Şimdi Ara

İşlemci kısa devre yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba laptopu ekran kartı arızası dan dolayı tamire vermiştim. Bir hafta içinde teslim edeceklerdi. İki hafta oldu. Bugün kendim almaya gittim. Bir de yeni işlemci verdim takılması için. Akşama vereceklerdi. Üç saat sonra aradilar. İşlemciden dolayı kısa devre olmuş. Ek maliyet çıkabilir diyor. Böyle bir şey olabilir mi? İşlemci anakarta kısa devre yapar mı? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ++

• Laptop işlemcisi değişmez ki
  • acelilctl kullanıcısına yanıt

Neden?

• güncel ; Şarj entegre sorunu oluşmuş. Entegre degisecekmis.

• acelilctl kullanıcısına yanıt

Yanlış bir tanım.

Laptop işlemcileri değiştirilmekte.

BGA işlemciler fabrikalarda bulunan BGA makineleri tarafından lehimlenerek anakarta ısıl işlemle tutturulur bu şu demek değildir BGA yani lehimli işlemciler değiştirilemez. Aksine değiştirilebilir ancak uygun ekipman ve işlemci bulmak gerekecektir ve o ekipmanları kullanmak gerekecektir.

PGA soketler ise değiştirilebilir soketlerdir.

Flip Chip Pin Grid Array yani çevirilebilir çip pin örgülü dizisi gibi bir çevirisi var. PGA dediğimiz yapı pinlerden oluştuğundan takılıp çıkarılabilir.

Flip Chip Ball Grid Array yani çevrilebilir çip bilyeli örgü dizisi.

Burada ki bilyeli terimi lehimlendiğinden genelde top top şeklinde metaller anakarta oturur ama bunlar çok küçüktür. Hatta reballing denen terim buradan gelir BGA işlemcilerde sıkıntılar olduğunda reballing yapılarak tekrar hayata döndürmeye uğraşır teknik servisler şayet işlemcide ciddi bir donanımsal sıkıntı varsa.

BGA toplarına örnek:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 13 Mart 2021; 19:5:28 >

• yalanına sokayım diyip alsaydın bilgisayarı. içinden hangi prçayı çaldılar acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kısa devre oldu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.