Şimdi Ara

LCD monitorde bu normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar evde oyun oynuyordum kapı caldı ekranı kapattım kapıya baktım . dondüğümde ekranı acmak için düğmeye dokundum "NO VİDEO INPUT" yazıyordu. anlamadım oyun gitti diye korktum. monitörün kablosunu çıkarıp tekrar takınca düzeldi. aklima takıldı tekrar ekranı kapattım actım yine aynısı oldu. her seferinde boyle oluyo, sebebini bilen varmı? monitorum 19 LCD Phlips daha 3 aylık falan. monitor kablosunu baska bilgisayarda denedim sorun onda değil. ekran kartınıda değiştirip denedim sorun ondada değil.

yardımcı olun lütfen...

• Benzer bi sorun bendede olmuştu benimki ekran kartında çıktı normal pc kullanırken kilitlenip restart atıyodu tekrar başlayınca
    eğer kafası eserse görüntü geliyodu yoksa no vıdeo ınput kapat aç kapat aç işim bitiyodu garantiye gönderdim ufak bi tamir edip göndermişler garantiden geldi sorunsuz kullanırken 3 gün sonra aynısı oldu bu sefer ekran kartının ramlarıda uçmuştu format dahi atamıyodum gecikmeli yazma hatası falan vermeye başladı bende garantiye tekrar gönderdim büyük ihtimal yenisi gelecek bence sende ekran kartından şüphelen belki bu daha başlangıçtır bendede çok nadirdi önceleri ama sonra azıtmıştı ekran kartı
  • video bağlantısının vidalarını iyice sık
    sök geri tak

halen devam ederse de ekran kartını söküp silip geri takmanı öneririm...
    ekran kartı çabuk hata verir..toz girer hata verir...sarsılır hata verir

ama çıkarıp takarken dikkat et...nasıl çıkarılacağını biliyorsan çıkar..yoksa kırabilirsin ..dikkatli ol
  • arkadaslar sorun kartta değil kablodada değil, bunu belirttim. baska bisey bu anlayamadim..
  • tabiki baska bir kasada denemelisin tam olarak anlamak için..
  • birader aynı sorundan bende muzdaribim gerçi halen çözemedim ama birşey denedim en azından hata mesajını anladım

eğer makinanın pc speakerı takılı değilse ilk önce onu tak

bak şimdi ben de windows sonuna kadar açılıyor bunu sesden anlayabiliyorum hoparlörlerden ama görüntü yok hatta başdaki anakart logosu dahi yok gelmiyor

dediğim gibi anakart üzerinden bir jumper ile pc spkear tak ve makinanı aç

sonra eğer bir yerde problem var ise pc speakerdan bipleme sesleri gelecektir hoparlörlerden değil

buna göre bip seslerinin türünü yani uzun kısa ya da sayı adet olarak 2-3 bit gibi kontrol et

sonra bios markasını YA AMI YA DA AWARD DIR internet ortamından aratarak bios hata klodları bölümünden hatanın nerede olduğuna bak

bende yaklaşık olarak 20 gündür aynı sorunla cebelleşiyorum bunun sonucunda AMI bıos ile kullandığım makinadan art arda 8 adet bip sesi aldım buna karşılık gelen hata ;

grafik kartı belleği hatası

yani ekran kartı makinayı açıyor fakat ekrana görüntü vermiyor..

• Yukarıdada belirttiğim gibi işte büyük ihtimal ekran kartında sorun var sonuç nedir yazarsan iyi olur çözdünmü sorunu ekran kartının arada normal çalışmasına aldanma daha sonra tamamen azıtır hiç görüntü vermez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dagdeviren_58 -- 1 Şubat 2008; 11:55:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu 3 monitörden hangisi ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dvı moda gecıren bır dugme var monıtorde . benımkı samsung 932bplus . onuda bı kontrol edersen ıyı olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.