Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
23 Misafir (1 Mobil) - 22 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.602
Cevap
212
Favori
2.066.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bendede bu hastalıktan var.bunun dışında gastrit reflü mide fıtığı var.midede sorun yok ama karnım hep şiş.hamile gibi şiş hemde.çok sıkıldım bu durumdan kafayı yicem şişkinliğe bi çözüm yok mu kaç doktor gezdim ultrasona bile girdim kan tahlili verdim ekstra bişey yok ama hamile gibi gezmekten sıkıldım.69 dan 62 kiloya düştüm şişkinlik belirgin olmasın diye ama hala aynı intihar ettirecek bu hastalık bana Haziran başında başladı özelden devlete gitmediğim hastane kalmadı hala şişkinlik var çıldırıcam.şişkinlik dışında herşeye kabul bu hastalıkta wc ye günde 6 7 kere gidiyorum o bile sorun değil ama şişkinliğe kökten çözüm arıyorum :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpelstilzchen

quote:

Orijinalden alıntı: mesutozsoy

Arkadaşlar merhabalar birkaç haftadır takip ediyorum forumu bende kendi hikayemi anlatmak istedim.

İlk önce bu ibs mereti beni 2011 temmuz sonlarına doğru yakaladı. 2011 yılında yoğun olarak üni sınavına hazırlanıyordum.

Stresli bir dönem haliyle ne kadar cok takan biri olmazsamda hocalar falan kastırıyorlardı.
    Benim şikayetim biraz değişik başladı. Benim günlük tuvalet alışkanlığım günde 1 di okula gitmeden önce hergün bu periyotta olurdu.

Temmuz 2011 sonlarına doğru 2 kere gitmeye rahatlayamamaya başladım. metroda otobüste soğuk ortamda özellikle tuvaletim geliyor inip en yakın bir yerde tuvalete gidiyordum.
    Sonra bir iki hafta boyle oldu fazla takmamaya çalıştım. Birgün tuvalet esnasında birden acı duydum. kanama oldu. Sonradan genel cerraha gidince
    anal fissür olduğumu öğrendim. Ama genel cerrahıma söylememe rağmen tuvalete cok cıktığımı fissürle ilgili olabilir dedi çıkamayanları düşün daha kotu onların durumu dedi falan... ibs ve fissür zaten kısır döngü çünkü fissür denilen çatlağın geçmesi için bir kaç gün tuvalete gitmeniz ve sulu dışkı olmaması gerekir.tabi fissürüm kronik oldu ameliyat şart oldu. Aralık 2011 de ameliyat oldum ameliyat olduktan sonra ilk 1 hafta hem dikişler hem günde 2 kere tuvalet
    bana inanılmaz acılar verdi.

Ameliyat sonrasında düzelme olmadı midemde yanmalarda oluyordu arasıra midemdeki yanmalar için lansor adlı ilacı kullandım ki bu ilac b12 vitamini eksikliği yapıyormus kullnmaz olaydım. !!

Hayatım cok değişmişti canlılık yoktu sürekli yorgun bitkin hissediyordum üşüyordum ayaklarım çok soğuk oluyordu ve en ufak rüzgar ayağıma temas etse
    çorap dahil olsa bile tuvalet alarmı veriyordu bana.Sürekli kaslarım ağrıyor yorgunluk hissediyordum. Eğilip kalksam başım dönüyor...

Saatinde bir yere gidemez oldum 10 da gideceksem 6 da 7 de kalkıyordum.

Sonunda birkaç doktora gittikten sonra haziran 2011de ishal ve kusma atakları oldu bende ishalim durmuyordu ve kusuyordum.
    birkaç yerde yaptırdığım dışkı testinde negatif olan h.pylori başka bir yerde yapılan testte pozitif cıktı.
    2 hafta 3lü paket olan ilactan kulladım. 2 hafta okadar iyi oldum ki enerjim geldi buzdolabını bile sırtıma alabilirdim. ama haplar bitince 2 hafta sonrasında yine eski halime döndüm dahiliye doktoru gastroentroloji bölümüne gitmemi söyledi daha derin araştırmalar için.

Eğitim ve Araştırma hastanesine gittim orada kan tahlilleri dışkı tahlilleri yapıldı.herşeye bakıldı. b12 vitamini cok düşük cıktı.

Yapılan çölyak testi negatif cıktı. Endoskopi için 2 ay sonrasına gün verdiler yapılan endoskopide biyopside yapıldı parçalar alındı.

Sonuç ; Kronik yangı dendi h.pylori yoktu. Tabi şimdi kolonoskopi yapılması gerekiyordu. onuda mecburen başka bir vakıf üniversite hastanesinde yaptırdım

çok rahattı korkulanın aksine endoskopiden daha rahat oldu.kolonoskopiyi yapan doç doktor hikayemi dinledi her bölgeden parça aldı.

Biyopsi sonuçlarımda bir sıkıntı yoktu. Kolonoskopi sonucudum sadece internal anal hemoroid ve NON SPESİFİK KOLİT yazıyordu.

vakıf üniversitesi hastanesine devam ettim biraz daha ilgiliydiler en azından 15 dakikadinliyorlardı.

Duspatalin retard kullandım 1 ay günde bir. sonra duspatalin retard ve debridat verdiler klasik şeyler yani düzelme hiç olmadı.
    B12 vitamini eksikliğim için iğne vuruldum 1hafta hergün ve her ay 1 tane b12 iğnesi vuruluyorum aile hekimi takibindeyim. b12 iğnelerinden sonra kas ağrılarım biraz geçti toparladım son iğnemi haziran ayında vurulucam.

(mart 2012 de üroloji bölümüne gittiğimde varikosel teşhisi konuldu cok endişelenicek bişey yok dediler ibs den dolayı ıkınma dışkılama fonksiyonları değişiminden dolayı olduğunu düşünüyoruz dediler bölümdeki doktorlar. )

Varikosel olduğumu öğrendikten ve bunun ibsninde etkisi olduğunu öğrendikten sonra başka çareler aramaya başladım en son Televizyondada çıkan bir gast.doktoruna gittim sano denilen probiyotik reflor kulladım. ayrıca diyetisyendende bir yemek listesi aldım.

çok az bir rahatlık oldu diyet ve probiyotiklerle. günde 5 lere varan tuvaletim 2 de bazen 3 te kalıyordu.

Tabi özel doktor olduğu için biraz gitmk maliyetli oluyor bir yere kadar ama hemen teşhis koymadı ilk muayenede ibssin demedi. diyetisyen (fitoterapi uzmanı) bazı çaylar verdi baktım gaz için aslında durum gazdı gazdan dolayı bütün sorunlar oluyormuş az cok anladım. Çayları cok almıyorum. ilk zamanlar işe yarıyorlardı ama 2 haftadan sonra yaramadılar.

O kdar doktor değiştirmeme rağmen anti depresan kullanmak istemiyordum. Deneyim dedim artık 1 aydır laroxyl kullanıyorum. Laroxyl kullandığım ilk gün yararını gösterdi. bu ilacın mantığıda su emilimi yaparak kabız yapıyordu ibsdede sulu dışkı olduğu için dengeliyordu.

Şuanda laroxyl de fazla kullanmak istemiyorum ama bu zmana kadar bana iyi gelen ilaç bu oldu. şuanda 1 veya 2 kez gidiyorum arada sulu dışkı oluyor guruldamalarda azaldı. deride mantar enfeksiyonu vardı biraz onlardada azalma oldu.Kronik yorgunluk ve kas ağrıları azaldı ama halen var..

Çok rahatsız edici gaz durumunda sıcak duşa giriyorum girince midemde gazlar çıkıyor buda benim yontemim değişik bişey rahatlamış oluyrm spazmlar kesilmiş oluyor.

Bende aktif olarak sorun gaz şuanda ; gaz problemini halledersek colpermin ile inşallah derdimize çare olur.

Allah yardımcın olsun, bu hastalığın kafama takılmadığı gün yoktur ki durumum senden çok daha iyi sayılır, günde 1-2 nadiren 3-4 defa tuvalete çıkıyorum. Bunlar problem değil ancak dışardayken her an tuvaletinin gelme ihtimali ve bunu düşünüp kafana takman, rahatça seyahat edememek, yemek yiyememek insanı mahvediyor psikolojisini altüst ediyor. Sen yine baya bir cesaretliymişsin doktor doktor dolaşmışsın. Benim gittiğim doktor kolonoskopi istedi gözüm yemedi iptal ettim randevuyu. Çok zor bir hastalık gerçekten, başına gelmeyen bilmez.

Alıntıları Göster
    meraba forumda yazanları uzun zamandır okuyorum ve colpermin sipariş vermeye karar verdim fakat 1 aydır uğraşıyorum ama hala veremedim kaptanelvis vveya başka sipariş verebilen kim varsa Allah rızası için bana tarif etsin bahsedilen siteye 40 defa üye olmaya çalıştım 40 defa hata verdi lütfen yardımcı olun şimdiden teşekküler

• quote:

Orijinalden alıntı: Elvis-Presley

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    pharmacy2u sitesinden ilk verdiği hatalara aldırmadım çünkü daha önceden bi kaç arkadaş da aynı hatayı almış fakat 2 hafatadır gerçekten deniyorum ve hiç bir üyelik kabul edilmedi başka sitelerden de baktım ama olmadı yardım ederseniz sevinirim ayrıca alma şansım olursa elinizdekini de almayı çok isterim tabiki fakat son kullanma tarihi geçmiş falan olabilir mi acaba ilacın. yardımınızı bekliyorum tekrar teşekkürler

• Hiç bir tanı konulamıyor ve altta crohn veya ü.k. Olma ihtimaline karşın geriden başlayarak. Salofalk tedavisine başlasak, zaten bu işlerin tedavisi belli.
    ne dersiniz. Zaten buna,azda olsa,cevap veriyorsa sıkıntı var demektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: attci

Hiç bir tanı konulamıyor ve altta crohn veya ü.k. Olma ihtimaline karşın geriden başlayarak. Salofalk tedavisine başlasak, zaten bu işlerin tedavisi belli.
    ne dersiniz. Zaten buna,azda olsa,cevap veriyorsa sıkıntı var demektir.
    ......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 12:36:1 >
  • Tedaviyi Dr. Önerdi. Gastroenteroloji uz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keskin41

evet 6 ay kullanmami onerdi en son gittigimde 5 kutu birden yazdi Doktor . . Tamamen geçmedi daha ama şikayetlerim azaldi pek takmıyorum .. birde sigara kullanıyorsan bırak oda iy igeliyo r bana iyi geldi . inş tamamen kurtulurum bu sacma sapan ne oldugu belirsiz hislerden :( herkes kurtulsunnn inşllh

Antidepresanı mı 6 ay önerdi ve hangisini kullanıyosunuz?Doktor bana laroxyl 10 mg verdi gece yatmadan önce tok tek almamı yazmış.Ben 2 tane almama rağmen uykumu getirmiyor etkisiz heralde.Sizinkisi uykunuzu getiriyo mu?

Ve reçetesiz satılan ibs için bana önerebileceğiniz antidepresan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elvis-Presley

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Tedaviyi Dr. Önerdi. Gastroenteroloji uz.
    .............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 12:36:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2048dr.deniz

.....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 12:37:41 >

• Kardes burdaki cogu kişinin sıkıntısı bence sende dahil bagirsak filan degil hepimizin mide asidi düşuk.Ben 30 yaşındayım hayat kalitem 16 yildir cok dusuk bunun nedeninin mide asidi düşüklüğü olduğunu dusunuyorum. Bunla ilgili bir yazi var lutfen herkes okusun.link

Mide asidi dusuk olunca emilimde olmaz, enzimlerde salgilanmaz, bakteri artar ve yuz kizarikligi , yorgunluk , hazımsızlık, demir, cinko eksikliği, sac kurulugu ve dokulmesi kisacasi hersey tetiklenir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marksman84

Kardes burdaki cogu kişinin sıkıntısı bence sende dahil bagirsak filan degil hepimizin mide asidi düşuk.Ben 30 yaşındayım hayat kalitem 16 yildir cok dusuk bunun nedeninin mide asidi düşüklüğü olduğunu dusunuyorum. Bunla ilgili bir yazi var lutfen herkes okusun.link

Mide asidi dusuk olunca emilimde olmaz, enzimlerde salgilanmaz, bakteri artar ve yuz kizarikligi , yorgunluk , hazımsızlık, demir, cinko eksikliği, sac kurulugu ve dokulmesi kisacasi hersey tetiklenir.
    ..........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elvis-Presley -- 9 Şubat 2020; 12:38:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2048dr.deniz

arkadaşım sayfayı türkçeye çevir ben öylece üye olmuştum.google crome sayfayı türkçeye çeviriyor..

• Evet ben esasen yabancı forumlardan gelerek bu yaziyi buldum.Kesinlikle yabanci forumlarda daha fazla bilgi var.Besin Alerjik reaksiyonlari veya intoleransı gibi seylerinde ana nedeni.low stomach acid diye yabanci forumlarda geciyor.tedaviside hcl with pepsin diye bir ilaç tabii ki yediklerimize dikkat etmek.

• quote:

Kardes burdaki cogu kişinin sıkıntısı bence sende dahil bagirsak filan degil hepimizin mide asidi düşuk.Ben 30 yaşındayım hayat kalitem 16 yildir cok dusuk bunun nedeninin mide asidi düşüklüğü olduğunu dusunuyorum. Bunla ilgili bir yazi var lutfen herkes okusun.link

Bende 84 luyum.Bu sikayetler bendede mevcut.Arti midenim biraz yukarsinda korku endise var.Bende mideden kaynaklandigini dusunuyorum.Sikayetler insanin hayat kalitesini dusurmekte .

• quote:

Orijinalden alıntı: KAPTANELVIS

quote:

Cok cok ilginc bi röportaj.
    Adam tıbbı yıkmıs.

Lakin cok yakın hissettirdi beni teorilerine bu doktor.

Ben mide asidnin fazlalıgı sorun yasatıyor derken bu tam tersi demiş.

Kendimi yıllardır kobay olarak kullanıyorum ve bunuda denemeye karar verdim.
    Mide asidini artıran limonla baslıcam bu denemeye.

Bakalım mide asidi saglıklı şekilde artınca neler oluyor.

Bu uzmana ulaşmayada calışıcam.Uzun bir hastalık özgeçmişi yazıp degerlendirme isticem.
    Bakalım neler sölicek.

Kaptan abim yapıcaksa bnde varım. Bnde yapıcammmm.

• bobmarly B kullanıcısına yanıt
    okudum şimdi yazıyı bnde yapıcam. bakalım ne olucak limonu yapcam, lahana tursusunu , kefir hepsini yapıcam .suyu ıcıyoduk bı ara şimdi tekrar başlıcam .yoksa bu genç yasta hapishanede gibiyim .
    Kaptan abimı Allahım ıyı kı karsıma çıkardı.yoksa sınav falan yalan olucak yıne.sinir oluyorum ya hayatımın ıcıne nasıl bu kadar edebildim
  • Aslında düsük mide asidinin ana nedeni genellikle helicobacter pylori denen bir virüstür.Bu virüs midede rahat beslenebilmek için mide asidini düşürüyor. Ondan sonra olaylar basliyor.Bu virusun bizim gibi ülkelerde görülme olasılığı 50 nin uzerindeymiş. O yuzden haftaya bunun testini yaptiracam.bakalim ne olacak.

Suyu yemekten 30 dk once ve1.5 saat sonra icmeyin, aralarda ise istedigin kadar için.Mide asidi yukseldikce bu viruste saklanmYa basliyor fakat ölmüyormuş o yuzden yiyebildiginiz kadar sarimsak yiyin.

• gerek kalmadı çok saolun üye olmayı başardım.bana yardımcı oldunuz Allah sizden razı olsun . yalnız sipariş verirken teslimat seçenekleri olarak şu iki ifade çıktı:1-Royal Mail International (£9.80) 2-UPS International Zone 5 (£28.65) şimdi teslimat çok önemli olduğu için bilemedim arada çok miktar var ucuzu seçip gelmezsse kötü olur diğer seçenekte çok pahalı siz ne yapmıştınız yardımcı olur musunuz acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.