Şimdi Ara

taganın kısa devre korumasını nasıl atlatırım??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kartım 5900xt, silencer alamadım (çünkü yoktu) başka bi soğutucu aldım(revoltec) ama şimdi kasanın alt tarafında ısınan hava birikiyor. pci yuvalara takılan fanlardan aldım ama o da çok ses yapıyor.

1) pci yuvasına takılan fanın sesini kısmanın bi yolu var mı?

- daha önce bi yerde okumuştum 12V kablosuyla (kırmızı) , 5V kablosunu (sarı) -bu kabloyu siyah (yani toprak) kablonun yerine takınca
    12-5=7V enerji geliyormuş fana, ve daha yavaş dönüyormuş. Bunu eski güç kaynağımda (dandik olanda) kasa fanı için denedim işe yaradı gerçekten. fan çok sessiz dönmeye başladı. Ancak taganda aynı şeyi pci yuvasına takılan fan için denediğimde sistem açılmıyor
    -kısa devre koruması gibi bişey var galiba-. ?? +

+ eskiden kasa fanlarına anahtar takıp sessizlik istediğim zaman anahtarı kapatıp fanları durdurabiliyordum ama taganda bunu yaptığım zaman gene sistem kapanıyor ???

-aklıma fan kontrol üniteleri geliyor ama benim fanlarım power supply ın güç girişinden enerji alıyor, bildiğim kadarıyla fan kontrol üniteleri 3pin fanları kontrol edebiliyorlar?

-ve eğer varsa ekran kartının biriken havasını dışarı atmak için yol önerebilecek ler?

bahsettiğim fan bu biraz dandik bişey ama sessiz çalıştırabilirsem işimi görcek..

kasa düzeni bu şekilde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marauder -- 13 Haziran 2005, 8:25:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: marauder

-aklıma fan kontrol üniteleri geliyor ama benim fanlarım power supply ın güç girişinden enerji alıyor, bildiğim kadarıyla fan kontrol üniteleri 3pin fanları kontrol edebiliyorlar?

fan kontrolörleri ile 2 pinli fanları da kontrol edebilirsin 3. pin devir ölçer için kullanılıyor,

fanın power den güç alıyorsa satılan aparatlarla küçük hale getirebilirsin

sarı ile filan yer değiştiriyorsan kısa devreye sebebiyet vermiş olabilirsin.. Yukarıda dediğim gibi çalışması lazım.. 5 v LA ÇALIŞIYOR.. SÜPER SESSİZ.
    EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak
  • Zaten sen kısadevre yaptırıyorsun. 12-5=7 volt diye bişey yok. Power'da 5V ve 12V vardır.
    Fanlara 5V ver. Kırmızı ve siyah uçları kullan

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

Zaten sen kısadevre yaptırıyorsun. 12-5=7 volt diye bişey yok. Power'da 5V ve 12V vardır.
    Fanlara 5V ver. Kırmızı ve siyah uçları kullan

arkadaş link deki yazıyı bi incele istersen.

http://www.hardwarelife.com/guide/review/7vfanmod/7vfanmod_1.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marauder -- 14 Haziran 2005, 0:04:03 >
    {GİGABYTE X38 DQ6}{q6600@4200MHZ cooling by swiftec}{2*1024 GSKİLL 6400HZ@1200MHZ 4-4-3-4}{Sapphire 2900pro@1009/1250 COOLİNG BY Mcw60 }{4*250GB SEAGATE 7200.11 SATA2 RAİD 0+1tb depo}{COOLERMASTER STACKER @GATEWATCH@COOLWATCH@MUSKEETER@SİLVERSTONE}{WATER CHİLLER}{ENERMAX GALAXY 1000W}{LOGİTECH Z-680}{LOGİTECH mx1000&G7 with RAPTOR P2}}
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kısa devre oldu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.