|
Turknet gigafiber kullanicisiyim, gayet de memnundum aslinda 2.5 senedir. Ama son 3 aydaki kesintilerden usandım. Yılbaşından beri yaklaşık 30 gündür altyapı sorunları nedeniyle internetim yok. 22. günden sonra düzelttiler ama altyapı ekipleri, uyarmama rağmen dış fiber kutusunun kapağını açık bıraktıkları için(en azından öyle tahmin ediyorum) 1 hafta geçmeden tekrardan bağlantım kesildi. Kasım ayında da yaklaşık bi 12 günlük kesinti de olmuştu onu saymıyorum bile. Artik bu durumdan cok sıkıldım, Turknetten memnunum ama ülkemizdeki bazı insanlar işlerini hakkıyla yapmıyor maalesef. Eğer bu hafta içi de bir çözüm olmazsa değiştirmeyi düşünüyorum. Binamda kablonet 100mbs bağlantısı var muhtemlen docsis ile bağlantı sağlanıyor. Fiyat olarak da diğer ISS'lere göre daha uygun geldi. Kablonet deneyimi olanlara birkaç sorum olacak; -Elimde Keenetic Omni Dsl Modem/Router mevcut, bunu router olarak kablonet modemleri ile kullanabilir miyim? 200 - 100 mbs civarindaki hizlarda sorun yaşar mıyım? -Kablonet 2 farkli modem sağlıyor docsis altyapisina saniyorsam. Bunlardan hangisi iyidir ve aralarinda seçim yapmam mümkün müdür? Bazi kullanicilarin Netmaster modemin bridge modunda ip almadiğı hakkında yorumlarını okudum. -Kullandığım gigafiberde 1-10 arasi gibi (tam hatirlamiyorum) çok düşük pingler alıyordum. Şu an geçici olarak bi TT vdsl ağına bağlıyım komşumuzun, orada da de yaklaşık 10-11 civari ping aldim testlerde. Bu kadar iyi olmasina gerek yok çok fazla rekabetçi oyun oynamıyorum ama bu ping konusunda okuduklarım beni şüphe ettirdi. 20ms civari yeterlidir diye dusunuyorum, sizce kaç civarı ping alırım? -Levent, Esentepe, Gayrettepe, Ortabayır ve Mecidiyeköy civarında oturanlar varsa kablonet hizmeti ve ping değerleri nasıl, cevaplarsaniz cok sevinirim. Eğer önerebileceğiniz başka iss varsa onlara da açığım ama kurulum ücretinin olmaması, 2 ay ucretsiz olmasi ve 24 aylik tahhutlerde uygun ve sabit fiyat olmasi bana daha mantikli geldi. SOL ve TT de fiyatlar çok yükselmiş. Bazi Netspeed gibi isslerde de kurulum ucreti vs var. Sizin önerileriniz nelerdir, şimdiden teşekkürler. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler