Şimdi Ara

Baymak Kombi 2 saatte basınç sıfırlanıyor... Lütfen Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 5 yıllık bir Baymak BAXİ marka kombi kullanıyorum. Çok iyi bir şey değil farkındayım ama şimdiye kadar herhangi bir problem de çıkartmamıştı. Isıtması da çok iyi, en soğuk odayı 26 C ye ayarlarım, en soğukta bile düşmez sıcaklık. Biliyorum biraz fazla sıcak ama ben öyle seviyorum.

Dün akşam üzeri aniden basınç sıfırlanmaya başladı. Normalde basıncı 1,5-2 bar arasına ayarladığımda 15-20 gün sorunsuz çalışıyordu, sonra basınç 1 barın altına düşünce yeniden yükseltip devam ediyordum.

Dün akşam arıza verdi, baktım basınç sıfır, hemen bastım suyu, 2 bara yakın bir yere ayarladım. 2 saat sonra yeniden arıza verdi, basınç yeniden sıfıra düşmüş. Hemen bütün tesisatı kontrol ettim, petekleri, vanaları, kollektörü, her yeri kontrol ettim, hiçbir kaçak veya kaçak belirtisi yok. Tesisat PE-X boruyla gizli olarak döşenmiş, bundan dolayı araları göremiyorum, ama PE-X borularda hiçbir ekleme yapılmamıştı. Bundan dolayı bir sorun olacağını pek zannetmiyorum.

Bu basıncı yükseltme işini dün akşamdan beri belki 7-8 kez yaptım, özellikle devam ediyorum, bir kaçak varsa ortaya çıksın diye, gerçekten bir yerde kaçak yok. Sıcaklığı da yükselttim ki, belki çok kılcal bir kaçak vardır, iyice ortaya çıksın diye.

Siz ce neden olmuş olabilir, yardımcı olursanız sevinirim...

Şimdiden teşekkürler...

<<<===Panasonic TX-P50G10E===>>> incelemesi için buraya tıkla...

• quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Arkadaşlar,

Yaklaşık 5 yıllık bir Baymak BAXİ marka kombi kullanıyorum. Çok iyi bir şey değil farkındayım ama şimdiye kadar herhangi bir problem de çıkartmamıştı. Isıtması da çok iyi, en soğuk odayı 26 C ye ayarlarım, en soğukta bile düşmez sıcaklık. Biliyorum biraz fazla sıcak ama ben öyle seviyorum.

Dün akşam üzeri aniden basınç sıfırlanmaya başladı. Normalde basıncı 1,5-2 bar arasına ayarladığımda 15-20 gün sorunsuz çalışıyordu, sonra basınç 1 barın altına düşünce yeniden yükseltip devam ediyordum.

Dün akşam arıza verdi, baktım basınç sıfır, hemen bastım suyu, 2 bara yakın bir yere ayarladım. 2 saat sonra yeniden arıza verdi, basınç yeniden sıfıra düşmüş. Hemen bütün tesisatı kontrol ettim, petekleri, vanaları, kollektörü, her yeri kontrol ettim, hiçbir kaçak veya kaçak belirtisi yok. Tesisat PE-X boruyla gizli olarak döşenmiş, bundan dolayı araları göremiyorum, ama PE-X borularda hiçbir ekleme yapılmamıştı. Bundan dolayı bir sorun olacağını pek zannetmiyorum.

Bu basıncı yükseltme işini dün akşamdan beri belki 7-8 kez yaptım, özellikle devam ediyorum, bir kaçak varsa ortaya çıksın diye, gerçekten bir yerde kaçak yok. Sıcaklığı da yükselttim ki, belki çok kılcal bir kaçak vardır, iyice ortaya çıksın diye.

Siz ce neden olmuş olabilir, yardımcı olursanız sevinirim...

Şimdiden teşekkürler...

Forum yöneticilerinin saçmalıkları yüzünden bu forumda soru cevaplamıyorum . Bunun için siz arkadaşlardan özür dilerim.
    Evet sayın forum yöneticileri buyrun ; cevap verin vatandaşa !
    Ya da her konuya bilip bilmeden cevap yazan üyeleriniz nasıl olsa bu soruya da sallamasyon cevap yazarlar değilmi !

Dostum aşağıdaki forum a gelirsen sorularına doğru yanıtlar bulabilirsin .

http://www.forumturkiye.com/threads/536962202-Kombi-ve-do%F0algaz-tesisat%FD-hakk%FDnda-sorular%FDn%FDz-sorunlar%FDn%FDz?p=2259399&posted=1#post2259399

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanik34 -- 23 Aralık 2010; 11:38:33 >

• Nihayet sorunun kaynağını buldum ve çözdüm. Yardımlar (!) için çok teşekkürler...!

• çözümü paylaşmış olman daha doğru olmazmıydı belki bizde aynı sorun oluşur faydalanmış oluruz :)

Orijinalden alıntı: bamsi_beyrek

çözümü paylaşmış olman daha doğru olmazmıydı belki bizde aynı sorun oluşur faydalanmış oluruz :)

Kesinlikle haklısınız, size söyleyecek lafım yok.

Paylaşmamış olmam da benim bir tepkim. Forum tamamen çivisinden çıkmış durumda, forumda sadece satıcılar mevcut ve tuzağa çekilen biz zavallılar.

Bir de birşey bildiğini idda eden ama asıl işi kendi malını satmak olanlar var. Burasını sadece bayii gibi kullananlarla dolmuş forum. Malesef yöneticiler de bu konuya ya kayıtsız kalıyor veya ellerinden birşey gelmiyor.

Merak etmeyin, bilir kişi diye geçinenlerin de %99 u başka isimler altında mal satmaya çalışanlardan oluşuyor.

Küçük bir soru soruyorsunuz, "sizce hangisi iyidir" diye, hemen cevap geliyor, "şu markanın şu modeli iyidir, mutlaka bundan al" diye. Hemen arkasından PM düşüyor, "istersen indirimli sana bu modeli satabilirim" diye. Hadi bakalım gel de al şimdi...

• Deepkurt söylediklerine aynen katılıyorum. Tepkini anlıyorum seni destekliyorum ama özel pm atarsanda sevinirim bilgi bilgidir :))

Deepkurt söylediklerine aynen katılıyorum. Tepkini anlıyorum seni destekliyorum ama özel pm atarsanda sevinirim bilgi bilgidir :))

PM attım, umarım hiçbir zaman sorun yaşamazsın ve bu bilgiye ihtiyacın olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

quote:

Deepkurt söylediklerine aynen katılıyorum. Tepkini anlıyorum seni destekliyorum ama özel pm atarsanda sevinirim bilgi bilgidir :))

PM attım, umarım hiçbir zaman sorun yaşamazsın ve bu bilgiye ihtiyacın olmaz.

Teşekkür ederim. burdan cevap yazıyorum cünkü forum tlf numarası vermezsen mesaj yazamazsın diyor :))) buda yeni adet galiba ortalık şeyinden element uyduran satıcılarla marka delisi insanlarla dolmuş onla ilgilenmiyorlar yıllardır yazdığım mesajı şimdi yasaklıyorlar.:)) Ne günlere kaldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_Beyrek -- 28 Aralık 2010; 14:32:11 >

• Sorunun cevabı sistemde herhangi bir yerde su kacagı var.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.