diye bir bagiriyor. Polisler bunu bulunduklari ilin Emniyet muduru/yardimcisi filan saniyorlar haliyle... Adam simdiye kadar girdigi tum radarlara daha 1 kurus odemedi...

Alıntıları Göster
    Peki radara girince mutlaka durdurmak zorundalar mı?

Geçen günlerde Karaman'da Organize sanayi bölgesi ile şehir merkezi arasında (daha şehre girmemiştik) karşıdan radar arabası geldi. Hızım 70-80 civarıydı. Doğrusu tırstım.

Radara girince mutlaka durdururlar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: O$MAN

Peki radara girince mutlaka durdurmak zorundalar mı?

Geçen günlerde Karaman'da Organize sanayi bölgesi ile şehir merkezi arasında (daha şehre girmemiştik) karşıdan radar arabası geldi. Hızım 70-80 civarıydı. Doğrusu tırstım.

Radara girince mutlaka durdururlar mı?

Alıntıları Göster
    Geçen hafta Antalya-Alanya arasında birkaç tane üst geçit gibi demir borular üstünde kameralar gördüm. Sanırım radardı. Buralarda dikkateli olalım arkadaşlar....

PSN: anamurcat33

• quote:

Orijinalden alıntı: waomi

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

quote:

Orjinalden alıntı: Aerobero

Bu olayın mantığı şu;

Polisin amacı hız yaptırmamak, yani hız yaptıktan sonra ceza kesmek değil... Adama ceza kesmişsin ama hız yapmış, yani başarısız olmuşsun... Ama işaretleri koyarak adamı yavaşlatıyorsun ve oradan yavaş gitmesini sağlıyorsun...
    Haa dersenki "uyarmasalar ve heryerde radar olabilse, belki hep yavaş giderler" ama ne yazıkki pratikte bu eski yöntem heryerde hızlı gitmekle sonuçlanıyor ve sadece polisin ceza kesmesine olanak sağlıyor...
    Yeni yöntemde (tabela koyma yöntemi) kritik yerlere sabit tabelalar koyarak belli yerlerde hız yapılması engelleniyor... Bence mantıklı, ama polislerin bunu bilinçli uygulaması lazım...

Her yıl bütçeye bilmem kaç trilyon lira "trafik cezası geliri" koyuyorlar. Yani sürücüler %30 daha özenli ve dikkatli sürseler bütce trilyonlarca lira açık verecek!

Orta okul yıllarında şartlar gereği trafik istasyonlarına çok sık girip çıkma durumu olmuştu. Sabahları her ekibe bir koçan ceza makbuzu verilirdi ve bitirmeden gelmemeleri söylenirdi. Bazen de direk para limitleri dikte edilirdi. Akşama kadar en az 1 milyarlık ceza yazmadan gelme gibi. Her istasyonun doldurması gereken kotası vardı (tahmin edilen bütçe gelirinin tutturulması hesabı).

Yani trafik denetimleri %90 (bu konuda iddialıyım) oranında gelir toplama amacıyla yapılıyor. Yoksa trafik doğru, güvenli akmış, kaza olmuş falan kimsenin umrunda değil.

O pahallı radarları sistemleri de para toplama yatırımı olarak alıyorlar. Mahkemeler ödenen cezaları iptal edip geri ödetmeye başlayınca (tuzak radarlar, ispatlanamayan hız aşımları vs) mecburan görüntülü radarlara yöneldiler.

Trafik ekipleri kendilerindem beklenen para limitlerini doldurduktan sonra biraz da çorba parası(!) için çalışmalarına kimse ses çıkarmaz. Amirinden müdürüne kadar.

geçen hafta ankara'dan samsuna gidiyordum.
    sungurlu'ya yaklaşırken bayır aşağı bir yol var....

gece 01.30 sularında hız sabitleyicisini 90'a ayarlamış bir halde giderken yokuş aşağı inen aracım 95 yapmış..

polis çevirdi.." hız sınırını aşmışsınız " dedi.

itiraz ettim..

-hız sınırı 90 , bende hız sabitleyicisi ile bunu ayarlamıştım.. yokuş aşağı inerken 95 olmuş. kaldı ki ; %10 izin var.. yani 99 yapabilirim.

polis cevap verdi:

- % 10 araç sollarken oluyor.. 90 nı aşamazsınız dedi..

ceza yazarken polise dedim ki ;

- ben şimdiye kadar hiç ceza yememiştim.. elimde olmadan olan bu ceza için yapacağınız herhangi bir şey yok mu ?

polis cevap verdi:

- bize verilen emir bu....emir demiri keser.. bu koçanı dolduramadan merkeze dönersem , ceza alırım , tayinim çıkar..radar sizi zaten tespit etmiş.. göz yummam mümkün değil..itirazınız varsa mahkemeye başvurursunuz dedi..

hem 115 YTL gitti hemde 5 ceza puanı....

hala moralim bozuk..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: waomi

- ..itirazınız varsa mahkemeye başvurursunuz dedi..

bu cümle o kadar modaki
    kime gitsen itirazın varsa mahkemeye başvur diyor
    çünkü cümlenin karşılığı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: cat33

Geçen hafta Antalya-Alanya arasında birkaç tane üst geçit gibi demir borular üstünde kameralar gördüm. Sanırım radardı. Buralarda dikkateli olalım arkadaşlar....

Alıntıları Göster
    afyon - burdur -antalya yolunda da bunlardan 5-6 tane var...ve DEV EKRANLI...

"hızınız şudur yavaşlayın" diye yanıp yanıp sönüyor...

quote:

Orjinalden alıntı: cat33

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wm1tr -- 8 Eylül 2008; 18:49:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wm1tr

afyon - burdur -antalya yolunda da bunlardan 5-6 tane var...ve DEV EKRANLI...

"hızınız şudur yavaşlayın" diye yanıp yanıp sönüyor...

quote:

Orjinalden alıntı: cat33

Alıntıları Göster
    arabanıza radar taraması yapan aletten takın bi yerde vardı biraz araştırın....

• quote:

Orijinalden alıntı: herby

quote:

Orjinalden alıntı: evolvo

ya arkadaşlar ben ABDye gittiğim bi zaman radar cihazı aldım geldim ama hiç kullanamadım polislerin radarları bu cihazları anlıyodur diye tırstım açıkçası , duyduğuma göre cezasıda ağırmış şimdi pzt tekrar yola çıkıcam uzun mesafe acaba kullansam mı ne dersiniz yakalanırmıyım?

Hocam kullanmaman senin yararına olur.. Çünkü polislerde sizin elinizdeki cihazı tespit eden başka cihazlar var.. Cezası çok ağır...

Alıntıları Göster
    Cruise Control.

• Gözünü sevdiğim yurdum insanı genelde sellektörle uyarıyor sağolsunlar...Türkleri seviyorum

Orijinalden alıntı: EagleGlance

Gözünü sevdiğim yurdum insanı genelde sellektörle uyarıyor sağolsunlar...Türkleri seviyorum
    Türkiyedeki radarlar hep art niyetli amaç tuzak yerlere radar kurup ceza yazmak.Aylar önce internette radarların yerlerini detaylı olarak anlatan bir yazı dolaşıyordu.Baştakiler o yazılardan çok rahatsız oldu tabi hoşlarına gitmedi milletin radar yerlerini bilmesi yerlerini değiştirdiler.Radarlar bizim iyiliğimiz için diyenler bakın bakalım radarları nasıl yerlere kuruyorlar?Ya uzun bir tepe inişi yada geniş tatlı bir düzlük ne güzel değil mi?Çok kaza olan yerlerde radar yok fakat şehiriçinde 56'yı geçene ceza yaz olacak iş mi?Şehiriçi 50'yi geçmesen başka sürücülerden duymadığın küfür kalmaz,trafiğin seri akışını bozarsın.Devletin paraya ihtiyacı olduğu zaman radar,kemer ve evrak kontrolü yapıyor bunlar vatandaşın iyiliğini düşündükleri için değil sadece ceza yazma amaçlı uygulamalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Türkiyedeki radarlar hep art niyetli amaç tuzak yerlere radar kurup ceza yazmak.Aylar önce internette radarların yerlerini detaylı olarak anlatan bir yazı dolaşıyordu.Baştakiler o yazılardan çok rahatsız oldu tabi hoşlarına gitmedi milletin radar yerlerini bilmesi yerlerini değiştirdiler.Radarlar bizim iyiliğimiz için diyenler bakın bakalım radarları nasıl yerlere kuruyorlar?Ya uzun bir tepe inişi yada geniş tatlı bir düzlük ne güzel değil mi?Çok kaza olan yerlerde radar yok fakat şehiriçinde 56'yı geçene ceza yaz olacak iş mi?Şehiriçi 50'yi geçmesen başka sürücülerden duymadığın küfür kalmaz,trafiğin seri akışını bozarsın.Devletin paraya ihtiyacı olduğu zaman radar,kemer ve evrak kontrolü yapıyor bunlar vatandaşın iyiliğini düşündükleri için değil sadece ceza yazma amaçlı uygulamalar.

Alıntıları Göster
    bende ilk cezamı dün yedim. radara yakalandım. hatalı sollama yaptım. polis tekrar tekrar izletti. çok güzel kaydetmiş. 115 ytl

• quote:

Orijinalden alıntı: emreee85

bende ilk cezamı dün yedim. radara yakalandım. hatalı sollama yaptım. polis tekrar tekrar izletti. çok güzel kaydetmiş. 115 ytl

Alıntıları Göster
    Yolu sağlı sollu şekilde ufuklara kadar görebiliyorsam araba ne gidiyosa gidiyorum..Yolu göremediğim yerde 120-130 radar tabelasını görünce 100...

Yolu rahatca görebiliyorsanız basın kökleyin

verdiğimiz fikirlere bak kural ihlali için taktikler

90 la gitmek en güzeli ama arabanın içinde ortam olucak 90 la gitmek için sus pus bir ortamda 90 bayıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: EagleGlance

Gözünü sevdiğim yurdum insanı genelde sellektörle uyarıyor sağolsunlar...Türkleri seviyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: EagleGlance

bende seviyorum valla...

iki defa radara girmekten yardımsever insanımız sayesinde kurtuldum allah razı olsun allah başımızdan eksik etmesin...

Vatansızlara İnat, Vatan Sağolsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: apia

quote:

Orjinalden alıntı: EagleGlance

bende seviyorum valla...

iki defa radara girmekten yardımsever insanımız sayesinde kurtuldum allah razı olsun allah başımızdan eksik etmesin...

Alıntıları Göster
    Selam,

Ben geçenlerde malatya - elazığ arasında 120-130 civarı seyrediyorum baktım karşıdan bir Renault Europa seyir halinde ilerliyor araçta radar kurulu, ''vay dedim kurnazlar kimbilir kimlerin canını yakacaklar pusu kurmaya gidiyorlar.''

Neyse yaklaşık 2 dk sonra baktım çevirme var hayırdır inşallah dedim.

Polis ile diyaloğumuz aynen şöyle;

Polis: İyigünler beyefendi.
    Ben: İyigünler memur bey.
    Polis: Evraklar lütfen.
    Ben: Memur bey araba daha yeni tüm işlemler tmm sizi yormayayım isterseniz.
    Polis: Beyefendi diğer araçlar gibi yeni araçlarda radara girebiliyor .
    Ben: Aynen dumur tabii ..

Sonuç;

Radar seyyar radarmış kendi hızını sabitleyip öyle ölçüm yapıyormuş.
    131km/h ile radara girmişim 231 YTL Haşırt to CEP ..

Son söz;

Ülkemizde memur arkadaşlar bizim sağlığımızı vs. düşünmek için değil uygun zemini yakalayalımda ceza yazalım diye radar kuruyor, yoksa 55km/h ile ne diye millete ceza yazıyorlar ..

Selametle ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Selam,

Ben geçenlerde malatya - elazığ arasında 120-130 civarı seyrediyorum baktım karşıdan bir Renault Europa seyir halinde ilerliyor araçta radar kurulu, ''vay dedim kurnazlar kimbilir kimlerin canını yakacaklar pusu kurmaya gidiyorlar.''

Neyse yaklaşık 2 dk sonra baktım çevirme var hayırdır inşallah dedim.

Polis ile diyaloğumuz aynen şöyle;

Polis: İyigünler beyefendi.
    Ben: İyigünler memur bey.
    Polis: Evraklar lütfen.
    Ben: Memur bey araba daha yeni tüm işlemler tmm sizi yormayayım isterseniz.
    Polis: Beyefendi diğer araçlar gibi yeni araçlarda radara girebiliyor .
    Ben: Aynen dumur tabii ..

Sonuç;

Radar seyyar radarmış kendi hızını sabitleyip öyle ölçüm yapıyormuş.
    131km/h ile radara girmişim 231 YTL Haşırt to CEP ..

Son söz;

Ülkemizde memur arkadaşlar bizim sağlığımızı vs. düşünmek için değil uygun zemini yakalayalımda ceza yazalım diye radar kuruyor, yoksa 55km/h ile ne diye millete ceza yazıyorlar ..

Selametle ..

Alıntıları Göster
    bu radar olayında cebi çizdirmemek için 2 şeye ihtiyaç var

1-cruise control
    2-araç içinde bardaklık

cc ile hızı sabitleyip,bardaklığa koyulacak sıcak yada soğuk içeceklerle yolculuktan zevk almak.

yollar artık radar kaynıyor.hem canımızı hem cebimizi tehlikeye atmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: giza

bu radar olayında cebi çizdirmemek için 2 şeye ihtiyaç var

1-cruise control
    2-araç içinde bardaklık

cc ile hızı sabitleyip,bardaklığa koyulacak sıcak yada soğuk içeceklerle yolculuktan zevk almak.

yollar artık radar kaynıyor.hem canımızı hem cebimizi tehlikeye atmayalım.

Alıntıları Göster
    ya 250 dolara amerikada ufak aletler satıyolar radar frekansını farkedip 150metreden falan uyaran, zaten 15metrede falan geri yavaşlar sınıra girersiniz bişey olmaz

tabi polis yerine jandarma olması her zaman iyidir işte insan bi karakoldaki nerdeyse tüm personeli tanıyınca rahat rahat basıyo yakalasalarda defol lan gözüm görmesin diyip kovalıyo çavuşları da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 21 Eylül 2008; 12:16:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

geçerkende garibim ne hevesli geçmiştir.

quote:

Orjinalden alıntı: greenicee

bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı.
    hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum.
    palio 120 ile filan geçti beni.
    tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)

ileride baktım palioyucu polise itiraz ediyo

Alıntıları Göster
    İllegal ama su tam ismini bilmedigim radar aleti var otuyo direk frene basyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: AcreaM

İllegal ama su tam ismini bilmedigim radar aleti var otuyo direk frene basyoruz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bayram tatilinde Eskişehir'den Ankara'ya gidicem.. Yol biliyosunuz otoban gibi ama radar korkusundan gidemiyoruz.. Bu yolda radar noktaları neresidir bilen varmı? Birde ankara çevre yolunda radar varmı?

Orijinalden alıntı: serkes

geçerkende garibim ne hevesli geçmiştir.

quote:

Orjinalden alıntı: greenicee

bi keresinde uzun yolda beni bir palio solladı.
    hızım 90 dı.oralarda radar olduğunu biliyordum.
    palio 120 ile filan geçti beni.
    tam geçerken karşı yoldan beyaz reno 19 geliyordu.(gezici radar)

ileride baktım palioyucu polise itiraz ediyo

Alıntıları Göster
    EhLiyet arasına sıkıştırdımmı 20-30 kagıt tamam bence:D

• quote:

Orijinalden alıntı: Mert_-Dh

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fellmydagger

Rüşvet vermek almak kadar suç ve ayıptır

Orijinalden alıntı: Mert_-Dh

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: fellmydagger

sadece sence!!..
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.