Şimdi Ara

ram arttırımı mı ? yoksa cpu o/c mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar hepınıze merhaba.benım ımzamda yazdıgı gibi bir sistemim var ben e2160 cpu yu 3.00 de voltaj falan vermeden stok fanla kullanıyordum fakat res sorunlarıyla karsılasınca 2.4 e cektım.Ve crysis oynarken özellikle ilk oyuna girdigim 30 saniye kadar oyun takıla takıla hareket ediyor.Daha sonra durum normale dönüyor fps ler falan fakat bu seferde yine saga sola dönüldüğünde hafif hafif fakat farkedilen takılmalar oluyor . Aim alınmıyor tam olarak.
    Şimdi demek istediğim acaba cpu ya sole bi 50 ytl lik bi sogutucu alıp 3.0 demı kullanmalıyım yoksa 2.4 te kalsın da ekstra 1 gb ram dahamı alıyım.Eger ramı 2 gb yaparsam sorun düzelirmi ?Yada hafif hafif takılmalar neden kaynaklanır ?
    Bu arada kullandıgım ram Ocz ddr2 800 mhz cl5 value serisi.İşletim sistemim ise xp home sp2 lisanlı.dx9 son sürüm yuklu.9600 gt düz + 175.19 driver kullanıyorum.Anakartım p35 ds3L rev 2.0.Psu ise tt matrix kasa içinden çıkan tt nin 430 wattlık psu su.12 v 1. kanaldan 18 amper 2. kanaldan ise 0.5 amp veriyor.Sogutmayıda düzgün bir şekilde sağladım.ön ve arka olmak üzere 12 cm lik 1300 rpm yapan fanlar var.Ama dediğim gibi cpu fan stok olan ve takarken de bir ayak girmedi falan cıkarttık bastan taktık macun tam dagılmadı.(tahminimce mx-2 kullanırsam 2.7 de falan res sorunu olmadan kullanırım)
    Yorumlarınız benim için değerLi esirgemezseniz mutlu olurum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürLer.Saglıklı ve Esen KaLın.

@edit : bu arada crysis i 1024x768 de tum ayarlar medium da aa af yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derhce -- 2 Ağustos 2008; 15:08:18 >

• Yukarı.
  • Peki arkadaşlar yorumlar için teşekkürLer.Kullandıgım ramin aynısını alacağım uyuşmazlık olmaması için.
    Acaba 1 gb ram takviyesi yaptıgımda fps açısından bir artış olucak mı ? Hadi fps yide geçtim ara ara takılmalar ve oyun ilk acıldıgında 30 sniye civarı süren takılmalar düzelir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

Kesinlikle RAM... XP bile olsa o oyun için 1gb ram az...Ramler bu kadar ucuzlamışken 2GB standart oldu sayılır bence Ram takviyesi yapın..1+2 toplam 3GB gayet güzel gider..

Sevgili clarion yani slotun birine 1 gb diğerine 2 gb ram takarakmı 3 gb olacak.Böyle olunca dual oluyor değilmi ?Saygı ve sevgiler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

dual yapacaksan 1+2 olmasın sorun yaşaman çok büyük ihtimal...1+1 yap ve mümkünse aynı marka-model olsun

Merhaba peki 1+1 dual veya 1+2 olmasının arasındaki fark nedir.Bilgisayara nasıl bir fayda vaya zararı olur.Saygılar...
  • 1+1 Dual Ram kullanman işlemciye giden dataların 128bitlik bi veriyolu kullanması anlamına gelir makinen biraz daha hızlanır, diğer türlü (Single) 64 bit...Aslında 1+2 Single yapılandırmayı 1+1 Dual'e tercih ederim ama karar senin tabi..
  • ya 1+1 yada 2+2 bencede ama tabiki karar senın
    www.sahibindenbilgisayar.com

www.bilgisayardeposu.com

Sıfır Yada Ikıncı El Ne Lazımsa !
  • ARkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.! gb ram takviyesi yapacağım.Zaten o zamanda DuaL çalışacaklar.İnşallah takılmalar çözülür.
    Esen KALıN
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.