Şimdi Ara

Sistem upgrade tavsiyeleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık emektar sistemimi yavaş yavaş upgrade etme zamanı geldi de geçiyor. Öncelikli sorun bütçe yani parça parça alıp kullanmaya başlamalıyım aldığım bileşenleri. Yani toplayacaklarıma bir anda para yatırmam mümkün değil.

Şu anki sistemim :
    Asus M2v-mx anakart
    AMD Athlon64x2 4800 cpu
    Kingston 2x2gb. 800 mhz. ddr2 ram
    Powercolor 3850 Zero-therm ekran kartı
    250gb.SATA+80gb.IDE+40gb.IDE hdd(500 gb.'lık harddiskim yandığından 1tb.'lık bir Caviar Black almam şart oldu zaten)
    Bien 330U 380W. Psu (kasa üzerinde gelmişti)
    --------------

Planım önce bir Gigabyte UD4P anakart alıp sonrasında bir de AMD PhenomII X4 810 ya da 920 alarak sistemi buna geçirmek. Bundan sonra Glacialpower GP-AL650A 650W. bir psu(olası bir 4870x2 durumuna karşı) ve Sunbeam Contact Freezer alıp bundan sonra bir 4870'le iyi denilebilecek bir oyun performansı elde etmek. En sonunda da w adet OCZ Gold Edition 1333MHz 2x2gb.'lık kitle ddr3'e geçiş yapmak. Ondan sonra bir acelesi olmamakla beraber aynı ram kitinden bir tane daha alıp 8 gb. sistem belleğine geçmek ve bir 4870 daha alabilirim ya da dx11 olgunlaşana kadar bekleyip ekran kartını değiştirebilirim.

Sistemde hem oyun oynuyorum hem de audio tabanlı uygulamalar kullanıyorum.(Cakewalk Sonar, FL Studio, Nuendo vs.)

Anakartım Am2+ desteklemediğinden (öyle biliyorum en azından) Intel sisteme de geçebilirim sonuçta işlemciyi alır almaz kullanmaya başlayamam anakartımla, ancak Intel'ler hakkında çok az bilgim var, bu fiyatlara yakın sistem upgrade planı tavsiyelerine ihtiyacım var.

• Öncelikle bütçe lazım deyip bir şeyler önermeye başlayacaktım ama sistemine biraz daha bakınca başka bir öneride bulunmayı uygun gördüm. Sistemin orta halli, bana göre, idare etmek için yeterli bir sistem. Ne idaresi diyeceksin :) Yeni nesil GPU'ların çıkmasına pek bir şey kalmadı. SATA3 ve USB 3.0 gibi yenilikler de yolda. Ben bile şu sistemle beklerim diyorum ki senin sistemin çok daha iyi. Lüzum görürsen ekran kartını biraz yukarı taşıyıp daha da uzatırsın ömrünü (HD 4830 ya da HD 4850 gibi). Yılbaşından sonra yeni teknolojilerle desteklenmiş yeni bir sisteme rahatlıkla geçiş yapılabileceği kanaatindeyim.

Önceleri ben de UD4P alıp X4 955 ve HD 4890 ikilisiyle kullanmayı düşünüyordum. Gerçekten harika olacaktı ama yukarıda bahsettiğim gibi bazı değişiklikler uzun periyodlara sahip. Değerlendirmek lazım bu kadar yaklaşmışken.

Yine de değişim konusunda ısrarcıysan bütçene göre öneride bulunabiliriz.

• USB 3.0 ve SATA 3 çıktıktan birkaç ay sonra nasıl olsa PCI arabirimleriyle çözümler de sunulur (ki SATA3 uzun süre hayal kalacak gibi, 300 gb.'lık 10.000 rpm SATAII disk bile 2 tb.'lık 7200 rpm disk fiyatına). Yani çok büyük sorun olacağını düşünmüyorum açıkçası. DX11 kartlar da ilk çıktıklarında ateş pahası olacaklarından en az 1 sene kadar dokunulmaz onlara öğrenci bütçesiyle büyük ihtimalle.
    Beklemek pek akıl karı değil bence şu durumda, hatta Intel Corei7'lar için son şans sayılabilir bu kısa süre, 920 üretimden kaldırıldı mı o da hayal olur. Aslında bu aralar borç bulup bir an önce birkaç Corei7 920 almak hiç fena bi yatırım olmaz. Stoklarda da bittiği zaman overclock'çulara çok iyi fiyatlara satılabilir. Kayserili de değilim ama hayırlısı.

• O halde bahsettiğin şekilde bir sistem düşünülebilir fakat 920 değil de 810 ya da 925 alman gerekir. UD4P AM3 tabanlıdır. Geriye doğru uyumluluk yok malesef. Onun dışında HD 4870 gibi bir kart ileride değiştirmek için yedekte tutulacak kadar ucuz değil. Onun yerine HD 4830 ya da HD 4850 öneririm. Para israfı olmasın. Ya da uzun süreli kullanım için HD 4890 iyi bir tercih olacaktır. Özel soğutmalı modeller piyasaya girmeye başladılar. Sapphire'ın VaporX ve Toxic'i ile Powercolor'ın PCS+'ı güzel örnekler. HD 4870 ise komik fiyatları nedeniyle şansını tamamen kaybetti artık. Bütçeyi yazmamışsın bu arada.
  • Yine AMD'nin soket karmaşası! Arkadaşlarıma pc toplarken de sürekli başıma iş açmadan son anda fark ediyordum AMD'lerin soketlerini. AM2+ düşünmüyorum zaten, o halde AMD bir adım geriye düşerek Intel'e yaklaşıyor. Alınabilecek 3 AM3 soketli PhenomII x4 işlemciden birisi en düşük seviye bu klasmanda, birisinin overclock potansiyeli kısıtlı en pahalısı olan PhenomII X4 955 Black Edition'ın da Corei7 920'yle fiyat farkı yaklaşık 50 dolar. Bu durumda çok daha ilerici bir sisteme daha yavaş ve bütçeyi zorlayarak da olsa geçiş yapabilirim, iyi bir soğutmayla i7 965 seviyesine çıkabilecek bir işlemci sonuçta ve DDR3 belleklerin gelişmesinin yansımasının en büyük oranda hissedileceği platform olacak.

Öyle birşey olursa Gigabyte UD3R ile anakart bütçemi yaklaşık 3 katına çıkarmam gerekecek ama tahminimce böyle bir sistemi diğerine göre 1-2 yıl daha uzun süre ekran kartı hariç güncelleme yapmaksızın kullanabilirim. Açıkçası uzun vadeli getirisi de önemli benim için ama o bütçe... Ah o bütçe!!! Belli değil bütçe parça parça almayı planladığım için, oldukça yani bir bakıma. Yine de borç harç, rica minnet birşeyler yapabilmem mümkün olabilir ama parayı çöpe atıyorsam başkasının parası da olsa içime oturur yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade için Tavsiye
    6 ay önce açıldı
    SİSTEM VE PSU TAVSİYESİ
    9 yıl önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.