Bildirim
Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (51. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dae-su Oh
Selamlar,
Uzun zamandır aklımın bir köşesinde olan ve ara ara alsam mı almasam mı şeklinde düşünüp hep vazgeçtiğim analog makine için artık karar vermiş bulunuyorum. Birkaç gündür araştırma yapıyorum. Aslında ilk aradığım özellikler tasarımı ve kalitesi güzel olan bir gövde olması.
Fiyat olarak lensliyle birlikte max. 250-300 TL civarı birşey bakıyorum daha fazla uçmayacağım.
Tasarım olarak beğendiklerim Olympus OM-2 ve Nikon FM2, F3 gibi gövdeler. Tabi elimdeki Nikon Af lensleri kullanabileceğim bir gövde olsa iyi olurdu. (Nikkor 85G 1.4, Nikkor 50mm G 1.4 gibi lenslerim var)
Ama gördüğüm kadarıyla onun için Nikon F90X, F100 tarzı yani retro olmayan bir gövde almak durumundayım :( Daha iyi bilgisi olan varsa yorumlarını rica edeceğim.
Olympus'larda OM-2, OM-2N ve OM-2S olmak üzere 3 tane gövde bunların arasında ne farklar vardır Olympus sisteme aşina olanlardan yardım bekliyorum
Diğer yandan çok dha uyguna Pentax gövdeler de var 50-100 lira civarı. Öyle birşey mi alsam karar veremedim açıkcası.
Siz olsanız tercihiniz nasıl olurdu?
Bence Nikon f100 gibi bi model alın, 85 f1.4 gibi bir lensle çok güzel sonuçlar alırsınız bence
-
Çok pahalı ama F100 :(quote:
Orijinalden alıntı: synchroquote:
Selamlar,
Uzun zamandır aklımın bir köşesinde olan ve ara ara alsam mı almasam mı şeklinde düşünüp hep vazgeçtiğim analog makine için artık karar vermiş bulunuyorum. Birkaç gündür araştırma yapıyorum. Aslında ilk aradığım özellikler tasarımı ve kalitesi güzel olan bir gövde olması.
Fiyat olarak lensliyle birlikte max. 250-300 TL civarı birşey bakıyorum daha fazla uçmayacağım.
Tasarım olarak beğendiklerim Olympus OM-2 ve Nikon FM2, F3 gibi gövdeler. Tabi elimdeki Nikon Af lensleri kullanabileceğim bir gövde olsa iyi olurdu. (Nikkor 85G 1.4, Nikkor 50mm G 1.4 gibi lenslerim var)
Ama gördüğüm kadarıyla onun için Nikon F90X, F100 tarzı yani retro olmayan bir gövde almak durumundayım :( Daha iyi bilgisi olan varsa yorumlarını rica edeceğim.
Olympus'larda OM-2, OM-2N ve OM-2S olmak üzere 3 tane gövde bunların arasında ne farklar vardır Olympus sisteme aşina olanlardan yardım bekliyorum
Diğer yandan çok dha uyguna Pentax gövdeler de var 50-100 lira civarı. Öyle birşey mi alsam karar veremedim açıkcası.
Siz olsanız tercihiniz nasıl olurdu?
Bence Nikon f100 gibi bi model alın, 85 f1.4 gibi bir lensle çok güzel sonuçlar alırsınız bence
Alıntıları Göster
F80 nasıldır?
-
Nikon lenslerinizi kullanabilceğiniz herhangi bi gövde olur bence hangisini uygun bulursanız onu alın derimquote:
Çok pahalı ama F100 :(
F80 nasıldır?
Alıntıları Göster -
@cortextm , aynen hocam, ışık kurbanı olduk.quote:
Orijinalden alıntı: synchro
Nikon lenslerinizi kullanabilceğiniz herhangi bi gövde olur bence hangisini uygun bulursanız onu alın derim
Alıntıları Göster
Siyah bir bantla kapattım fotoğraf makinesinin arkasını, ikinci makaranın bitmesini bekliyorum :) -
quote:
Orijinalden alıntı: Partis Temporus
Elimde dede yadigarı kodak retinette II var neler almam gerekir kullanabilmem için ve üstündeki lens değişmiyor galiba
Pil kullanıyorsa pil ve film alıp çekmeye başlayabilirsiniz -
quote:
quote:
Elimde dede yadigarı kodak retinette II var neler almam gerekir kullanabilmem için ve üstündeki lens değişmiyor galiba
Pil kullanıyorsa pil ve film alıp çekmeye başlayabilirsiniz
Kullanmadan önce, enstantane değerlerini ve makina ışık alıyormu diye kontrol ettirirseniz iyi olur -
quote:
Orijinalden alıntı: mert_39quote:
quote:
Pil kullanıyorsa pil ve film alıp çekmeye başlayabilirsiniz
Kullanmadan önce, enstantane değerlerini ve makina ışık alıyormu diye kontrol ettirirseniz iyi olur
Alıntıları Göster
Hava çok sıcak, 2 rulom var banyoluk ama bir süre daha bekleyecek gibiler
Kare xbagci'ya ait.Model ben oluyorum.Baktım bu sayfayı unuttu, bari habersiz de olsa bir katkısı olsun istedim.
-
Pentax Mz 7quote:
Orijinalden alıntı: koolandgang
Hava çok sıcak, 2 rulom var banyoluk ama bir süre daha bekleyecek gibiler
Kare xbagci'ya ait.Model ben oluyorum.Baktım bu sayfayı unuttu, bari habersiz de olsa bir katkısı olsun istedim.
Alıntıları Göster
Express 100 asa renkli negatif
DA 35 mm F2.4
Sigma 70 300
Üsküdar ve Gebzede çekildiler
-
quote:
Orijinalden alıntı: pelenk
Pentax Mz 7
Express 100 asa renkli negatif
DA 35 mm F2.4
Sigma 70 300
Üsküdar ve Gebzede çekildiler
Alıntıları Göster
FM2 | Ilford Delta 100 | Epson V330
-
Merhabalar sevgili analog severlerquote:
Orijinalden alıntı: koolandgang
FM2 | Ilford Delta 100 | Epson V330
Alıntıları GösterD7000 aldığımdan beri analog kullanmaz oldum, Zenit'imi üzdüğümü farkettim. Perdesini biraz açıp kapamaya karar verdim bu günlerde
Derken, Zenit'in elime geçmesini sağlayan babam bana bir sürpriz daha yaptı bugün. Lubitel 2 hediye etti. Hediye edilecek bir pentacon six tl bir de zeiss ikon nettar 515 2 makineler var sırada, ama sıradalar işte. Ne zaman gelirler bilmiyorum
Lubitel' i kullanmaya çalışacağım şimdi. Yorumlarınızı merak ediyorum gerek bu makine, gerekse de sıradakiler hakkında
-
Yahu şu Porst X-M lenslerinden 3 tane var elimde uygun adaptör bulamadım bi türlü. Bulan gören varsa bana pas etsin. Herhangi bir adaptör olsa yeter, ben onu m43 e çeviririmquote:
Orijinalden alıntı: McYC
Merhabalar sevgili analog severlerD7000 aldığımdan beri analog kullanmaz oldum, Zenit'imi üzdüğümü farkettim. Perdesini biraz açıp kapamaya karar verdim bu günlerde
Derken, Zenit'in elime geçmesini sağlayan babam bana bir sürpriz daha yaptı bugün. Lubitel 2 hediye etti. Hediye edilecek bir pentacon six tl bir de zeiss ikon nettar 515 2 makineler var sırada, ama sıradalar işte. Ne zaman gelirler bilmiyorum
Lubitel' i kullanmaya çalışacağım şimdi. Yorumlarınızı merak ediyorum gerek bu makine, gerekse de sıradakiler hakkında
Alıntıları Göster
Porst CR-5 + Porst 50mm f1.6
-
Nikon F, Nikkor 24mm f/2.8, Kodak EliteChromequote:
Orijinalden alıntı: cortextm
Yahu şu Porst X-M lenslerinden 3 tane var elimde uygun adaptör bulamadım bi türlü. Bulan gören varsa bana pas etsin. Herhangi bir adaptör olsa yeter, ben onu m43 e çeviririm
Porst CR-5 + Porst 50mm f1.6
Alıntıları Göster
Nikon F, Nikkor 50mm f/2, Kodak EliteChrome
-
Nikon F, Nikkor 50mm f/2, Kodak EliteChromequote:
Orijinalden alıntı: mert_39
Nikon F, Nikkor 24mm f/2.8, Kodak EliteChrome
Alıntıları Göster
-
@mertquote:
Orijinalden alıntı: mert_39
Alıntıları Göster
Renkler filmin bayatlığını tasdiklemiş
Bir bayatta benden gelsin :)
-
quote:
@mert
Aslında pek bayat değildi, 11/2011 tarihliydi. Heralde saklama koşullar pek iyi değildi -
-
-
Bak ben geçenlerde dia aldım skt 2013 tü yanlış hatırlamıyorsam. Gittim banyoya fotoları bi aldım masmavi çıkmış. Bu dia nın banyo usülü dijital değil direkt gerçek banyoda oluyor, diğer negatifler dijital sistem banyolama sanırım fark burdan kaynaklanıyorquote:
Orijinalden alıntı: mert_39quote:
@mert
Aslında pek bayat değildi, 11/2011 tarihliydi. Heralde saklama koşullar pek iyi değildi
Alıntıları Göster
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X