Şimdi Ara

Rakıyla ne gider?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
139.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın 4 arkadaş evde rakı içeceğiz önceden çok votka cin falan içtim ama rakı içmedim ilk defa içeceğim.Rakıyla beraber meze ne gider beyaz peynir ve ton balığı almayı düşünüyoruz var mı başka tavsiyeleriniz?Haram günah bıdı bıdı yapacaklar lütfen mesaj atmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro16 -- 17 Mayıs 2011; 23:48:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rakıyla Ne Gider?

Rakı, Türkiye'nin en popüler içkilerinden biridir ve genellikle mezelerle birlikte tüketilir. Mezeler, rakının tadını çıkarmanıza ve sarhoş olmanızı önlemenize yardımcı olan küçük yemeklerdir.

Rakıyla en iyi giden mezeler arasında peynir çeşitleri, zeytin ezmeleri, kuruyemişler, deniz ürünleri ve sebze yemekleri yer alır.

Peynir çeşitleri: Rakının tuzlu tadına iyi gelen beyaz peynir, ezine peyniri veya lor peyniri gibi hafif peynirler idealdir.

Zeytin ezmeleri: Zeytin ezmesi, rakının klasik eşlikçilerinden biridir. Yeşil veya siyah zeytinlerden yapılan ezmeler, rakının tadını tamamlar.

Kuruyemişler: Badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler, rakının yanında çıtır çıtır bir atıştırmalık olarak servis edilebilir.

Deniz ürünleri: Midye, kalamar, ahtapot gibi deniz ürünleri rakının lezzetine lezzet katar. Izgara, haşlama veya kızartma olarak hazırlanabilirler.

Sebze yemekleri: Patlıcan ezmesi, havuç taratoru, cacık gibi sebze yemekleri rakının yanına hafif ve ferahlatıcı bir seçenektir.

Rakıyı içerken, mezeleri yavaş yavaş tüketmek ve rakıyı yudum yudum içmek önemlidir. Bu sayede hem rakının tadını çıkarabilir hem de sarhoş olmaktan kaçınabilirsiniz.

Rakıyla Ne İle İçilir?

Rakı genellikle su ile karıştırılarak içilir. Su, rakının sert tadını yumuşatır ve içimini kolaylaştırır. Suyun oranı kişisel tercihlere göre değişebilir.

Rakı ayrıca limon suyu ile de karıştırılarak içilebilir. Limon suyu, rakının tadına ferahlatıcı bir ekleme yapar.

Anasonlu içecekler: Rakı anasonla yapılan bir içecektir. Bu nedenle, uzo, sambuca veya anason likörü gibi diğer anasonlu içecekler de rakıyla iyi gider.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kavun
  • Rakı!!! Bu meret öyle bir merettir ki, acıyla içilir, tatlıyla içilir, neşeyle içilir, ağlayarak içilir, kavunla içilir, peynirle içilir, ikisi beraber çok güzel içilir, yemekle içilir, suyla içilir, susuz içilir, sodayla içilir, şalgamla içilir... Ama, bir tek salakla içilmez....

Nazım HİKMET
  • Tuzlu Biraz sert beyaz peynir
    Şakşuka
    Meyve tabağı
    sarımsakli yoğurtlu semiz otlu naneli karışım (özellikle tavsiye)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre3458

Rakı!!! Bu meret öyle bir merettir ki, acıyla içilir, tatlıyla içilir, neşeyle içilir, ağlayarak içilir, kavunla içilir, peynirle içilir, ikisi beraber çok güzel içilir, yemekle içilir, suyla içilir, susuz içilir, sodayla içilir, şalgamla içilir... Ama, bir tek salakla içilmez....

Nazım HİKMET
    Eyvallah hocam da bu mevsimde kavun bulamayız.Arkadaşlarım gayet efendidir nerede duracağını bilir haddini aşmazlar.O konuda problem yok yani yoksa evime sokmam sapıtan adamları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre3458

Rakı!!! Bu meret öyle bir merettir ki, acıyla içilir, tatlıyla içilir, neşeyle içilir, ağlayarak içilir, kavunla içilir, peynirle içilir, ikisi beraber çok güzel içilir, yemekle içilir, suyla içilir, susuz içilir, sodayla içilir, şalgamla içilir... Ama, bir tek salakla içilmez....

Nazım HİKMET
    pilav tavuk, haydari, patlıcan salatası, soğan salatası, havuç mezesi, süzme yoğurt ve acılı şalgam. Biz geçen hafta böyle yaptık dostum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin.

pilav tavuk, haydari, patlıcan salatası, soğan salatası, havuç mezesi, süzme yoğurt ve acılı şalgam. Biz geçen hafta böyle yaptık dostum..

Alıntıları Göster
    Canımı çektirdiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir bira sarhoş eder mi ?
    13 yıl önce açıldı
    sigara kafa yapar mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Tuzlu Biraz sert beyaz peynir
    Şakşuka
    Meyve tabağı
    sarımsakli yoğurtlu semiz otlu naneli karışım (özellikle tavsiye)
    Rakı içkiden ziyade çok farklı bişeydir hocam. Tek içmeyeceksin. İçerken kesinlikle muhabbet edecek ortam olmalı. Ayrıca bana göre Alkollü içecekler arasında en iyisi
    Acılı Ezme
    Çiğ köfte
    Kırmızı et veya Balık
    Kırmızı köz biber,süzme yoğurt, Haydari
    Beyaz Leblebi (Atamız Böyle içerdi)..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppio -- 17 Mayıs 2011; 23:55:41 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    limonlu helvalı bi meze var bi araştır istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple

Canımı çektirdiniz

Alıntıları Göster
    beyaz peynir, acılı ezme, haydari, rus salatası isteğe göre meyve. şalgamla içersen daha hoş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Rakı içkiden ziyade çok farklı bişeydir hocam. Tek içmeyeceksin. İçerken kesinlikle muhabbet edecek ortam olmalı. Ayrıca bana göre Alkollü içecekler arasında en iyisi
    Acılı Ezme
    Çiğ köfte
    Kırmızı et veya Balık
    Kırmızı köz biber,süzme yoğurt, Haydari
    Beyaz Leblebi (Atamız Böyle içerdi)..

Alıntıları Göster
    Biraz daha öğrenci işi olsun balık bile ton balığı olacak Çiğ köfteyi ekliyorum listeye.Lahmacun ağır mı olur ki
    Edit:Şalgam sevmiyorum evde koca bir teneke var ağzıma sürmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro16 -- 17 Mayıs 2011; 23:55:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersiny.

Biraz daha öğrenci işi olsun balık bile ton balığı olacak Çiğ köfteyi ekliyorum listeye.Lahmacun ağır mı olur ki

Lahmacunu çıkarın listeden ( kusma ile sonuçlanır.) Hazır zeytinyağlı birşeyler alabilirsiniz,iyi peynir alın,basit olarak muz alın üzerine bal ve çekilmiş fındık eklemenizi tavsiye ederim.Mide mukozasını ne kadar ferah tutarsanız o kadar az rahatsız olursunuz.Meyve ağırlıklı çalışın.Ton balığı güzel seçim mümkün olduğunca bol tutun ama yağını süzün üzerine limon sıkın.Yani kısacası midenizi yağa boğmayacak şeyleri tercih edin.Hazır humus alabilirsiniz en güzel hazır mezedir.Humus favorimdir.Semiz otunu alın suda bekletin toprağı gitsin sonra biraz doğrayın,sarımsaklı yoğurt ile karıştırın.Candır. Yemek yemeyin ya da içmeden bir süre önce yiyin.
    Yarasın. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selim Pusat -- 18 Mayıs 2011; 0:05:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ersiny.

Sumaklı soğan salatası.
    Beyaz Peynir.
    Haydari.
    Havuç.
    Paranız yeterse bi kaç muz alın daire şeklinde doğrayın üzerine az bişey bal gezdirin. [ Diğer mezelere nazaran biraz tuzludur, çok nadir gücümüz yeter mesela bizim ]

Ve ana yemek.

Afiyet olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: 34

beyaz peynir, acılı ezme, haydari, rus salatası isteğe göre meyve. şalgamla içersen daha hoş.

amerikan salatası da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

quote:

Orijinalden alıntı: 34

amerikan salatası da olabilir.

Alıntıları Göster
    Parayla almayacan olm kendin yapacan hepsini daha tatlı oluyor.. Yalnız ortamda bir adet hatun bulundurmak lazım.. Malum bulaşık problemi var

• quote:

Parayla almayacan olm kendin yapacan hepsini daha tatlı oluyor.. Yalnız ortamda bir adet hatun bulundurmak lazım.. Malum bulaşık problemi var

Alıntıları Göster
    Hiç sevemedim şu rakıyı kokusu gayet güzel geliyor ama tadı kötü bira çok çok daha güzel geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknikYardım

Hiç sevemedim şu rakıyı kokusu gayet güzel geliyor ama tadı kötü bira çok çok daha güzel geliyor

Alıntıları Göster
  • Bazi arkadaslarim rakiyla aci tavsiye etmis ama benm tarzim da degil genel anlamda cok da yenmez diyebiliyorum ama ; kirmizi et , beyaz et , haydari , yogurtlu semiz otu , peynir , patlican ezmesi , pilaki , meyve tabagi , ezme helva , deniz mahsulleri diye listem gider pasa bunlardan damak tadina ve butcene gore bir masa yaparsin afiyet olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknikYardım

Alıntıları Göster
    Ciğer candır.. Kırmızı biberde babadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

Bazi arkadaslarim rakiyla aci tavsiye etmis ama benm tarzim da degil genel anlamda cok da yenmez diyebiliyorum ama ; kirmizi et , beyaz et , haydari , yogurtlu semiz otu , peynir , patlican ezmesi , pilaki , meyve tabagi , ezme helva , deniz mahsulleri diye listem gider pasa bunlardan damak tadina ve butcene gore bir masa yaparsin afiyet olsun :)
    Ancak taze balık ile yoğurt,peynir tüketebilirsin.

Haydari,ezme alın hazır paketlerden,taze bir ekmek ya da ,lavaç yaptırın,buz alın 8-10 küp,kırmızı et + peynir,ya da hazır ton balığı + ... kombine edin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.