Şimdi Ara

Sıfır Aldığım Peugeot 508’de 4 Yıldır Çözülemeyen Aydınlatma Rezaleti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yeni üyeyim.Uzun süredir yaşadığım bir problem var benimle aynı sorunu yaşayan veya çözebilen biri var mı diye bu konuyu açıyorum.

2022 yılında aracı bayiden sıfır aldıktan yaklaşık 3,5 ay sonra (1.300 km'deyken), aracın park halinde ve kilitli olmasına rağmen kendiliğinden iç ve ambiyans aydınlatma ışıklarını yaktığını fark ettim. Sorunu yetkili servise bildirdim.

Servis tarafından bsı yazılım güncellemesi yapıldı fakat sorun devam etti.

2023 yılında aynı sorunla tekrar yetkili servise başvurdum. Yine yazılım güncellemesi yapıldı ancak sorun yine devam etti.

2024 yılı bakımında yetkili servise durumu tekrar bildirdiğimde, konuyla ilgili Peugeot'dan güncelleme beklendiği tarafıma iletildi.

2025 yılında durumu tekrar bildirdiğimde, yine Peugeot'dan güncelleme beklendiği tarafıma iletildi.

2026 yılında araç park halinde ve kilitliyken kendiliğinden iç ve ambiyans ışıklarını yakma sorunu nedeniyle tekrar yetkili servise başvurdum. Servis tarafından araca tekrar yazılım güncellemesi yapılması gerektiği ve bu işlem için 7.000 TL ücret talep edildi.

Ücret ödemeyi kabul etmemem üzerine işlem yapılmadı. Ancak sonrasında Peugeot Genel Merkezi ile yaptığım görüşme sonucunda yazılım güncellemesi ücretsiz olarak yapıldı. Servis tarafından ayrıca aracın sağlıklı çalışması için akünün değiştirilmesi gerektiği tarafıma bildirildi.

Bu güncellemeden sonra da sorun devam etti. Genel Merkezi tekrar arayarak sorunun devam ettiğini ve servisin akünün değiştirilmesi gerektiğini söylediğini bildirdim.

Bunun üzerine Genel Merkez tarafından tekrar arandım ve arızayla artık Peugeot'un ilgileneceği, araca uzaktan bağlantı yapılarak müdahale edileceği ve DIT dosyası açılacağı tarafıma bildirildi. Ayrıca akü değişiminin ücretsiz yapılacağı söylendi.Aracı servise bıraktım.

Son servis müdahalesinde aracın beyni tekrar güncellendi ve akü ücretsiz olarak değiştirildi.

Fakat yaklaşık 1 ay sonra araç yine park halinde, kontak kapalı ve kilitli konumdayken iç aydınlatmalarını kendiliğinden açtı. Sorunun hâlâ devam ettiğini Genel Merkeze bildirdim.

Bunun üzerine Genel Merkez tekrar servisten randevu almam gerektiğini söyledi.

Yetkili servisten pazartesi için randevu aldım fakat 7 bin tl arıza tespit ücreti olduğunu söylediler.

Genel merkezi tekrar aradım, servisten randevu almak istediğimde 7 bin tl arıza tespit ücreti istendiğini aynı arızanın hala devam ettiğini söyledim, bana arızanın hangi parçadan olduğunu bulmak için ücret istiyor servis gibi komik bişey söylediler.Halbuki araç defalarca servise girdi defalarca müdahale edildi fakat sorun çözülemedi.

Yani aracı satın aldığımdan beri aynı sorunu yaşıyorum.

Bu süreçte araç park halinde ve kilitliyken kendiliğinden iç aydınlatmalarını açtığının tarihli saatli videolarını çektim.Yani her servis müdahalesinden sonra video alarak bakın aynı sorun hala devam ediyor diye servisin whatsapp hattına video olarak gönderdim.

Ahmet zyoutube
    PEUGEOT 508 KİLİTLİ ARAÇ KENDİ KENDİNE İÇ AYDINLATMALARI AÇIYOR
    https://www.youtube.com/shorts/jTdg9_0e70w

Aracında böyle bi sorun yaşayan bu problemi çözen veya hukuk yoluna başvuran varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmtyst -- 12 Eylül 2026; 16:41:24 >

• Bu kadar uzun süredir aynı arızanın tekrarlaması ve yetkili servisin defalarca müdahalesine rağmen giderilememesi ayıplı mal hükümleri açısından ciddi şekilde değerlendirilebilir. Özellikle ilk arızanın araç 3,5 aylıkken bildirilmiş olması servis kayıtları WhatsApp yazışmaları ve tarihli videolar önemli delil. Aynı arıza için şimdi ayrıca 7 bin TL arıza tespit bedeli istenmesine de itiraz edilebilir. Tüm servis iş emirlerini paylaşırsanız araç değişimi bedel iadesi veya ücretsiz onarım seçenekleri yönünden hukuki destek verebilriim.

Fatih bey merhaba,

Eğer dava sürecine girilirse bir konuda özellikle görüşünüzü almak istiyorum.

Benim arızam özellikle gece ve belirsiz aralıklarla ortaya çıkıyor. Bu hususu son servis kaydına da açıkça “Arıza özellikle gece ve belirsiz aralıklarla ortaya çıkıyor.” şeklinde belirttim.

Bilirkişi incelemesi sırasında arıza o anda ortaya çıkmazsa; elimdeki tarih-saat bilgili videoların, geçmiş servis kayıtlarının ve WhatsApp'tan servise videoları göndermiş olmamın birlikte değerlendirilmesi yeterli olabilir mi? Gerekirse incelemenin gece yapılması talep edilebilir mi?

Benim asıl endişem, bilirkişinin gündüz gelip arızayı görememesi. Böyle bir durumda dosya zayıflarmı, yoksa mevcut servis kayıtları ve tarih-saatli videolarla arızanın teknik olarak ortaya konulabilirmi ?

Bu konuda veya varsa benzer dosyalardaki tecrübenizi merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmtyst -- 15 Eylül 2026; 22:56:7 >

Bilirkişinin inceleme anında arızayı görmemesi tek başına dosyayı zayıflatmaz özellikle arızanın aralıklı olduğu servis kayıtlarıyla sabitse tarih saatli videolar WhatsApp gönderimleri ve geçmiş iş emirleri birlikte delil olarak değerlendirilebilir Mahkemeden arızanın niteliğine uygun şekilde gece veya araç bir süre kilitli bekletilerek inceleme yapılması da talep edilebilir. Burada önemli olan ilk tarihten itibaren aynı arızanın devam ettiğini servis kayıtlarıyla zincir şeklinde göstermek. Elinizdeki servis evraklarını görmeden kesin konuşmak doğru olmaz ama anlattığınız haliyle bilirkişinin o an arızayı görememesi davayı otomatik olarak düşürmez. Belgeleri paylaşırsanız hukuki destek verebilriim.

Anladım Fatih Bey, çok teşekkür ederim cevabınız için.

Dün hem genel merkez hem de servis tarafından arandım. Tekrar servis randevusu oluşturuldu. 7.000 TL’lik ücretin alınmayacağı ve aracın ücretsiz olarak incelenip yardımcı olunacağı söylendi.

Şimdilik süreç bu şekilde ilerliyor.Gelişme oldukça konumu güncelleyeceğim.

14.09.2026 tarihinde son servis randevusuna Peugeot Şançelik Yetkili Servisi'ne gittim. Gitmeden önce güncel arıza video kayıtlarını servisin WhatsApp hattına gönderdim ve arızanın aynı olduğunu; aracı 2022 yılında bayiden sıfır aldıktan yaklaşık 3,5 ay sonra bu arızayı yetkili servise bildirdiğimi ve yaklaşık 4 yıldır defalarca müdahale edilmesine rağmen sorunun çözülmediğini belirttim. Buna rağmen randevu günü servise gittiğimde tarafımdan 7.000 TL ücret talep edildi.

Bunun üzerine servisteyken Peugeot Genel Merkezi'ni aradım. Arızanın aynı olduğunu, güncel arıza videolarını servise gönderdiğimi, sorunun hâlâ devam ettiğini ve yaklaşık 4 yıldır çözülemediğini, buna rağmen servisin 7.000 TL ücret talep ettiğini bildirdim. Peugeot Genel Merkezi'nden gün içerisinde herhangi bir geri dönüş yapılmadı ve aracımı akşam servisten herhangi bir işlem yaptırmadan teslim aldım.

Ben de yaşanan gelişmeler üzerine sizin.sesiniz@peugeot.com adresi üzerinden aracımın tüm servis geçmişini, belgelerini ve güncel tarih/saat bilgili arıza videolarını ilettim. Ayrıca Peugeot Türkiye'nin Twitter hesabına yaşadığım süreci detaylı şekilde aktardım.

Bu paylaşımların hemen ardından hem Peugeot Genel Merkezi hem de Peugeot Şançelik Yetkili Servisi tarafından telefonla arandım. Talep edilen 7.000 TL arıza tespit ücretinin alınmayacağı, aracın ücretsiz olarak detaylı incelemeye alınacağı belirtilerek yeni bir servis randevusu oluşturuldu.

28.09.2026 tarihi itibarıyla bugün aracımı tekrar Peugeot Şançelik Yetkili Servisi'ne bıraktım. Aracın 3 ila 7 gün arasında serviste kalabileceği söylendi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.