Şimdi Ara

MODEMİ UPS'e BAĞLAMA!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben modemimi güç kaynağına bağlamak istiyorum fakat uyan bir adaptör yok?

Nasıl bağlanacağı konusunda yardım edecek arkadaş var mı???

• UPS in çıkışına ihtiacına öre 3lü veya 6 lı grup priz takarsın,
    modemin adaptörünü de oraya takarsın, böylece elektrik gittiğinde ups sayesinde pc kapanmadığı gibi
    internet de gitmemiş olur.
  • Önerdiğiniz şeyi yapmak sağlıklı mıdır? Riski yok mudur?
    UPS'ten sağlanacak olan güç çıkışı, 3'lü 4'lü 6'lı vs prizleri kaldırabilir mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gmduncanidaho

Önerdiğiniz şeyi yapmak sağlıklı mıdır? Riski yok mudur?

ben üçlü priz ile kullanıyorum...kasa, monitör ve modem bağlı...başka türlü nerden bulacaksın 3 çıkışı olan upsi...sağlıklı olmasına gelince, eğer ups e bağladığın cihazlar çıkış gücünden fazla çekiyorlarsa o zaman sorun olur...elektirik kesintisinde ups de aşırı yükten lendini kapatır...ama normal bir monitör, kasa ve modemi 600va lık bir ups 10 dakika kadar götürür...mesela bbenim imzamdaki sistem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: gmduncanidaho

Önerdiğiniz şeyi yapmak sağlıklı mıdır? Riski yok mudur?

Herhangi bir sakıncası yok, kalteli kablo kullanırsanız sorun yaşamamanız lazım, tabi burda kulandığınız ups ev kullanımı için
    aldğınız 600-1500VA lardan bahsediyorsunuz sanırım, büyük ölçekli ups ler değil.

Kalitesiz bir grup priz kullanıyosanız, özelliklede işporta arabalarından yada 1 milyonculardan alınlardansa,
    o tür kalitesiz malzemelerin kabloları zaten çok ince oluyor, bi kaç şey bağladığınızda kablo da ısınmaya başlıyor hemen.

Sonuçta ups lerin çıkışları genelde en fazla 2-3 çıkış verebilicek şekilde yapılıyor,
    ama siz modeminizi veya telsiz telefonunuzu bağlamak istediğinizde yetmiyor,
    kullandığınız kablonun da tabii ki taşıayabileceği bi güç sınırı vardır ama modem dışında
    buzdolabı, çamaşır mak., fırın vs. gibi büyük enerji ihtiyacı olan cihazları bağlamayacaksınız zaten
    o nedenle sorun olacağını düşünmüyorum, örneğin ben pc dışında küçük 2li hoparlör, adsl modem,
    telefon ve tasarruflu ampul bağladım bir sorun teşkil etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 6 Aralık 2007; 12:54:18 >

• 6lı priz 600VA lik bir UPS için fazla olabilir belki ama üçlü bir priz seti için gidin ve elektrik kablosu satın alın kalın ve bükülmez olması nedeniyle hoşunuza gitmeyebilir ama yüklenme nedeniyle ısınıp sorun çıkartmaz.
  • 3 lü veya 30 lu priz önemli değil. önemli olan prizlere bağlayacağınız elektrikli cihazların ups in maximum verebileceği güçten fazla güç çekmemeleri ve prizlerin sağlam olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim,
    UPS'imin kapasitesini araştırıp sonuca göre bir şeyler yapacağım artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.