Şimdi Ara

Fazla mesaiyi belgeli ispat hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
73
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir fabrikanın satış ve dağıtım plasiyeri olarak çalışıyorum

Biz plasiyere haftanın 3 günü istanbuldan sevk irsaliyesi ile mal geliyor mal haftanın 3. Günü ise pazar günü geliyor yani tatil günümüzde .

İrsaliyelerde ismimiz aracımızın plaksı . saat ve tarih yazıyor

Burada ki fazla mesailerimiz malesef bodromuzda görünmüyor .

Sevk irsaliyesinin tarih ve saati bu mesaiyi kanıtlama konusunda ispat oranı yüksek mi düşükmüdür .

Çünkü whatsapp grubuna saat 21.00 gibi saatlerde eksik mal geldiği zaman attımız tutanaklar var .

İspat konusunda vereceginiz fikirleri dinlemek isterim

İstanbuldan gelen sevkiyat noktası ile bulunduğumuz nokta yaklaşık 400 km

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sevk irsaliyelerinde sizin adınızın, araç plakasının, malın çıktığı saatin ve teslim edildiği tarihin yer alması, ayrıca sevkiyatın hafta tatiliniz olan pazar günü geldiğinin belgelenebilmesi, fazla mesaiyi ispat açısından yardımcı ve değerli bir delildir ancak tek başına tam ispat niteliğinde değildir; çünkü irsaliye sizin fiilen çalışma yaptığınızı değil, malın sevk edildiğini gösterir. Bununla birlikte WhatsApp grubunda saat 21.00 gibi geç saatlerde eksik mal tutanakları paylaşmanız, bu tutanakların iş amaçlı olması, sevkiyat mesafesinin 400 km olması, işin niteliği gereği sizi fiilen çalışmaya zorladığını göstermesi ve bu kayıtların süreklilik arz etmesi hâlinde işçi lehine güçlü bir dolaylı delil seti oluşturur. İş Mahkemeleri uygulamasında fazla mesai, yazılı delil yanında her türlü dijital kayıt, işyeri yazışmaları, teslim–tesellüm saatleri, irsaliyeler, tanık beyanları ile birlikte değerlendirildiğinde ispatlanabilir; özellikle pazar günü gelen sevkiyat nedeniyle çalıştığınızı gösteren düzenli yazışmalar, tutanaklar ve iş akış kayıtları bir arada sunulduğunda mahkemeler bunları işçi lehine güçlü karine kabul etmektedir. Bu nedenle elinizdeki irsaliyeler + WhatsApp kayıtları + tanık beyanları birlikte kullanıldığında fazla mesaiyi ispat etme ihtimaliniz yüksektir

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim .

Ben ne olur ne olmaz diye irsaliyelerin ve tutanakların hiç birini atmıyorum

Ayrıca whatsapp yazışmaların ekran görüntülerini alıyorum . ve kendimde saklıyorum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.