ne yazıyorsa doğru bu arada :) |
Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (3097. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: HepsirobotŞebekeden beslenme ve drenaj çok zor bir teknoloji değil. Dolum için 8mm, boşaltım için 19mm hortum kullanıyorlar genellikle. Musluk adaptörleri var, gider bağlantısı da bulaşık makinesi adaptörlerinin oldukça daha şık şeklinde.
Daha ötesinde muhtelemen mevcut beyaz eşyalara entegre robotlar gelişecektir. O yönde çok ciddi bir çalışma var firmalarda, özellikle hemen tüm evlerin mobilyalı kiraya verildiği ABD pazarı için.
Roborock bu işin neresinde? Türkiyede satılan hangi modelleri otonom su alıp boşaltabiliyor?
-
İnşallah yazılımla düzelir. Az buz değil ödenen rakamlar. Yazık günah.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rampa kullanımı tavsiye eder misiniz peki hocam? Üst seviye makine yerine rampa + uygun makine de iş görür mü? 20mmlik bir rampa alsam bile fark 10mm'e düşüyor sonuçta. Gerçi biraz araştırdım da pek rampa seçeneği de bulamadım. Belki başka çözüm vardır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanmıyorum,
Bütün yumurtaları aynı kefeye koymaz hiç bir teknoloji firması. Roborock veya Ecovacs tüm robotlarında aynı fırça veya mop sistmini mi kullanıyor?
-
Elimizde bilgi olarak sadece 30mm yükseklik var, genişlik ve geçiş detaylarını bilmiyoruz. Rampa denilince aklınıza 45 derecelik bir köşe gelmesin, oldukça düşük bir eğim olmalı ki takılma yapmasın. Rampa ürettirilir, sorun değil. Basit bir ahşap parçası sonunda.
-
Tek tarafı açık dolanma önleyici fırçayı da galiba Narwal ilk kullanmış, Dreame’de çok başarılı olan DuoBrush çift fırçayı da ordan araklayıp geliştirmiş gibi…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O taraflarda kimin eli kimin cebinde pek belli değil, haklısınız.
-
Hocam size sonuna kadar katılmakla birlikte buradaki sistemin fırça veya mop ekipmanlarına göre daha deneysel olduğu gerçeğini göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyorum.
3itech ve iRobot bir seneyi aşkın bir süredir kullanıyor, kaldı ki iRobot asla deneysel ürün sunmaz piyasaya.
Bu arada gerçekte robotik teknolojileri kimlerin geliştirdiğini ve bizler görmeden çok önce kimlerin piyasaya sürdüğünü görmeniz için https://us.3itech.com sayfalarına arada sırada göz atmanızı öneririm. İleri düzeyde 'fırlama' özellikler üzerinde çalışıyorlar.
S10 modelindeki suyu haznenin içinde filtreleme teknolojisini yatırım ihtiyacımızı karşılamak için 2022'de devrettik ancak ülkemizdeki kullanım hakları bize aittir. ARI'nın duvar ünitesi başından beri bu teknolojiyi - biraz daha kapsamlı ve gelişmiş hali ile - kullanıyor.
www.irobot.com
Roomba® 205 DustCompactor™ Combo robot | iRobot®https://www.irobot.com/en_US/roomba-205-dustcompactor-combo-robot/L124020.html?_gl=1*11dq5yp*_up*MQ..*_ga*MTUwNzE2MDU1LjE3NTQzMzAwOTk.*_ga_CX1FERKJKP*czE3NTQzMzAwOTgkbzEkZzEkdDE3NTQzMzAxMTQkajQ0JGwwJGgxNjg3NTQxNTQ1
-
Gönderdiğiniz örnekler güzel düşünülmüş inovasyonlar.
quote:
Orijinalden alıntı: HepsirobotElimizde bilgi olarak sadece 30mm yükseklik var, genişlik ve geçiş detaylarını bilmiyoruz. Rampa denilince aklınıza 45 derecelik bir köşe gelmesin, oldukça düşük bir eğim olmalı ki takılma yapmasın. Rampa ürettirilir, sorun değil. Basit bir ahşap parçası sonunda.
Eşiklerden birini şimdi ölçtüm hocam. 3cm yükseklik 77,5cm boy ve 9cm ene sahip bir mermer. Metreyle basitçe bir ölçüm yaptım, kumpasla daha detaylı ölçmek gerekebilir belki. Aslında mermer de sökülebilir ama koridor ile odalar arasında yükseklik farkı var. Hatta her mermerler de aynı ölçülerde değil ama birbirlerine yakınlar. Tabi geçiş detayını sorduğunuz için eşikteki malzeme de önemli sanırım. Mermer tutunmayı engelleyebilir belki bilmiyorum. Eşiklerin yüksek taraflarında da süpürgelikler var ama onlar problem olmaz sanırım.
Link paylaşmak serbest mi bilmediğimden paylaşmadım ama bir internet sitesinde hazır rampa gördüm. 70cm boy, 9cm en(eğimli kısım burası), 3 cm de yükseklik. Gerçi dediğiniz gibi dayanıklılık açısından basit bir ahşap parçası kestirmek daha makul olabilir.
4 kapı var bu şekilde, banyo ve tuvaleti saymıyorum, oralara zaten robot süpürgenin girmemesi daha iyi diye tahmin ediyorum.
Şimdi benim durumumla alakalı verebileceğiniz tavsiyeler var mı? Robot süpürge teknolojisini yıllar önce halıya falan çıkamazken bende zaten eşik var diye takip etmemiştim. Fakat gördüğüm kadarıyla artık halılar dert değil, rampa meselesi de yaygın bir çözüm sanırım.
Kıymet verip vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
-
-
@sabriaga81 dostumuzun önerdiği çözüm gayet makul, deneyebilirsiniz.
Sizin verdiğin ölçülerdeki 9cm eğimli kısım da oldukça yeterli çıkış açısı açısından.
Tüm bu yorumlarda eşiğin tek taraflı olduğunu varsayıyorum, yani koridor daha aşağıda odalar daha yukarıda olarak. Eğer robot tırmanacak, eşiği geçecek ve tekrar odaya doğru aşağı inecek bir yapı var ise hem kapı kapanmaz, hem de muhtemelen robot eşikte asılı kalır.
-
Ben rampa yaptırmak yerine kalın, şeffaf muşamba aldım. Eni kapı genişliğinde, boyu 50 santim civarı olacak şekilde kestim. Süpürme döngüsü öncesinde eşiğe onu seriyorum. İş bittiğinde kilimin altına atıyorum. 6 yıldır bir sorun yaşamadım.
-
iyileşme var ilk zamana göre de bence donanımsal kısıt da var.
-
Hocam yorumunuz için çok teşekkürler, incelediğim ürün sanırım sizin kullandığınız ürün. İyisiyle kötüsüyle bütün detayları paylaştığınız için müteşekkirim. Fotoğraf eklemeniz de çok güzel olmuş, hiç aklıma gelmemişti bende hemen bir fotoğraf çektim onu ekleyeyim ki konuştuklarımız daha net bir zeminde olsun.
@Hepsirobot eşik gördüğünüz gibi tek taraflı, arka tarafta sadece süpürgelik var. Fakat @sinansin dostumuzun çözüm önerisi ufkumu açtı. Zaten benim aklıma da bazı zihni sinir projeleri gelmişti ama tek akıllı ben miyim diyerek vazgeçmiştim. Görmüş olduğum eşik 600 lira civarındaydı. 4, hatta süpürgenin banyoya girmesinde mahsur yoksa 5 rampaya ihtiyacım olduğundan 2500 lira civarı bir maliyet olacağından rampa yerine başka bir çözüme yönelmek mümkün sanki. 2500 lira rampaya verip 4 farklı rampanın peşinden koşmaktansa süpürgenin maliyetini 5000 lira daha artırıp tırmanması daha kuvvetli bir model alınabilir ya da 10.000 liraya direkt 3d yazıcılar var zaten merakım vardı yeni bir hobinin peşinden koşulabilir. Hatta direkt koridora laminat parke, halıflex vb. döşenip koridorun zemini yükseltilebilir.
Lakin halıflex opsiyonunu düşünürken aklıma bir fikir geldi. Merdiven halısı ya da basamak halısı diye geçen bir ürün var 20x75 boyutlarında bunlardan 2-3 tane üst üste koyarak 10-15mm arası bir yükseklik elde edebilirim sanırım. Bu şekilde eşiklerin önüne 20cm genişliğinde bir basamak sistemi kurmak akıllı robotun tırmanabilmesi için yeterli mi? Mantıklı olur mu sizce?
-
bu fayanstan çok rahat bulursun seramikçilerde ; alacaksın 3-5 tane neyse hesaplayıp ; seramikleri dört köşesinden keseceksin güzelce alta derz yapacaksın üstüne de kestiğin seramikleri gömeceksin rampa yapacaksın yani; oraya tümsek kasis gibi yükselteceksin mis . ben olsam böyle yapardım. ama ev sizin değildir kiracısınızdır başka konu
-
Kendi haznesini boşaltabilen robot süpürge arayışındayım. Önerileriniz varsa 25bin tl bu iş için yeterli gelir mi?
-
Tam olarak beklentirleriniz nedir bilemiyoruz tabii, sadece fiyata bakarak robot almak çok doğru bir seçim olmaz.
Genel olarak
Xiaomi X20 Plus
Roborock Q8 Max (yeni seriler için +10bin civarı gerekiyor)
Dreame L10 S Ultra (yeni seriler için +10bin civarı gerekiyor)
Son günlerde piyasaya ağırlık veren Narwal Freo gibi modeller sizin fiyat tavanınıza uyuyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X