|
RAM takılabilen ekran kartı geliyor: Nvidia'ya sıra dışı rakip
-
-
Bant genişliği çözerlerse ideal olacaktır ...
-
1 token falan herhalde :D
-
Ram takılan ekran kartı vardı. S3 trio 1mb, sağdaki slotlara ram takılarak 2mb oluyordu.

_____________________________ -
iyi de şimdiye kadar çıkan ekran kartları hep bir sonraki nesil bellek çipleri ile geliyordu, şu an piyasadaki satılan ram çipleri bu işi nasıl çözecek? nvidia tarafında 2 nesil sonrası bellek çipleri(ddr7) ile satışta iken amd tarafı da 1 nesil sonrası(ddr6) bu iş nasıl çözülür? piyasada ddr7 yi geçtim ddr6 bile yok
-
1997 yılında ilk bilgisayarımda 1 MB S3 Trio UV64+ ekran kartı vardı. Boş EDO DRAM yuvaları sayesinde hafızası 2 MB'a çıkartılabiliyordu. Şimdi ise 16 GB (16.384 MB) RX 9070 XT kullanıyorum. Nereden nereye
-
Ben başka bir S3'ten (Virge'dı galiba) çıkartıp takıyordum ama uyumsuzdu sanırım, biraz yüklendiğim zaman çöküyordu sistem.
-
RiscV harika tercih.
-
Yz içinde isterük :D dual mod olsa iyi olur tabi. Hatta 4 soodimm koyup quad mod yapsalardı gayet yeterli olurdu. 5060ti 128bit ve yz için yeterli :)
-
Ram slotu ethernet portu vs koyduktan sonra bunu dgx spark gibi ayrı bir mini pc olarak satmaktan çok uzak görünmüyorlar. Bence üreticiler harıl harıl dgx spark a benzeyen ürünler tasarlıyorlar. Bunlar süpriz şekilde ortaya çıkacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
1998 yılında aldığım ilk bilgisayarımda S3 virge vardı. Tabi o zamanlar NFS III ve Fifa 98'i çamur gibi oynuyordum. Sanırım 1 yıl sonra Intel İ740 Agp ekran kartına geçince tüplü tv'den 4K oled ekrana geçmiş gibi olmuştum. :)
artık herkes her şeye bir şeyler takıyor :D
Ben de ilk bilgisayarımda 2 MB bir S3 Virge DX/GX gibi kodu olan bir model ile yola çıkmıştım. Adi bir bilgisayarcı 1 mb olan başka bir S3 ile değişmişti format atarken. Babama söylemiştim o zaman epey olay çıkartıp geri almıştı 2 MB kartımı :) O zamanın bilgisayarcıları mahallenin çakal çukal takımı gibi tipler miydi neydi hep sıkıntı yaşanırdı yahu.
Bu Bolt işine gelince. Epeydir sosyal medyada falan PR dönüyor ama inşallah ciddi rekabet yaratabilirler. Steve GN'a davet ettiyse iş artık ciddileşmiştir sanırım. Hisseleri falan varsa girelim 1000 dolar. Piyango misali
_____________________________ Bana sormadan hosting satın almayın. Her türlü hosting talebinize yardımcı olurum. -
Aslında bant genişliği de çoğu kullanıcı için çok iyi seviyede. Yani 5070'lerin bant genişliği 672GB/s, Ondan iyiymiş. 5080'lerin bant genişliği 960 GB/s. Normalde güç olarak gayet yeterli mesela 5080'ler lokal yapay zekalar için, ama 16gb yerine üzerine 64 ya da 128gb vram takılı olsa. Vram'i artırmıyorlar ama nereye kadar. Bu zeus firması abd'li imiş ama bence muhakkak Çin'in de 2027-28 gibi bu tarz gpu lar ile sahneye çıkacaklarını ön gördükleri için böyle bir şeye izin veriliyordur. Çünkü bunu çıkartan taleplere yetişemez. Nvidia'nın ciddi hisseleri sarsılır.
-
Ey rekabet. Sen ne güzel şeysin...
Bir tane salak oyun vardı uçaklı 3d modunu kapatıyordu bu kartın.Bunun yüzünden ben çoğu oyunu oynayamıyordum.
O oyunu silince her şey düzelmiş TR 1 oynamıştım hey gidi hey. _____________________________ AMD9800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / MSI 5080 Triox OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
|
Ram takılan ekran kartı vardı. S3 trio 1mb, sağdaki slotlara ram takılarak 2mb oluyordu. ![]() |
|
Ben başka bir S3'ten (Virge'dı galiba) çıkartıp takıyordum ama uyumsuzdu sanırım, biraz yüklendiğim zaman çöküyordu sistem.
|
|
1997 yılında ilk bilgisayarımda 1 MB S3 Trio UV64+ ekran kartı vardı. Boş EDO DRAM yuvaları sayesinde hafızası 2 MB'a çıkartılabiliyordu. Şimdi ise 16 GB (16.384 MB) RX 9070 XT kullanıyorum. Nereden nereye
|
|
1998 yılında aldığım ilk bilgisayarımda S3 virge vardı. Tabi o zamanlar NFS III ve Fifa 98'i çamur gibi oynuyordum. Sanırım 1 yıl sonra Intel İ740 Agp ekran kartına geçince tüplü tv'den 4K oled ekrana geçmiş gibi olmuştum. :) |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt