Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2784. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.497.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27822783278427852786
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ej derya doğurmasın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çipetpet.

quote:

Orijinalden alıntı: Deity Kronos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

jon 1.sezon 8. bolumde joer mormontla birlikte bir wight oldurmustu. mormontun elinde gaz lambasi vardi. jon wighti oldurmek icin lambayi mormonttan aliyordu ve eli yaniyordu. jon targaryense elinin yanmamasi gerekmez miydi ?

Şimdi kitaba göre bakarsak Targaryenler ısıya daha dayanıklı olsa da Targaryenler yanmaz diye bir şey yok. Tam tersine Ejderhaların Dansı adlı Targaryen iç savaşında birbirlerini yakarak öldürüyorlar, hatta ben yanmam diyip çılgın ateş içip kendini yakan Targaryen bile var. 1. kitaptaki Dany'nin yanmama olayı ise Mirri Maz Duur'un yaptığı büyünün ters tepmesinden dolayı tek seferlik bir şeydi, yanlış hatırlamıyorsam GRRM'in bu konuda açıklaması da vardı. Diziye gelecek olursak 1. sezondaki Dany'nin yanmaması yine dediğim büyüden dolayıydı ki zaten 1. sezon kitapla aynı gidiyordu. Dany'nin 6. sezonda yanmamasına ise kimse anlam veremedi, dizinin batırdığı noktalardan biri de orasıydı. Eğer dizi Mirri Maz Duur'un büyüsünü hayat boyu etkili şeklinde değerlendirmişse o zaman mantıklı oluyor. Ama eğer dizi Targaryenler yanmaz şeklinde bir mantık yürüttüyse senin dediğin sahneyle çelişiyor.

Dostum yanlışın var kitapta nasıl bahsediyor bilmiyorum okumadım yakında başlıcam ama dizide senin dediğin büyüden öncede yanmıyordu aklıma direk sahnesi geldi 15 dakka taramadan sonra buldum 1.sezon 6. bölüm 7.dakika 20. saniyeden itibaren bir bak . Dizi bu sahnesiyle danynin ateşe dayanıklı olduğunu gösteriyor ben o kadının büyüsüyle uzaktan yakından alakası olduğunu düşünmüyorum kaldı ki o kadın büyüyü drogoya yaptı ve orda bitti büyü dany zaten cezasını onu yakarak verdi büyücü kadının herhangi bir etkisi yok başka .

O sahne ve sıcak su sahnesi dediğim gibi Targaryenlerin ısıya daha dayanıklı olmasından olabilir. Dediğim büyünün ise drogoya yaptığı ile alakası yok yanacağını anlayınca kendine yapmak istiyor fakat Dany'i etkiliyor. Dediklerim zaten kitapla ilgili, kitabı diziye uyarlamaya çalışıyorum teori gibi düşün. Dizi senaristleri sadece Daenerys yanmaz ya da Targaryenler yanmaz demişte olabilir belli olmaz, o konuda düzgün bir açıklamaları yok. Bu yanmama meselesini dizide çelişkisiz açıklamak çok zor. Bir de Dany dizide Viserys ölürken gerçek ejderha olsa yanmazdı tarzı bir şey söylemişti o da ayrı mesele.

Geçen sezonki şu sahnede de yanmamıştı:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Game of Thrones (2011 - 2019)

çok saçma ama gözlerim doluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: spache

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deity Kronos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jersey Devil

jon 1.sezon 8. bolumde joer mormontla birlikte bir wight oldurmustu. mormontun elinde gaz lambasi vardi. jon wighti oldurmek icin lambayi mormonttan aliyordu ve eli yaniyordu. jon targaryense elinin yanmamasi gerekmez miydi ?

Şimdi kitaba göre bakarsak Targaryenler ısıya daha dayanıklı olsa da Targaryenler yanmaz diye bir şey yok. Tam tersine Ejderhaların Dansı adlı Targaryen iç savaşında birbirlerini yakarak öldürüyorlar, hatta ben yanmam diyip çılgın ateş içip kendini yakan Targaryen bile var. 1. kitaptaki Dany'nin yanmama olayı ise Mirri Maz Duur'un yaptığı büyünün ters tepmesinden dolayı tek seferlik bir şeydi, yanlış hatırlamıyorsam GRRM'in bu konuda açıklaması da vardı. Diziye gelecek olursak 1. sezondaki Dany'nin yanmaması yine dediğim büyüden dolayıydı ki zaten 1. sezon kitapla aynı gidiyordu. Dany'nin 6. sezonda yanmamasına ise kimse anlam veremedi, dizinin batırdığı noktalardan biri de orasıydı. Eğer dizi Mirri Maz Duur'un büyüsünü hayat boyu etkili şeklinde değerlendirmişse o zaman mantıklı oluyor. Ama eğer dizi Targaryenler yanmaz şeklinde bir mantık yürüttüyse senin dediğin sahneyle çelişiyor.

Dostum yanlışın var kitapta nasıl bahsediyor bilmiyorum okumadım yakında başlıcam ama dizide senin dediğin büyüden öncede yanmıyordu aklıma direk sahnesi geldi 15 dakka taramadan sonra buldum 1.sezon 6. bölüm 7.dakika 20. saniyeden itibaren bir bak . Dizi bu sahnesiyle danynin ateşe dayanıklı olduğunu gösteriyor ben o kadının büyüsüyle uzaktan yakından alakası olduğunu düşünmüyorum kaldı ki o kadın büyüyü drogoya yaptı ve orda bitti büyü dany zaten cezasını onu yakarak verdi büyücü kadının herhangi bir etkisi yok başka .

O sahne ve sıcak su sahnesi dediğim gibi Targaryenlerin ısıya daha dayanıklı olmasından olabilir. Dediğim büyünün ise drogoya yaptığı ile alakası yok yanacağını anlayınca kendine yapmak istiyor fakat Dany'i etkiliyor. Dediklerim zaten kitapla ilgili, kitabı diziye uyarlamaya çalışıyorum teori gibi düşün. Dizi senaristleri sadece Daenerys yanmaz ya da Targaryenler yanmaz demişte olabilir belli olmaz, o konuda düzgün bir açıklamaları yok. Bu yanmama meselesini dizide çelişkisiz açıklamak çok zor. Bir de Dany dizide Viserys ölürken gerçek ejderha olsa yanmazdı tarzı bir şey söylemişti o da ayrı mesele.

Geçen sezonki şu sahnede de yanmamıştı:

Evet, önceki mesajımda bundan bahsettim zaten

• 07x07 spoiler olabilir belki;

Game of Thrones (2011 - 2019)
    Bu foto gercek olabilir mi? Dakika sayaci sizdirilan 4.bolumde de vardi. Cerseiye bakarsak guneyde kar yagmayacagina gore kurt inine gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: senseman62

Hocam doğru söylüyorsunuz da bira detayları kısıp olayları hızlandırdilar.Bolum azlığı ve bütçede olumsuz etkiliyor bence.. kaldı son 7 bölüm

Boş beleş bölümler izletmeselerdi uzatmasalardı böyle olmazdı Bundan endişeleniyordum ve oldu , tıpkı Lost gibi.Ama o kadar batıracaklarını yine de sanmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kesinizmirliksk2

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

NK 'in neyini gördünüz ki fanboy'u oldunuz arkadaş ? Sammy hakkında daha fazla şey biliyoruz valla o derece basitleştirdiler, geçiştirdiler şu ak gezerleri ölüleri gece kralı'nı..

Bu arada ilk bölüm başında Wun Dar Wun
    göründü ölüler ordusunda ? Ee kıştepesinde yakılmamış mıydı cesedi ?

Her sakallıyı dedeniz sanmayın yav başka devdir o

3 kere baktım Wun 'a benziyordu yani

Wun wun hocam o ya . dikkatli bakarlarsa gözüne saplanan ok yeri bile belli oluyor. Bu işte bitmiş var yani . duvarın diğer tarafında ölen adam nasıl gene akgezen oldu ? Herkes o başka dev desede gözüne ok saplanarak ölmüştü. Ayni iz o devdede var

Aynen.O dedim zaten.%98 lık yanılma payı bıraktım. Nasıl olabiliyor ki anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: .Meraxes.

quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Arkadaşlar birşey merak ediyorum,

Dany çocuğum olmayacak muhabbeti yapıyor bunun sebebi neydi? Unuttum bilgisi olan bilgilendirebilir mi?

1.Sezonda cadının yapmış olduğu büyüyle çocuğu düşmüştü. Artık hamile kalamayacak

jonla yakınlaşmalarına, bu bölüm jorahın jona söylediklerine falan bakarsak kalacak gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

Anlayamadığım, bu ejderhalar neden white walker lara püskürmedi ?

Galiba White Walkerlar wightlar gibi ateşle ölmüyorlar.

• Son bölümde büyük bomba olacak Jon ve Danny 3. olarak Jorahı çağırabilirler. Bu sezon pompiş yoktu hiç,tabi hadım solucanı saymazsak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

Ahahhahahah hocam dany bu herşey beklenir kraliçemizden .

• spache kullanıcısına yanıt
  • Her gördüğümde gülüyorum şuna
  • peki bu dirilen ateş mi üfler yoksa buz mu?
  • FourthJuly kullanıcısına yanıt
    Sızma falan yok.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Daniel Faraday

Ahahhahahah hocam dany bu herşey beklenir kraliçemizden .

Ana yazan arkadaşın yazısını bulamadım hocam sizin üstünüzden yazayım kitapta zaten dany ejderha biçiminde doğuruyordu bebeğini ama hatırlamıyorum doğduktan sonra kendimi ölüyordu yoksa dany mi öldürüyordu diye

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

Sızma falan yok.

Vay arkadaş

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saimertug

quote:

NK 'in neyini gördünüz ki fanboy'u oldunuz arkadaş ? Sammy hakkında daha fazla şey biliyoruz valla o derece basitleştirdiler, geçiştirdiler şu ak gezerleri ölüleri gece kralı'nı..

Bu arada ilk bölüm başında Wun Dar Wun
    göründü ölüler ordusunda ? Ee kıştepesinde yakılmamış mıydı cesedi ?

Her sakallıyı dedeniz sanmayın yav başka devdir o

3 kere baktım Wun 'a benziyordu yani

Wun wun hocam o ya . dikkatli bakarlarsa gözüne saplanan ok yeri bile belli oluyor. Bu işte bitmiş var yani . duvarın diğer tarafında ölen adam nasıl gene akgezen oldu ? Herkes o başka dev desede gözüne ok saplanarak ölmüştü. Ayni iz o devdede var

Aynen.O dedim zaten.%98 lık yanılma payı bıraktım. Nasıl olabiliyor ki anlamadım

Duvarın ötesinde birçok dev var. Yaşam alanları burası. Hardhome'daki katliamdan sonra ve etraftan topladıklarıyla wightların içinde devlerin olması çok normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

Sızma falan yok.

Haydaaaaaaaa

• 
Sayfa: önceki 27822783278427852786
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.