Şimdi Ara

OLED ekran temizligi onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayin forumdaslar, qd oled monitorum var ve internette bazi temizlik onerileri okudum. Bizim burada oled ekran temizligi yapan forumdaslar varsa tavsiyenize ihtiyacim var.

%70 izopropil alkolle temizleyi diyen var sanirim bu %70 etanol ile ayni durum. Bunu oneren veya kullanan var mi?

yada baska kiymetli oneriniz var midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Televizyonun bağlı olduğu çoklu prizi kapatın ya da duvar prizine takılıysa çekin fişten. Silip, tamamen kuruyana kadar elektiriği açmayın. Yapacağınız işlemler bu kadar. Alkol gerekli değil.

Arıtılmış ve ya pet su öneririm. Çeşme suyu kireçten dolayı iz bırakabiliyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raven35 -- 15 Aralık 2025; 19:21:8 >

Evet hocam saf su olayi dediginiz gibi okudugum forumlarda bahsediliyordu. Ekseriyetle Oled monitorler icin %70 etenol selvent oneriyor yabanci forumlar. Ama bu etenol eczanelerde var mi ve alkol oldugundan zarar verir mi ekrana bilemedim.

Benim uzun süredir kullandığım ve sorun yaşamadığım yöntem şu şekilde:

Önce ekran tamamen kapalı ve soğukken yapıyorum. Tozu almak için kuru ve temiz bir mikrofiber bez ile çok bastırmadan hafifçe siliyorum.

Eğer parmak izi ya da yağlı leke varsa, bezi çok az nemlendirilmiş saf suyla (damlatmadan) kullanıyorum. Direkt ekrana sıvı sıkmak kesinlikle iyi fikir değil.

Alkol, kolonya, cam sil, deterjan tarzı şeylerden uzak durmak lazım. Özellikle OLED’lerde anti-reflective kaplama hassas oluyor, matlaşma yapabiliyor.

İnatçı izlerde bastırmak yerine birkaç kez hafif geçmek daha güvenli. Zamanla çıkıyor zaten.

Kısaca: mikrofiber + çok az nem, sabır ve bastırmamak. Yıllardır bu şekilde kullanıyorum, panelde en ufak bozulma yaşamadım.

4 yıl önce açıldı
    OLED TV Ekran yanigi meselesi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran Karti Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.