Şimdi Ara

Uygun mu bu sistem ? 5070-Ti Yukseltme icin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Uygun mu bu sistem ? 5070-Ti Yukseltme icin

5070 karti satip 5070-Ti taksam diyorum...

forum kurcalayinca 5070-Ti kart icin 650w kullanan var

fabrika onerileni minimum 750w ve sistem bunu karsiliyor.

peki r7-7700 islemcim bu yukseltmede karti beslemeye yeterli midir ?

melese: 4k en yuksek ayara almaya kalkinca 12g ram`in yetersiz kalmasi...

• 4k oyun oynuyorsaniz beslemede sıkıntı olmaz hocam. Yüksek cozunurluk ve grafiklerde kartın işlemci kapasitesinin üzerinde olmasında bir sakınca yok bence.sonuc olarak grafik işlemci zorlanacağı için kart tam kapasite çalışacak. Sistem kart limitinde frenlenicek. Tersi olsaydı yani düşük grafik ihtiyacı olan bir konfigürasyon olsaydı; işlemci örneğin 200 FPS verebilecek durumda iken grafik ayarları nedeniyle kartınızın o ayarlarda 300 FPS ye çıkması mümkün iken işlemci izin 200 FPS limiti nedeniyle kartın 3 te 1 parasının karşılığını hiç kullanmamış olacaktiniz. Dolayısıyla bircok oyunda 2 k hemen hemen tüm oyunlarda 4k çözünürlük ve yüksek ayarlarda kartlar zorlanacağı için işlemci kartı frenlemez. Kart işlemciyi frenlesin ama işlemci kartı frenlemesin. Yani grafik gücü limitiniz belirlesin. 1080 p yüksek FPS hedefi ile cs oynayacaksaniz evet o karta fazladan para vermiş olurdunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 11 Şubat 2026; 14:6:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• GoSSgO G kullanıcısına yanıt

Agzina yuregine saglik hocaam.

eyleme geciyorum..

Sonraki sefer işlemciyi 9xxx serisi x3d modele çıkarayım demeniz ihtimaller dahilinde ama ileri gitmeden önce sağlam bir altyapı şart önce anakartınızı B850 yada X870 serisi kaliteli bir modele yükseltin sonra devam edin...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • 5070 ti ,16 gb vram ile 4k için uygun,ayrıca.

• 5070ti ya da rx 9070 xt alabilirsin. Şu an için çok nadir olarak bazı oyunlarda ne var ne yok en yükseğe alamazsın. Ray tracing var, path tracing var, yanına ray reconstruction eklendi. 4K'da 16GB VRAM kullanımı geçtiği senaryolar var. Dediğim gibi şimdilik çok nadir.

Rica ederim dostum. Bu arada 5070 ti için de önerim Asus MSI vs gibi markaların pahalı modelleri yerine palit gainward vs markalara yonelmeniz olur. Size şöyle örnek vereyim. Geçen sene kartını alırken gaming gecesinden 39k ya Gainward Phoenix rtx 5070ti aldım. Aynı paraya MSI Asus vs. Düz 5070 denk geliyordu. 44-46 k verseydin Gainward 5080 alabiliyorsun ki o da asusun orta ve üst segment 5070ti parasina yakındı. Bu sene de iki hafta önce yine gaming gecesinden 5080 gainward denk getirdim 59k ödedim. Odedigim fiyat Asus MSI gibi markaların giriş seviyesi birçok 5070ti modelinden daha ucuz. Ama aynı fiyatlara 5080 kullanmış oluyorum. Bilmemne fan teknolojili yüksek kaliteli özel çözümlü soğutmalı o kartlar 5070ti. En iyisi bile aynı fiyata aldığın karta anca yuzde 10 yaklasabilir. Ayrıca aldığım kart Palit üretimi orta seviye soğutmalı bir kart ve gayet buz gibi. 2 - 3 derece fark için aynı oaraya bir alt segment kart kullanmaya gerek yoktu. Emin olun Asus'u MSI kartı bozulan adam sayısı ile paliti bozulan sayısı aynıdır. Paranızla neyi satın alabileceginize bakın derim. Belki aynı paraya 5080 kullanabileceksiniz veya aradaki farkı bir anakart upgradine yarirabileceksiniz 5070 ti alarak. Ben çok memnunum. Hep bu öneriyi yapıyorum insanlara ve herhangi bir marka fani falan değilim. Yaşım 42 ve çocukluğumda Palitin efsane kartlar üretmiş bir marka olduğunu bildiğim için gözüm kapalı aldım. Gainward da palit üretimidir. İnno vs kullanmadim hic. O kartlar için yorum yapamam. Ama Palit kalitesine güvenirim. Dandik kart üretmez. Sadece reklam ve abartılı gösterişli üretimlere para harcamak yerine fiyatı uygun tutar. Benim kasayı çingene faytonuna çevirmek gibi bir niyetim de olmadığı için kalite ve fiyat dengesi olarak palit uretimleri tam benlik kartlar. Size de öneririm.Coil sesi iki kartimda da yaşamadım ama o is sana işi. Bu gibi sorunlara Asus MSI veya Palit veya inno da denk gelme ihtimali iz tüm kartlar için aynı yüzdelik şanstır. İçinize sinmiyordur ona birşey diyemem. Bazı şeyler de gönül işi. İçine sinme işi. Ben markayı tanıdığım için içime sindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 13 Şubat 2026; 0:41:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt

Hocam bi sey soylicem telepatik iletisim kurar gibi olmusuz :)

Donanim konusunda teknik bilgim zayif hep tuketim tarafindayim :)

mesajini gorur gormez magazalara girip ekran karti baktim

yasim 41 ve fx6600 muydu 9800 muydu internet kafede kullandigimiz PALIT kartlari hatirlayip

palit 5070ti aldim :)

hayirlisi bakalim..

Uygun mu bu sistem ? 5070-Ti Yukseltme icin

bu nesilde kapitalist nvidia ile devam :)

ayrica bilgilerinize hayirlisiyla montaj sorunsuz tamamlaninca

1 yillik ve cok az kullanilmis asus prime 5070 satisa cikacak tarafimdan.

@TimFoster @metin abi 65 @franklinda

İyi günlerde kullanın. Montaj konusunda yardımcı olabileceğim bir yer olursa elbetteUygun mu bu sistem ? 5070-Ti Yukseltme icin 

Hayırlı olsun hocam. Bence mantıklı hareket yapmışsınız. Palit uzmez. Kullanmaya başlayınca iyi ki param cebimde kalmış doyeceksiniz. Aldiginiz fiyatın çok az üzeri fiyata satılan zayıf soğutmalı en alt model MSI veya Asus 5070ti'dan fersah fersah iyi. Onların nispeten daha iyi kartlarını alınca da arti 10.000 yazıyor ekstradan. Güle güle kullanın. 5070 ti sizi memnun edecektir.

Merhaba. 5070 satışa çıktı mı acaba, ona da ben talip olayım?

Merhaba Hocam,

evet.neredeyse ilk gun gitti desem.

iyi alisverisler...

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.