|
Apple, M4 işlemcili yeni iPad Air'i tanıttı: İşte fiyatı ve özellikleri
-
-
Yine 60hz ekranla gelmiş sanırım. 120 hz veya üzeri ile gelse almayı düşünüyordum. 60 hz ekran benim için çöp. iPad hariç her ürünüm var Apple'dan ama 60 hz cihaza para verecek halim yok.
-
Bu forumdaki hertz takıntısı nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
boş, eleştirmek için eleştirinin örneği oluyor genelde. bir yandan hak veriyorum. 2026 yılındayız ve 90hz ya da 120hz ekran üretmenin maliyeti ekstra bir külfet değil. giriş serisi android cihazlar bile 120hz bandına oturdu. yani bu apple'ın bilinçli bir segmentler arası belirgin olsun diye yapılmış kırpma. maliyet bazında yapsa yaparlar yani.
ancak iphone 17 120hz ve 256gb depolamayla geldi ona da kulp buldular. apple baz modeli çok yukarı çekince sonraki seneler de bu ne ya hiç yenilik yok aynı cihaz diyecekler. kısacası 60hz olayı ne hoş bir durum, ne de olamazzz olamazzz kesinlikle olamaz denilecek bir durum.
_____________________________ AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight -
17 serisi ile düz Iphone'lara bile 120 hz gelmişken Ipad tarafında 120 hz desteğini hala Ipad Pro'ya özel tutmaları çok saçma bence. En azından 90 hz olması gerekirdi. 60 hz yenileme hızı günümüzde kabul edilebilir değil.
-
Telefonda 60Hz çok koymuyorda tablette çok fark ediyor ekran büyüdükçe rahatsız oluyorum. 38K para verince an basit android tablette olan donanımı Apple’dan istiyorsun bir zahmet
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Tesla 2010 -
120hz haricinde bir eksigi gozukmuyor cihazin.Artik giris seviyesi cihazlar bile 120Hz iken apple bunu gormezden gelmesi yanlis bir tutum kanimca.Acikcasi giris seviyesi 120Hz , orta seviye 180Hz , ust seviye cihazlar ise 240Hz olmali.
-
32K₺ bandında çıksa çok iyi olurdu. Bi'de incelediğim kadarıyla ekran tarafında hiçbir şey değişmemiş gibi görünüyor. 11" modeli halen azami 500 nit parlaklık ile geliyor. Neyse, bakalım 12. nesil iPad nasıl gelecek, "fiyatına" kıyasla değecek özelliklerle gelirse almayı düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surface Area -- 2 Mart 2026; 19:48:22 >
_____________________________ -
cok buyuk 9'dan buyuk tablet ergonomik degil, 8,7 en guzel boyut. Ne telefon gibi kucuk ne okuz gibi buyuk. 8,7 cok rahat gercekten firmalarin yani android ureticilerinin 8,7 premium tablet yapmsi gerekiyor. Samsung a9 a11 gibi ama ekran amoled islemci guclu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mart 2026; 20:12:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
ben her sekil android tercih ederim ama onun da civisi cikiyor, en son samsung one ui 8 ile root'u engelledi, bu gidisle ios kullanacagim artik, insanlara ne yapip yapmayacaklarini dayatamazlar buyuk ahlaksizlik onlara ne root mevzusundan isteyen root'u ceker zubuk bunlar..
yani kisitli sistem istiyorsam ios kullanirim zaten. adam cihaz satiyor, kendi cihazimda ayar degistirmek istiyorum yetki elde edemiyorum. neden? onun bunun sunun mefaatine uymuyor falan..
kullanicilar genellikle root elde etmek istemiyorlar tabii, bunu root isteyenlerin elinden alirsak fazla ses cikmaz kafsi var. yilansi sneaky bir kafa.. nasılsa sıradan kullanıcıya satıyoruz iste geekler falan cok onemli degil seklinde bir kafa..
donanimi almisim belki android portlayacagim, belki kcal ayarı yapacagım, belki senin o cöp yazılımlarını istemiyorum falan.. bu kafayla giderlerse android kullanmam sideload kaldırmaya bile göz dikmisler kesinlikle hepsi tamamen zübük
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 2 Mart 2026; 20:37:34 >_____________________________
-
Kesinlikle katılıyorum, artık 120 Hz getirmeleri gerekiyor. Bu arada ‘Hz olayına ne taktınız?’ diyen arkadaşlar iPad Pro ile Air’i yan yana incelesin; ekranın nasıl kare kare atladığını görürler. Sonuçta bu telefon değil, büyük ekran.
_____________________________ -
60 HZ LCD harika olmuş bi sonrakinde TFT olur umarım özledik
-
60 hz ile başarılar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Valla 60Hz bana her türlü yeter, oyunda da yeter normal kullanımda da, sanırım alacağım, fiyatı da ok. iPad muadili olmayan tek ürün bana göre, Androidli bir tabletin tek muadili yine başka bir Androidli tablet olabilir benim için, iPad başka. Android'te kaliteli uygulama çeşitliliği iPad'le yarışamaz. Stabiliteye girmiyorum, eski iPad Air 3. Nesil kullanıyorum hala akıcı, hala seri. He bu arada telefon için aynı şeyi söyleyemem, Samsung Galaxy S23 Ultra kullanıyorum.
-
Kullanmazsan bilemezsin hep aynı zannedersin tıpkı şuan gibi.
-
benim telefonda 120 hz var ama 60 hz ile farkini pek anlamiyorum sadece youtube shrts videolari biraz daha hizli geciyor gibi yani bu hz mevzusu bana da kaziklama gibi geliyor zaten ekran surekli 120 hz calismaz kaydirma yaparken daha hizli kaydriiyormus falan islemci yeterliyse takilma falan olmuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 4 Mart 2026; 12:11:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar
|
boş, eleştirmek için eleştirinin örneği oluyor genelde. bir yandan hak veriyorum. 2026 yılındayız ve 90hz ya da 120hz ekran üretmenin maliyeti ekstra bir külfet değil. giriş serisi android cihazlar bile 120hz bandına oturdu. yani bu apple'ın bilinçli bir segmentler arası belirgin olsun diye yapılmış kırpma. maliyet bazında yapsa yaparlar yani. ancak iphone 17 120hz ve 256gb depolamayla geldi ona da kulp buldular. apple baz modeli çok yukarı çekince sonraki seneler de bu ne ya hiç yenilik yok aynı cihaz diyecekler. kısacası 60hz olayı ne hoş bir durum, ne de olamazzz olamazzz kesinlikle olamaz denilecek bir durum. |
|
17 serisi ile düz Iphone'lara bile 120 hz gelmişken Ipad tarafında 120 hz desteğini hala Ipad Pro'ya özel tutmaları çok saçma bence. En azından 90 hz olması gerekirdi. 60 hz yenileme hızı günümüzde kabul edilebilir değil.
|
|
60 HZ LCD harika olmuş bi sonrakinde TFT olur umarım özledik
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt