Şimdi Ara

Samsung Galaxy Spica/Lite/Portal i5700 Android 2.1 ve Root İşlem Resimli Anlatımı (241. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.568
Cevap
14
Favori
518.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kirmizi yazili komutlari girmen yeterli.
  • mutfaktan pisirdigim rom dosyasina bazi eklemeler yapmaya calistim. denedim ve gayet guzel calisiyor. isteklerinizle uyusuyorsa yukleyin.

samdroid mutfaginda pisirilmis hali:

amac: gereksiz programlardan arindirilmis, hafif, stabil ve yuklendikten sonra guncelleme ve duzeltme isteyemen bir rom'a sahip olmak.

neler degisik ?

*fotografi yan cekme sorununu gidermek icin yeni samsung kamera uygulamasina guncellendi
    *apn dosyasina vodafone, turkcell ve avea ayarlari girildi. boylelikle elle internet ve mms erisim noktasi ayarlamaya gerek yok.
    *gingerbread framework'u yuklendi. (gingerbread temasi da diyebiliriz.)
    *arama tuslari gingerbread tarzinda duzenlenmis dialer eklendi.
    *maps uygulamasi son surume yukseltildi.
    *android fontlari segoe ui fontlariyla degistirildi.
    *mutfaktaki eski ve sorunlu launcher pro yerine son surum launcher pro yuklendi.
    *a-gps icin ulkemize uygun ayarlar yapildi.
    yeni
    *son surum market eklendi. (sorunlu oldugu icin kaldirildi)
    *boot logo degistirildi.> gor
    *sqllite guncellemesi
    *gmaps 5.7.0 pusula ve offline harita destekli.
    *guncel launcherpro

kurulum:

stabil calismasi icin odin ile ilk sayfada anlatildigi gibi orjinal 2.1 eclair ve root kernel'i yukleyin.
    daha sonra recovery'den wipe/data cache dedikten sonra mutfaktan pisirilmis rom'larda oldugu sekilde yukleyin.

kurulum sonrasi:

tercihen, recovery mod'dan system, data ve cache bolumunu backup alarak ext2 yapabilirsiniz. ardindan wipe cache/data ile tekrar fabrika ayarlarina donun.
    bu islemden sonra yine recovery moda girerek sdcard'ta "partition sdcard" secenegi ile app2sd icin bolum olusturun ve telefon menusundeki samdroid mod uygulamasindan app2sd'yi aktif edin.

recovery'den elle donusumu karisik bulanlar icin zip dosyasi:

http://www.multiupload.com/VAWOTMFYOH

neden temiz kurulum?

daha once orjinal rom uzerine yuklediginiz rom'lar ve yaptiginiz ext2 veya sdcard bolumleme gibi islemler stabilteyi bozabilir. mesela daha onceden sdcard'ta ext2 bolum olusturup app2sd ile hafiza kartina program kurduysaniz telefondan sdcard'a attiginiz format o bolumu silmez ve bu sebeple oncden yuklenmis programlar yeni rom'da sorun cikarabilir.

link:

http://www.multiupload.com/4OUKIGCXAZ

ekran goruntuleri:

ek: live wallpapers iceren versiyon.

http://www.multiupload.com/FKIM97N9BJ

<guncelleme 07.07.2011> (google maps 5.7.0+launcher pro+miui ikonlari) <guncelleme 12.07.2011> (libsqllite) <guncelleme 14.09.2011> (csc) < son surum maps(01.11.2011)>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 1 Kasım 2011; 19:30:08 >

• arkadaşlar merhaba ben mesaj atamıyorum daha doğrusu normal numaralara atabiliyorum ama örneğin turkcell den sms paketi almak için msjı evt diye cvpladığımda gönderiyor diye gösteriyor ama bir türlü göndermiyor bunun nedeni nedir lütfen yardım edin artık hattı başka telefona takmaktan bıktım
  • arkadaşlar ben telefona yeni root yaptım. hafıza kartına oyunları herşeyi yükledim çalıştırdı fakat hafıza kartını çıkarmam gerekti ve artık oyunları açarken kapanmaya zorla yazısı çıkıyor ve açılmıyor ne yapmalıyım
  • Temiz kurulum icin ne yapmam lazim ?
  • quote:

Görsel anlamdaki değişiklikleri görebilmemiz için ekran görüntüsü yükleyebilirmisiniz. Gingerbread teması falan nasıl bilemediğimiz için yani. Font meselesi bir de
  • positroN rom çok güzel olmuş daha deniyorum ama şuana kadar çok memnunum temasıda süper
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoMuS

quote:

Görsel anlamdaki değişiklikleri görebilmemiz için ekran görüntüsü yükleyebilirmisiniz. Gingerbread teması falan nasıl bilemediğimiz için yani. Font meselesi bir de

Romu denemedim ama sanırım bu şekilde görünüyor.
    http://forum.samdroid.net/f42/gingerbread-theme-samdroidmod-eclair-3606/

• quote:

quote:

ekledim.

quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

positroN rom çok güzel olmuş daha deniyorum ama şuana kadar çok memnunum temasıda süper

begendigine sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: birisi007

quote:

quote:

Romu denemedim ama sanırım bu şekilde görünüyor.
    http://forum.samdroid.net/f42/gingerbread-theme-samdroidmod-eclair-3606/

evet hemen hemen ayni ama oradaki gingerbread tarayici, telefon, ayarlar programlarini eklemedim cunku denedigimde sorun yaratmisti.

• bu da pencerden gps denemesi.
    hem telefonu, hem fotograf makinesini tutmak zor oldugu icin kadraj yamuk oldu :)
    yukarida cikan nokta seklindeki gps ikonu yanip sonerken uydulari bulmaya calisiyor. sabit olunca bulmus oluyor. google maps'i acip ikona bastiktan sonra 16 saniyede buldu. tamamen disarida olsam 5 saniye daha kisalabilirdi. yukaridaki rom'u gece kurmustum. google maps'i ilk defa actim. bundan once tek yaptigim gps status programi ile a-gps verilerini indirmek.

• nihayet rom du derken makina en sonunda çöktü...

açılmıyor.yeni kurulum yapmaya çalıştım odin makinayı görmüyor.

Doğruuu servise götürdüm..Pazartesi durum belli olacak:))
  • usb suruculeri sil yeniden yukle. telefonu biraz sarj et ve sonra bataryayi sokup geri takarak terkar dene
  • Merhaba jelatini çıkarılmamış, garantili spicamı google nexus s almak için satılığa çıkardım. İlgilenen arkadaşlar Özelden ulaşsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

mutfaktan pisirdigim rom dosyasina bazi eklemeler yapmaya calistim. denedim ve gayet guzel calisiyor. isteklerinizle uyusuyorsa yukleyin.

samdroid mutfaginda pisirilmis hali:

amac: gereksiz programlardan arindirilmis, hafif, stabil ve yuklendikten sonra guncelleme ve duzeltme isteyemen bir rom'a sahip olmak.

neler degisik ?

*fotografi yan cekme sorununu gidermek icin yeni samsung kamera uygulamasina guncellendi
    *apn dosyasina vodafone, turkcell ve avea ayarlari girildi. boylelikle elle internet ve mms erisim noktasi ayarlamaya gerek yok.
    *mutfaktaki eski ve sorunlu launcher pro yerine son surum launcher pro yuklendi.
    *a-gps icin ulkemize uygun ayarlar yapildi.

kurulum:

stabil calismasi icin odin ile ilk sayfada anlatildigi gibi orjinal 2.1 eclair ve root kernel'i yukleyin.
    daha sonra recovery'den wipe/data cache dedikten sonra mutfaktan pisirilmis rom'larda oldugu sekilde yukleyin.

kurulum sonrasi:

guncel marketi rom'la yukleyince calismadi. bu nedenle app2sd'yi aktif etmeden once markete girin, otomatik olarak guncellensin.

tercihen, recovery mod'dan system, data ve cache bolumunu backup alarak ext2 yapabilirsiniz. ardindan wipe cache/data ile tekrar fabrika ayarlarina donun.
    bu islemden sonra yine recovery moda girerek sdcard'ta "partition sdcard" secenegi ile app2sd icin bolum olusturun ve telefon menusundeki samdroid mod uygulamasindan app2sd'yi aktif edin.

neden temiz kurulum?

daha once orjinal rom uzerine yuklediginiz rom'lar ve yaptiginiz ext2 veya sdcard bolumleme gibi islemler stabilteyi bozabilir. mesela daha onceden sdcard'ta ext2 bolum olusturup app2sd ile hafiza kartina program kurduysaniz telefondan sdcard'a attiginiz format o bolumu silmez ve bu sebeple oncden yuklenmis programlar yeni rom'da sorun cikarabilir.

linkler:

http://rapidshare.com/files/450998882/SamdroidMod__152503__update.zip

http://hotfile.com/dl/108732690/04d821d/SamdroidMod_(152503)_update.zip.html

ekran goruntuleri:

arkadaşım bunun içinde live wallpaper yok sanırım nasıl yükleyebiliriz oda olsa süper olcak

• sağol positron..
    fakat telefon download modda bile açılmıyodu.mecburen servise verdim.

2.2 kurmaya çalışırken oldu..leshlak ın kernelini 2.xx yapmam lazımdı yapmadım.sonra recoveryden formatladım çöktü.

umarım serviste kurtarırlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkntnc

arkadaşım bunun içinde live wallpaper yok sanırım nasıl yükleyebiliriz oda olsa süper olcak

sonradan yuklenmiyor ama live wallpaper'li olan versiyonu da yukledim.

@satyraction gecmis olsun. aslinda spica'yi bricked etmek cok zordur. erom'u pc'deki bios gibi dusunursek bootloader erom'da firmware yukledigimiz rom ise pc'deki hard disk gibi. yani pc'de nasil windows veya linux sorun cikarinca yenisini kurabiliyorsak bu da oyle olmaliydi. ama bu isler belli olmaz iste

• 2.1 ROMları mı tartışılıyor hala ilginç bakın şurada 2.3.3 incelenmiş spica için ayrıca optimizasyonlar var göz atmanızı öneririm:
    http://www.akillirobot.com/samsung-galaxy-spica-gt-i5700-icin-android-2-3-3-kurulumu-incelemesi-ve-optimizasyonu-735
  • arkadaslar su anda cm mod a8.2 kullaniyorum intercept3D driver kurdum ama angry birdsteki dokularda duzelmedi raging thunder da pek stabil calismadi yanlis biseymi kurdum acaba bildiginiz bir link verebilirmisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: makukula

arkadaslar su anda cm mod a8.2 kullaniyorum intercept3D driver kurdum ama angry birdsteki dokularda duzelmedi raging thunder da pek stabil calismadi yanlis biseymi kurdum acaba bildiginiz bir link verebilirmisiniz ?

lukiqq v8 kullan
  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.