Şimdi Ara

Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
28.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  •  Çiğ köfte Ustalarına sorum var.?? Yapılış şekli



    Bakır leğen olmazsa olmazı galiba
  • Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaDeS -- 15 Ocak 2009; 19:46:38 >
  • Urda köfteside mübarek Cehennem acısı gibi!!

    kapkara :D ama lezzetli insan acıyı tınlamıyo o lezzetde
  • Belki inanmıcanız ama ben etsiz yapıyorum et yerine patates haşlayıp onu koyuyorum ve de hiçbir fark olmuyor..Hatta bazı ilk yiyen arkadaşlarım etli mi etsiz mi olduğunu anlayamıyorlar
  • of ulan of canım çekti
  • Diğer maddeleri yoğuracaksın yumuşayacak sonra kara yağsız kıymayı atacaksın beyazlık olmayacak yoksa tadı kötü olur bol atacaksınki tadı güzel olsun nekadar az koyarsan okadar kötü olur yanınada ayran veya rakı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HaDeS

    Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada

    ilk olarak kıyma diyosun yani




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ


    quote:

    Orjinalden alıntı: HaDeS

    Urfalıyım .. sanırım biraz söz sahibiyim .. Hakiki çiğköfte çekilmiş kıyma olmaz ... dögülmüş yağsız kara et olur .. ve en önemlisi kuru isottur zaten tadı veren budur ve Urfa isot'tu kullanmak en iyisidir isteyene yollarım bide bulgur legene sonra eklenmez zaten eklenmelidir bi tarafında kıymayla isot ve baharatlar karıştırılır iyice kıvama geldigi zaman bulguruda karıştırırsın .. sonra bulgur iyice yumuşayana kadar yogrulur tabi yogurmakta marifet ister.. sonra yeşilligi atılır tabi anlatılmaz yaşanır bu olay tabiki urfada

    ilk olarak kıyma diyosun yani




    evet aynen öyle diyorum ..




  • İlk önce KIYMA isot la yoğrulur.

    Ama bazı vatandaşlar bulgurla isotu yğğurur.bunun adınada KISIR derler.



    Çiğköfte yerken et kokusu gelmiyecek.onun için yoğrumaya kıyma ve isotla başlanır.Amaç etin kokusunu gidermek eti çabuk pişirmek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: İSKORPİT-X

    İlk önce KIYMA isot la yoğrulur.

    Ama bazı vatandaşlar bulgurla isotu yğğurur.bunun adınada KISIR derler.



    Çiğköfte yerken et kokusu gelmiyecek.onun için yoğrumaya kıyma ve isotla başlanır.Amaç etin kokusunu gidermek eti çabuk pişirmek



    Bu yöntemin tadı daha lezzetli

    Bulgurla başlıyanın ,dediğin gibi et kokuyor
  • Eski tarihli bir başlık, bakalım takip eden var mı?

    Bu konuda her kafadan ayrı ses çıkıyor. Kimi bulgur şişsin diye suya, hattâ kaynar suya yatırıyor, kimi bulgur şişmemeli diye su bile katmayıp buzla yoğuruyor. Kimi soğanın suyu süzülür diyor, kimi soğan ve domates suyu ile önce bulguru yumuşatıyor.

    Bulgurun şişmesi denen şey nedir, ne sakıncası vardır peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de kimse çiğköftenin içinde kıyma çiğ kalmaz diye bir şeye inanmasın. Denemesi bedava. Içine domuz eti katın, görün. Siz yemezseniz hoşlanmadığınız birine yedirirsiniz. Hem haram yemiş olur, hem de sonrası evlere şenlik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.