Şimdi Ara

Superonline fiber internette sosyal medyada donma problemi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar supreronline fiber internet kullanıyorum hızım 200-300 mb cıkıyor ama sosyal medya netflix youtıbeda videolar donuyor yada goruntu kalitesi sürekli düşüyor. Müşteri hizmetlerini aradıgımda hep yaptıkları şey kanal degişikligi ve modem güncelleme gibi birşey yapıyorlar ondan sonra belli süre düzeliyor sonra tekrar problem tekrarlıyor. 2-3 aydır boyle 2 kere modem degişti ama sorun devam ediyor bu konuda bir cozum bulabilen var mı acaba?

Lokasyon izmir

4000 tl yakın bir ceza cıkıyor o yüzden cözüm arayısındayım şuan cevremdeki modemleri tarayıp kanallarına göre kendiminki en az kullanılan kanala gecirdim. Band aralıgını oto dan 20mhz çektim bakalım birde bu sekilde deneme yapıcam

• Aynı sorunu Aydın da arkadaşım yaşıyor. 3 defa servis geldi 2 defa modem değişti çözüm olmuyor. Hızını 1000 e çıkardı yine aynı sorun devam ediyor. Çok sık küçük küçük donmalar yaşanıyor. Sorunu çözemiyorlar geliyorlar sıkıntı yok deyip gidiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anilder A kullanıcısına yanıt

Cihazla vs ile çözülebilecek bir sorun değil. OpenWRT router ile SQM ve packet steering açık olmasına rağmen hiçbir etki etmedi. Kablolu olarak kullandım yine çözüm olmadı. Çünkü sorun SuperOnline networkünde ya da hizmeti böyle vermeyi tercih ediyorlar. Siz de boşuna kanal vs. ile uğraşmayın. Ethernet kablosunu takın ve öyle deneyin. Sorunlar devam ediyorsa sizin yapacağınız tek şey ISS değiştirmek maalesef. Ya da , taahhüt bitene kadar sıkıntıya katlanıp taahüt bitimine 10-15 gün kala başka bir ISS'e geçip, taahhüt bitiminin son günü iptal edip, cihazlarını ellerine vermek.

Bizim arkadaşında durumu aynı başka abonelerde sorun yok onda var. Superonline ege bölgesi komple çöp. Mecbur fiyatından falan kalıyorum yoksa çekilcek dert değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu güncel sorun çözebilen var mi

• yeni aptalca sorunumuz şu. istanbul dışındaki kullanıcılar, benim antalya mesela, websitelerine bağlanmaya çalışınca örneğin akamai bana en yakın (yol üstü diyelim) yoğunluğa göre atina sunucunu gösteriyor.

https://whatismyip.akamai.com/advanced

bu adresten test edebilirsiniz. kullandığınız dns sunucuna göre de servislerin hangi sunucularına yönlendiğiniz değişir.

superonline routing başarısını katlayarak tahminen izmir üzerinden avrupaya çıkıp bi almanya yapıp ordan atinaya bağlıyor, 25-30ms olması gereken ping 85-90ms fırlıyor.

tabi o rota üzerindeki tüm yoğunluk ve kayıplar eklenince bize donmalar ve yavaşlıkları kalıyor.

yapabileceğiniz şey, dns adreslerinizi değiştirip, hangisi size atina yerine, malesef, frankfurt veriyorsa, en azından istanbul olmasa da daha az dolaşıp daha az donar diyerek o servisi kullanabilirsiniz.

dns adresini değiştirip istanbul görseniz bile alttaki test ile göreceğiniz üzere anlaşması olmayan isp lerin istanbul servislerine de avrupa üzerinden ulaşıp en yüksek gecikmeyi almayı başarabiliyor...

https://ping.nextdns.io

• Hocam, anlattığınız sorunu ben de Ankara/Demetevler, Özevler Mahallesi'nde 1 aydır yaşıyorum. Maalesef çözümü yok. Müşteri hizmetleri felan aramayın boşa, eve gelen servisin parasını boşuna faturada ödediğiniz ile kalırsınız... Yapacağınız tek şey en temiz IP bloğunu yakalayıp modem kapatmadan taahhütünüz bitene kadar idare etmek... Benim bulunduğum bölgede 8 tane IP bloğu var, 6 tanesi hoşaf oldu 1 aylık süreçte, 1 tanesi git gelli durumda, 1 tane sağlam... O bir tane bloğu denk getirene kadar kaç defa modem resetlemişimdir, Allah bilir... Şu an o blokta bile speedtest bugün itibariyle uçmuş, PING'ler artmaya başlamış... Sorun şu ki, problem başladığında Google ve servislerinde sorun yaşamıyorsunuz, ama geriye kalan yurtdışı çıkış tüm siteler pert oluyor, sayfalar yüklenmiyor... Tavsiyem, sağlam bloğu tespit edin, IP değişmeden idare ettirmeye bakın, taahhüt bitince de bu sağlayıcıyı artık komple değiştirin. Maalesef Türknet ile rekabet etmek adına 1000 megabit olayından sonra altyapılarının ne kadar yeterli olduğunu herberaber yaşayarak görüyoruz... Üstelik 5G furyasıyla fiberden de köklüyorlar, mevcut ev aboneleri için daha keyifli hale geliyor...

• uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

karışık bir konu. statik ip kullanıyorum zaten, dns olarak da normalde google dns kullanıyordum evde. maalesef 150-200ms olan sunuculara göndermeye başladı. mobil için de nextdns kullanıyordum, o da aynı şekilde bazen istannbul gönderiyor, ama akamai kazara bulgaristana gönderse tersten avrupa geziyor çok yavaşlıyor.

adguard frankfurt sunucusu olduğu için kullanmıyordum, onu denedim. sonuçlar şimdilik çok iyi. genellikle frankfurt sunucularına yönlendiriyor. 90-200ms yerine stabil 60ms gecikmeli sunucular iyi sonuç verdi.

benim için kötünün iyisi çözüm izmirden çıkış zorladıkları için frankfurt üzerinden kullanmak.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.