Şimdi Ara

Liberty 4 NC Tecrübesi ve Yeni Arayış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

kardeşimin Japonya gezisinden tarafıma getirdiği Liberty 4 NC kulaklıklar daha ilk gün kutudan çıkardığımızda sağ kulaklık şarjı bitik çıktı.

Şarj noktalarında jelatin de vardı. Olabilir dedim, şarja taktım normalde dakika da en azından aktif olacak kadar şarj olması gerekir fakat olmadı.

Bu sefer kutuyu direkt kablo ile şarja bağladım, ve 5-10 dakika sonra kulaklığın aktifleştiğini gördüm fakat bu sorun hiç geçmedi. Kutudayken sağ kulaklık şarj almıyordu sadece kabloya bağlandığında şarjı doluyordu.

Anker ile Japonya ile iletişime geçtim, bunu biraz keyfi geçtim bir çok ürün sadece satıldığı ülke de garanti sunar. Bir beklentim yoktu ama tavırlarını ve yorumlarını ölçmek adına günlerce mail trafiğine girdim.

Ürün belli ki üretim hatasıydı ve son bir kaç aydır sağ kulaklık artık hiçbir şekilde şarj almıyor, sol kulaklık ve kutuda da şarj problemleri var ve artık huzurla kullanılmaz hale geldi. Fakat şarj sorunu olsa da iki kulaklığı taktığımda, şantiye de çalışmıyorsanız ANC tam performans gösteriyordu, şeffaf modunda mikrofonlar iyi iş yapıyor ve dış sesleri duyabiliyor ve sohbet edilebiliordu.

Bence 10 numara kulaklıklar fakat sorun yaşadığım için üzgünüm.

1. Şimdi aslında aynı kulaklığı bu sefer Türkiye'den almak istiyorum en azından bu kadar kısa sürede sorun yaşarsam distribütor sanaliletişimle garanti ile hallettiririm orada çözüm bulamazsam da kapı gibi tüketici heyeti var. Olası sorun yaşama ihtimalime bile karşın garanti güvencesiyle halledebilirim.
    2. Olarak aslında Xiaomi kullanıcısı ve severim. Redmi bud 8 Pro yeni çıktı ona mı çöksem diye düşünüyorm. Fakat yeni ve pek konu hakkında bilgili kişilerin videoları yazılarına denk gelemedim. 6 Proyu genel olarak beğenenler var eğer batırmadılarsa 8 pro da almaya değer olabilir.
    3. Olarak da aslında hedefim 5 bin tl civarı bir kulaklık. Taksit sayısına göre 6-7 bin TL'de olabilir. ( bu aralar çok masrafım oldu trink almak istemiyorum :))

Sorum da şu.

Redmi kulaklıkları alıp hala yıllardır kullanan ve şarj ve ses sorunu yaşamayanlar var mı?

Liberty 4 NC kullananlar içerisinde sorun yaşayan, yaşamayan var mı?

Amacım en azından salona komşu yerde banyo mutfak ve balkon gibi mesafelerde de kullanabilmek. 4 NC bu ihtiyacımı karşılıyordu ve özgürce gezebiliyordum. Kahvemi, çayımı doldurmaya giderken dinlemeye devam edip ya da toplantılarıma dahil olmaya devam edebiliyordum.

Aşağıdakiler hedeflerim aslında, kullanan fikri olan herkesin fikrine açığım hem başka düşünenler içinde yol gösterici olabilir.

JBL Quantum TWS

Anker Soundcore Liberty 4 NC

Xiaomi Redmi Buds 8 Pro

Nothing Ear

Huawei FreeBuds Pro 4

Anker Soundcore Liberty 5

Huawei FreeBuds 7i

JBL Tune Beam 2

Liberty 4 NC Tecrübesi ve Yeni Arayış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeromaniak -- 24 Mart 2026; 21:58:49 >

• Zaten uçları sıkıntılı olan Liberty 4 NC bir seneyi biraz geçince bir anda daha önce aynı ayarlarla 6 saat civarı giden şarj 1.5 saate düştü. Garanti dahilinde sözde servisi ürünü elinde 1.5 aya yakın tutarak sorun yok diye geri gönderdi. Şikayet ettiğim tüketici hakem heyetine savunmalarında 4 farklı yalan söylemelerine rağmen heyetin atadığı bilirkişi sorunu daha da vahim şekilde tespit ediverdi... Lehime karar çıkmasına rağmen hala inanılmaz şekilde şark kurnazlığı peşinde olduklarından daha fazla beklemeden avukatla icraya verdim. 3000 TL'lik fatura için şimdiden 1800 TL masraf ve bilirkişi ücreti ödediler. Temerrüt faizi, icra masrafları ve avukat ücreti ile birlikte ispatlı yalanlarıyla birlikte 'kötü niyet' tazminatı da talep ettik. Tahminen 20000 TL civarı para harcamış olacaklar..

Bu Anker'in sözüm ona distribütörü global Anker'den habersiz olarak ve garantisi sadece Türkiye'de geçerli ürün satıyordu. Sanırım Anker onlarla çalışmayacak artık. Şimdi de EarFun'ın distribütörlüğünü almışlar...

Benim önerim Soundcore ve EarFun satın almayın ve aldırtmayın. Liberty ve Air Pro + serilerinin fiyatlarına göre sesleri bazılarına çok çekici gelebilir ama malzemeler çok kalitesiz ve destek yok hükmünde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmdat Çekici -- 27 Nisan 2026; 16:56:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.