Şimdi Ara

Delphi bilenler bi bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • beceremedim bu sorunu çözmeyi..sizin söylediklerinizdede acsess voilation hatası veriyo..
    şimdi iyice anlatayım sorunumu..
    8 tane butonum var.hepsi ayrı bi child formu açıyo..bide ana sayfam var buda direk program çalışınca ekrana geliyo..
    yapmak istediğim bi butana basınca sadece o child form açılsın diğer tüm chil formlar kapansın..ama ekranda child form yoksa ve butana basınca diğer child formları kapatmaya çalışınca bulamdığı için hata veriyo bunu önlemem lazım...bişeyler yaptım olmadı..hep acssess voilation hatası veriyo..(bu ne hatası tam olarak)

bide child formalar "application create" la açılıyo..ve kapanırkende "cafree " kullnamıştım.

yani aslında yapılması gereken ilk önce sorgulamak varsa kapat yoksa bişey yapma formu aç..ama bu kadar basit bişeyi hala çözemedim..

yardım edin.

• projeniin o kısmının kodlarını emailime gönderirsen yardımcı olmaya çalışırım.

salvador24m@hotmail.com
    4.Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
    5.Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
    6.Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
    7.Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
    Mevlana'nın 7 öğüdü.

http://www.a1tradenetwork.com

ocu_bocuk@hotmail.com
  • bir tane boolean değişken tanımla. başlangıç olarak false değeri yükle (başlangıçta child form yoksa). child form açınca değerini true yap. tüm child formları kapatınca değerini false yap bu kadar basit anlattığına göre.. ama tabi ben yanlış anlamış olabilirim senin sorununu. Eğer 8 ayrı child form var ve hepsini ayrı ayrı çalışıyor mu diye takip edeceksen o zaman da 8 elemanlı bir boolean dizi işini görür.

Orjinalden alıntı: Kazimlee

beceremedim bu sorunu çözmeyi..sizin söylediklerinizdede acsess voilation hatası veriyo..
    şimdi iyice anlatayım sorunumu..
    8 tane butonum var.hepsi ayrı bi child formu açıyo..bide ana sayfam var buda direk program çalışınca ekrana geliyo..
    yapmak istediğim bi butana basınca sadece o child form açılsın diğer tüm chil formlar kapansın..ama ekranda child form yoksa ve butana basınca diğer child formları kapatmaya çalışınca bulamdığı için hata veriyo bunu önlemem lazım...bişeyler yaptım olmadı..hep acssess voilation hatası veriyo..(bu ne hatası tam olarak)

bide child formalar "application create" la açılıyo..ve kapanırkende "cafree " kullnamıştım.

yani aslında yapılması gereken ilk önce sorgulamak varsa kapat yoksa bişey yapma formu aç..ama bu kadar basit bişeyi hala çözemedim..

yardım edin.

Showing methodu formun bellekte olup olmadığını denetler. bu fonksiyon ile formun görünüp görünmediğini anlayabilirsin !

diyelim form1,form2,form3 formlar olsun!

form1.show;
    form2.show;

dedik;

if form1.showing = True then -> dersek true döner çünkü form1 bellekte

if form3.showing = True then -> dersek false döner çünkü show yapmadık.

bu şekilde anlarsın if kullanarak kendine göre bir mantık algoritması kur.
    Birde eğer Application.Createform methodunu kullanıyorsan formları asla close ile kapatma release yap yoksa pişman olursun

• şimdi bir child form açmadan hepsinin kapanmasını istiyorsun yani.
    hımm. ozaman basit bir prosedur yazalım.

procedure CloseChildForms;
    var
    i: integer;
    begin
    for i:=0 to Form1.MDIChildCount - 1 do
    if Form1.MDIChildren is TForm2 then Form1.MDIChildren.Close;
    end;

şimdi buradaki form1 senin mdi formun oluyor.!
    form2 de mdichild formun oluyor. sakın karıştırma! sende programını buna göre düzenle.
    kodu denemedim. deneme imkanım yok zaten intnernet cafedeyim.:) ama büyük ihtimalle çalışır. bir hata olduğunu sanmıyorum.

kolay gelsin.

Dil Okulu İngilizce
    Eğitim kategorisinin en çok satan #1. uygulaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.