Merhaba, yeni üyeyim.Uzun süredir yaşadığım bir problem var benimle aynı sorunu yaşayan veya çözebilen biri var mı diye bu konuyu açıyorum.
2022 yılında aracı bayiden sıfır aldıktan yaklaşık 3,5 ay sonra (1.300 km'deyken), aracın park halinde ve kilitli olmasına rağmen kendiliğinden iç ve ambiyans aydınlatma ışıklarını yaktığını fark ettim. Sorunu yetkili servise bildirdim.
Servis tarafından bsı yazılım güncellemesi yapıldı fakat sorun devam etti.
2023 yılında aynı sorunla tekrar yetkili servise başvurdum. Yine yazılım güncellemesi yapıldı ancak sorun yine devam etti.
2024 yılı bakımında yetkili servise durumu tekrar bildirdiğimde, konuyla ilgili Peugeot'dan güncelleme beklendiği tarafıma iletildi.
2025 yılında durumu tekrar bildirdiğimde, yine Peugeot'dan güncelleme beklendiği tarafıma iletildi.
2026 yılında araç park halinde ve kilitliyken kendiliğinden iç ve ambiyans ışıklarını yakma sorunu nedeniyle tekrar yetkili servise başvurdum. Servis tarafından araca tekrar yazılım güncellemesi yapılması gerektiği ve bu işlem için 7.000 TL ücret talep edildi.
Ücret ödemeyi kabul etmemem üzerine işlem yapılmadı. Ancak sonrasında Peugeot Genel Merkezi ile yaptığım görüşme sonucunda yazılım güncellemesi ücretsiz olarak yapıldı. Servis tarafından ayrıca aracın sağlıklı çalışması için akünün değiştirilmesi gerektiği tarafıma bildirildi.
Bu güncellemeden sonra da sorun devam etti. Genel Merkezi tekrar arayarak sorunun devam ettiğini ve servisin akünün değiştirilmesi gerektiğini söylediğini bildirdim.
Bunun üzerine Genel Merkez tarafından tekrar arandım ve arızayla artık Peugeot'un ilgileneceği, araca uzaktan bağlantı yapılarak müdahale edileceği ve DIT dosyası açılacağı tarafıma bildirildi. Ayrıca akü değişiminin ücretsiz yapılacağı söylendi.Aracı servise bıraktım.
Son servis müdahalesinde aracın beyni tekrar güncellendi ve akü ücretsiz olarak değiştirildi.
Fakat yaklaşık 1 ay sonra araç yine park halinde, kontak kapalı ve kilitli konumdayken iç aydınlatmalarını kendiliğinden açtı. Sorunun hâlâ devam ettiğini Genel Merkeze bildirdim.
Bunun üzerine Genel Merkez tekrar servisten randevu almam gerektiğini söyledi.
Yetkili servisten pazartesi için randevu aldım fakat 7 bin tl arıza tespit ücreti olduğunu söylediler.
Genel merkezi tekrar aradım, servisten randevu almak istediğimde 7 bin tl arıza tespit ücreti istendiğini aynı arızanın hala devam ettiğini söyledim, bana arızanın hangi parçadan olduğunu bulmak için ücret istiyor servis gibi komik bişey söylediler.Halbuki araç defalarca servise girdi defalarca müdahale edildi fakat sorun çözülemedi.
Yani aracı satın aldığımdan beri aynı sorunu yaşıyorum.
Bu süreçte araç park halinde ve kilitliyken kendiliğinden iç aydınlatmalarını açtığının tarihli saatli videolarını çektim.Yani her servis müdahalesinden sonra video alarak bakın aynı sorun hala devam ediyor diye servisin whatsapp hattına video olarak gönderdim.
Aracında böyle bi sorun yaşayan bu problemi çözen veya hukuk yoluna başvuran varmı ?
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 196)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Peugeot

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
1