Şimdi Ara

ADSL2+ Max. Hız Tablosu (Line Attenuation) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
11
Favori
50.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Downstream Hat Zayıflaması: 7

Hattım 16mbit destekler mi beyler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

quote:

DSL Status : UP
    DSL Modulation Mode : GDMT
    DSL Path Mode : FAST
    Downstream Rate : 6016 Kpbs
    Upstream Rate : 800 Kpbs
    Downstream Margin : 15 db
    Upstream Margin : 13 db
    Downstream Line Attenuation : 21
    Upstream Line Attenuation : 11
    Downstream Transmit Power : 0
    Upstream Transmit Power : 0

Bu değerler nasıl arkadaşlar?
    Hattımı 4 ay kadar önce 8 Mbit desteklemiyor diye 6 Mbit'e düşürmüşlerdi.

• Arkadaş alıntıdır umarım bir fikir edinmenize yardımcı olur.

SNR : signal noise ratio yani iletişim sinyalinin hattaki gürültüye oranıdır.

SNR Margin: Bu ADSL sinyalinin gürültü seviyesini gösteririr. 6 dB'den az olması halinde ADSL bağlantı kurulamaz. Bunun iyi değeri 14 dB ve üstü gibidir.

Line Attenuation: Bu hat zayıflamasını gösteren değerdir. Hattın bir ucundan çıkan sinyal değerinin alındığı yerdeki sinyal değerinden çıkarılmasıyla bulunur. Tabiki ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bunun en kötüsü 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla değerlerde hat problemi var demektir. Özellikle hızlı bağlantılarda problem yaşamamak için bu değerin 40 dB'den az olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

quote:

Orijinalden alıntı: m-99

arkadaşlar değerlerimi yorumlar mısınız ? 8 mbit netlimitsizdeyim ama test ediyorum hep maksimum 6.95 çıkıyor , ayrıca zaman zaman akşam saatleri özellikle 2 -4 mbite kadar düşüyor hızım . modemim de ya da hatta sorun mu var sizce ? veleciraptor hocam bi göz atar mısın ..

ADSL2+ Max. Hız Tablosu (Line Attenuation)

Akşam saatlerinde hız düşme sorununun temel nedeni hattından ziyade genelde bu saatlerde herkesin internete girmesi ve Türk Telekom'un bant genişliğinin bunu kaldıramaması. Hattın mükemmel değerlerde bile olsa bu konuda şu anda yapabileceğin tek şey Türk Telekom'un altyapı yatırımına ağırlık vermesine ve yurtdışı omurgasına biraz daha bant genişliği eklemesine dua etmek 7 Mbit bağlantı hızın gayet güzel, yani o konuyu kafaya takma. Hattın 16 Mbit'e kadar kaldırır. Tek sorun SNR Margin değerlerinin neredeyse sınırda olması.

teşekkür ederim yanıt için , peki bu SNR margin değerini düzeltmenin bir yolu yok mudur ? başka bir modem alsam kaliteli birşey ama onunla bir ilgisi yok heralde. modeme gelen adsl kablosunu ana hattan paralel çekerek oluşturdum. ana kablodan direkt giriş yapsam belki değerlerimde bir düzelme olur

bir de geçen gün pedere telefon edecektim , telefonu kulagıma dayadıgım an , başkalarının telefon görüşmesini duyuyorum mesela en son 2 kadın bıbıdı geyik yapıyorlardı. sesleri sanki kuyudan gibi çok derinden geliyor. bunu da telekoma bildirmem gerek sanırım . bir arıza hat karışması var ki bu adsli de olumsuz etkiliyordur ..

• Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 799
    Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 8191
    Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 19
    Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 26.9
    Yukarı yönde aralık derinliği 1
    Aşağı yönde aralık derinliği 1
    Hat standardı ADSL2+
    Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 5.5
    Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 15
    Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 11.3
    Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 16.7
    Kanal türü Fast
    Yukarı yönde CRC 2
    Aşağı yönde CRC 2
    Yukarı yönde FEC 0
    Aşağı yönde FEC 0

benim kaç olur
  •  ADSL2+ Max. Hız Tablosu (Line Attenuation)

16 ya geçersem ay sonu gelecek fatura tahmini olarak ne kadardır?
    8 lik kullanıyorum torrent yerlerde sürünüyor
    hız 7.2 çıkıyor testlerde

1 ay önce 8mbit e kadar 4gb kotalıdan netlimitsize geçdim ayın 22 sinde 84 lira fatura ödedik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 2 Ocak 2011; 16:56:13 >
  • quote:

quote:

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: ~H!ddeN

Maksimum hız kısmında ~16k diyor bu mudur alabileceğim hız?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bence hiç tarife değiştirmeyin snr zaten sınırda 14 altına düşerse kopmalar baslar

• Online işlem merkezinden 16mbs adsl2 ye geçiş yaptım. Tamam tuşuna bastıktan hemen sonra
    Modemi hiç resetlemeden

DSL Modulation Mode: ADSL2+ AnnexM
    DSL Path Mode: Fast
    Downstream Rate: 12243 kbps
    Upstream Rate: 799 kbps
    Downstream Margin: 11 db
    Downstream Line Attenuation: 17 db
    Encapsulation: RFC 2516 PPPoE

değerlerini aldım. Daha fazlası için ayar vs. kurcalamaya değer mi? Adsl2 öncesi Line attenuation ve downstream margin değerleri çok daha iyiydi, değerlerde bozulma modemle mi ilgili?
  • Ben de 16 mbite geçtim şöyle bi durum var tek linkli bi dosyayı indirdiğimde hız düşükoluyo mesela 300-400 kb/sn ancak birden fazla rarı olan bi linki indirdiimde toplamda çoğu zaman 1,1mb/sn 1,2mb/sn hatta 1,4 mb/sn oluyor.Bu yüzden 700 mb tekparça dosya indirmek yerine 200'er parçalık 3-4 parçalık dosyalar indirmem gerekiyo idm ile bunun nedeni nedir acaba sizde tek parçada 1,4 mb/sn olmuş çok iyi bende böyle olmuyo bide İDM'de neden toplam down miktarını göstermez flahgette olduğu gibi

• Arkadaşlar modemde 12-13 mbit yazmasına rağmen hız testleri 5-6 yı geçmiyor bugün. Nedendir anlamadım. Gece hız testinde hep 11,50 falan alırdım şimdi hızımdüştü.

Sanırım TTnetle 2 sene önceki gibi baya ateşli bir kavgamız olacak sanırım. Tabi bilgili bir ekip olursa işim kolayda cahil çalışana denk gelmem umarım.

Hayır anlamıyorum daha 7-8 saat önce 12mbit ile internete girerken şimdi hızım modemde 13 gözükmesine rağmen 5mbit ile indiriyorum. Nasıl bir saçmalıktır bu anlamak güç doğrusu. Tabi TTnet kendini sağlama alıyor "16mbps'a kadar " diyerek işin içnden çıkıyor şimdi arasam salağın biri açsa çağrı merkezinden bana diyecekki böyle böyle gardaşım. Tıpki 2 sene önce 1 hafta boyunca evime gelip splitter kontrol ettikleri gibi. Halbuki hattım ve portumda parazit varmış 1 taneside buna akıl edememişti.

Yani 8mbit'i stabil alırken şimdi 8mbit'ede çıkamıyorum. Yazıklar olsun böyle bir hizmete bukadar para istemelerine.

Benim 32db lik hat zayıflamamla 13mbit garanti dünde gördüm fakat 32db lik hat zayıflaması ile benim stanral'a teoride 2500km uzakta olmam lazım fakat ben şehrin göbeğindeyim en fazla 1km falandır yani.

Off off nedir bu TT den çektiğimiz. Vallaha çocuğun gibi atsa atılmaz satsan satılmaz, mecbur kullanıyoruz. Uydunet'e geçicem en ucuz tarife 1mbit 29 liraya oda çok yavaş. TT de işte malum tekel olduğu için piyasada dayıyor böyle hizmeti bize :)

Dünkü stabil değerlerim , tarfike değişikliğinden sonra hemen 1dk içinde değişmişti hızım :(

ve bugün pc başına oturduğumdaki değerler

Helal sana TT net 4mbitti sabah 3 oldy 2 oldu şimdide 0,37 vay anasını be. İşte hizmet dediğin şey budur. Sonuçta 16mbit'e kadar değil mi 128k bile verebilirler. Yaşasınnnnnnnnnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 2 Ocak 2011; 15:37:30 >

• bende rahatla 23mbit alabiliyom 24 sınır zaten birde var alt yapı bu kadar şimdilik vdsl2yide görmek lazım acaba nasıl modemler 300mbite kadar destekliyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliahmet1
    bende rahatla 23mbit alabiliyom 24 sınır zaten birde var alt yapı bu kadar şimdilik vdsl2yide görmek lazım acaba nasıl modemler 300mbite kadar destekliyor zaten

O dediğiniz wireless hızı ADSL hızı ile alakalı değil
  • quote:

quote:

Maksimum hız kısmında ~16k diyor bu mudur alabileceğim hız?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.