Bildirim
patinaj yapınca aracın sağa doğru kayması?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
arkadaşın neden normal kalkmayı denemiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoplu -- 28 Eylül 2011; 11:04:55 >_____________________________ 2008 FORD TRANSIT 3.2TDCI 200 PS 470NM TORQUE ------------ 2015 FIAT PRATICO 1.3 MULTILEŞ 90PS 40-50 NM TORQUE
-
ankarada cinnah, güvenlik caddesi yokuşları var bilir misin? Arabaların yoğun trafikte yokuş yukarı dibdibe durduğu yerlerdir hani ? _____________________________ -
Lastiklerin balansı kaçık olabilir, ön düzende bi dengesizlik olabilir, lastiklerin aşınma yönleri farklı olabilir. Yani olabilir de olabilir
_____________________________ -
aracın ağırlık dengesi bozuktur o zaman, sol taraf daha ağır basıyor sağ taraf patinaj çekiyor, sol taraf asfaltta sağ taraf boşta döndüğünden sağa doğru gidiyor, ya da patinaj çekmeyen tarafta fren etkisi gösterecek bir sürtünme var, önce lastikler, sonra ağırlık dengesi, sonra da ön düzen kontrol edilmeli derim
ayrıca aynı yokuşlarda patinaj çekmeden kalkan onlarca araç var_____________________________ Notebook: Lenovo Ideapad S400 | Dell Latitude 3410 | Mouse: Logitech M171
Tablet: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 SM-T320
Mobil: Xiaomi Mi9 SE | iPhone 11 64gb | Kulaklık: Haylou GT6
Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R -
konuyu pek bozmadan bende bişi sorayım ve kaçayım benim araçta direksiyonu düz tutuğum halde ani fren yaparsam arka taraf sağa doğru bariz şekilde afedersiniz kıç atıyor bu nedendir... _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: crazyarif
aracın ağırlık dengesi bozuktur o zaman, sol taraf daha ağır basıyor sağ taraf patinaj çekiyor, sol taraf asfaltta sağ taraf boşta döndüğünden sağa doğru gidiyor, ya da patinaj çekmeyen tarafta fren etkisi gösterecek bir sürtünme var, önce lastikler, sonra ağırlık dengesi, sonra da ön düzen kontrol edilmeli derim
ayrıca aynı yokuşlarda patinaj çekmeden kalkan onlarca araç var
araçta yük yokken rahatça çıkabiliyor. Bagaj doluyken 2 kalkışta patinaja kaldı sadece. Neyse olay bu değil. Hızlı kalkış yapıncada sağa meyilleniyor araba.
Burdan anladığım ön düzenlerde bir problem olabileceğidir değilmi ?
Edit: araç düz yolda sağa ve sola doğru çekmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 28 Eylül 2011; 11:34:41 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: CHARGEN83
konuyu pek bozmadan bende bişi sorayım ve kaçayım benim araçta direksiyonu düz tutuğum halde ani fren yaparsam arka taraf sağa doğru bariz şekilde afedersiniz kıç atıyor bu nedendir...
Frenleriniz ayarsız. Sağ taraf muhtemelen az tutuyor._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: seizure
quote:
konuyu pek bozmadan bende bişi sorayım ve kaçayım benim araçta direksiyonu düz tutuğum halde ani fren yaparsam arka taraf sağa doğru bariz şekilde afedersiniz kıç atıyor bu nedendir...
Frenleriniz ayarsız. Sağ taraf muhtemelen az tutuyor.
daha yeni değiştirdim balataları acaba ayar filan mı gerekiyor..._____________________________ -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: seizure
quote:
Frenleriniz ayarsız. Sağ taraf muhtemelen az tutuyor.
daha yeni değiştirdim balataları acaba ayar filan mı gerekiyor...
Yine o olabilir bu da olabilir diye başlamayayım :) Ama sağ tarafta bi ayarsızlık olduğu kesin._____________________________ -
Pertten çıkma araçları kullanıyosunuz sonra sağa kaçıyo, arkasını atıyo, yan yatıyo, çamura batıyo diyosunuz
_____________________________ Olmak ya da olmamak. -
quote:
Orijinalden alıntı: Krandei
Pertten çıkma araçları kullanıyosunuz sonra sağa kaçıyo, arkasını atıyo, yan yatıyo, çamura batıyo diyosunuz
no comment
_____________________________ -
Caddy de böyle bir olay ile karşılaştın mı ? _____________________________ ///Niyet hayr, akıbet hayr. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sédat
arkadaşta 2006 octavia 1.6 fsi+lpg var. Bu araç ne zaman patinaj yapsa ön taraf istisnasız sağa doğru kayıyor. Lastiklerin diş durumu ve basınçları normal. Bunun sebebi ne olabilir?
FSI+LPG mi?
_____________________________ Notebook: Lenovo Ideapad S400 | Dell Latitude 3410 | Mouse: Logitech M171
Tablet: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 SM-T320
Mobil: Xiaomi Mi9 SE | iPhone 11 64gb | Kulaklık: Haylou GT6
Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R -
prokizya kedinin lastikler kabaklaştı iyice lol:
Crazyarif evet fsi+lpg_____________________________ -
Daha iyi aslında, çabuk patinaja kapılır :D
Gerçekten merak ettim ama
_____________________________ ///Niyet hayr, akıbet hayr. -
quote:
Orijinalden alıntı: Prokizya
Daha iyi aslında, çabuk patinaja kapılır :D
Gerçekten merak ettim ama
bazen acımıyor değilim. Eşek niyetine kullanılıyor /:_____________________________ -
Aks uzunlukları eşit değildir. Biri daha çok burulduğu için torku daha geç iletiyor diğeri kaymaya başlıyordur.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
Hızlı