|
Arkadaşlar Samsung 40D6500 eski bir HD led tv kullanıyorum. DD ve DTS ses desteği mevcut. Sony BDV e6100 5+1 ses sistemim var. Bir de Gigablue X1 enigma2 uydu alıcım var. Uydu alıcısı HDMI kabo ile TVye bağlı. Ses sisteminin tek HDMI çıkışı mevcut, ordan TVnin ARC-HDMI girişine bağlı. Bu bağlantı şekliyle hem TVden hem uydu alıcımdan ses alabiliyorum, sıkıntı yok. TVye usbden bir HDD bağladığımda AC3 ve DTS codecli filmlerden ses sisteminden digital ses alabiliyorum, burda da problem yok. Ancak uydu aıcımda AC3 codecli bi kanal ya da digital sese sahip herhangi bir film açtığımda ses sistemine digital ses gelmiyor, ekranında LPCM yazıyor, yani ses geliyor ama digital değil, tvden dosya oynattığımda ekranda Dolby digital ya da DTS yazısı çıkıyor. Yani ya uydu aıcı HDMI üzerinden digital ses iletmiyor ya da TV HDMI kabloyla uydu alıcıdan gelen digital sesi algılayıp ses sistemine iletemiyor. Ben de şunu yaptım, optik kabloyla uydu alıcımı direkt ses sisteminin optik girişine bağladım, bu şekilde digital ses alabiliyorum. Ama zaten HDMI-ARC'nin özelliği ses kabosuna gerek kamadan digita sesi iletmek için değil mi? Benim ya ses sistemi eski oduğundan ya da TV eski oduğundan bu sorunu yaşıyorum sanırım ya da normal mi bu? Not: TVden ve ses sisteminden ARC, HDMI-CEC, passthrough hepsi açık ve tüm kombinasyonar denendi. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler