Şimdi Ara

Sistemim hakkında öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar toplama işine daha yeni giriyorum. mimarım ve oyun severim. şöyle bir sistem topladım.Sizce nasıl değiştirmem veya eklemem gereken herhangi bir bileşen var mı.

Aerocool P500C ARGB Fanlı ATX Bilgisayar Kasası

Palit RTX 5070 Infinity 3 NE75070019K9-GB2050S 192 Bit GDDR7 12 GB Ekran Kartı

Thermalright Aqua Elite 360 ARGB V3 Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu

AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci

MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

XPG KYBER-750W Gen5 750 W Power Supply

Samsung 990 Pro m2 1tb(onundışında depolama için ayrıyeten 2tb hdd var)

Patriot Viper Venom 16 GB 6000 mhz cl30 x2

• gayet tutarli bir sistem olmuş ikinci el fln bakabilirsiniz sıvi sogutucuya çok gerek var mı bilemedim.ayrıca rami ilerleyen vakitte 32 yapmak isteteceksiniz iyi araştırın gerektiğinde bulabileceğiniz bir kit olsun.son olarak ekran kartı rtx 5070ti zorlanabilir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1.8k farkla 9700xe gerek yok gibi geldi bana da. Anakart gayet iyi.

Belki ekran kartı 31kya 9070xt pulse tercih edilebilir, oyun için daha iyi bir kart.

Ssdyi exceria pro olarak değiştirirseniz 1k uyguna gelir.

Çift kuleli bir soğutucu da yeterli olur o işlemciye. Sıvı soğutucu biraz daha keyfi bir durum.

İlerleyen zamanda üst seviye ekran kartına yükseltme planınız yoksa 750w yeterli olacaktır, f/p model tercih etmişsiniz.

hocam genel olarak revit,3dsmax, sketchup gibi programlar. onun dışında valorant,ets2 cs2 takılıyorum

hocam teşekkür ederim . paradan yana ufak tefek yapacağım masraflar önemli değil update yapabilirim. Sıvı soğutucu seviyoruz hocam :)

@rayli82 adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Alıntı

metni:
    gayet tutarli bir sistem olmuş ikinci el fln bakabilirsiniz sıvi sogutucuya çok gerek var mı bilemedim.ayrıca rami ilerleyen vakitte 32 yapmak isteteceksiniz iyi araştırın gerektiğinde bulabileceğiniz bir kit olsun.son olarak ekran kartı rtx 5070ti zorlanabilir

ram 16x2 hocam teşekkür ederim yorumunuz için. bende ona bakıyodum acaba 5070ti mı yapsam diye öneri markanız var mı.

Daha Fazla Göster
  • Alufa kullanıcısına yanıt

3dsmax ,vs. kullanacaksanız ,bu fiat. bandında,İntelin son nesil ultra işlemcilerine ,dönün.3dsmax , çoğunlukla, modelleme ve animasyon için tek çekirdeği kullanır.

metni:
    3dsmax ,vs. kullanacaksanız ,bu fiat. bandında,İntelin son nesil ultra işlemcilerine ,dönün.3dsmax , çoğunlukla, modelleme ve animasyon için tek çekirdeği kullanır.

hocam pc de iş+oyun dengesi için uygun olur mu? Eğer uygun olmaz ise 1.8k farkla 9700x geçmek uygun mudur?

Kasa = Aerocool P500C ARGB Fanlı

İşlemci = AMD Ryzen 7 9700X

Soğutma = Thermalright Aqua Elite 360 ARGB V3

Anakart = MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi

Ekran Kartı = Palit RTX 5070 Infinity 3 – 12GB GDDR7

RAM = Patriot Viper Venom 2x16GB 32GB DDR5 6000MHz CL30

Depolama = Samsung 990 Pro NVMe M.2

Güç Kaynağı = XPG Kyber 750W Gen5

Toplam 86bin tutuyor uygun mudur hocam

7700x ten 9700x e geçmenizin bariz bi farkı olmaz .Ama yüzde 5-10 arası bi perf. artışı görürsünüz.

Fakat bu bütçeye çıkabildiyseniz şunu 90000 tl ye yanaştırıp, ultra 265 KF li bi sisteme dönebilirseniz ,programlarınız için epey fark eder Özellkle de render alırken.Oyun tarafına gelirsek, RTX 5070 gibi bi kart ile,zaten ryzen ile fps olarak fark yaratmaz.

Artık,son karar sizin.

tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam işlemciyi 265 KF olarak güncelledim. Özellik vb için 5070'le devam ediyorum.

Bir bakın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 7 Aralık 2025; 11:8:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• itopya | gaming ürünler ve bilgisayar bileşenlerinin yeni dünyası
    PHOENIX-MD V4 / AMD Ryzen 5 7600 / ASUS PRIME GeForce RTX 5070 OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD / OEM PAKET |ITOPYA.COM
    https://www.itopya.com/phoenix-md-v4-amd-ryzen-5-7600-asus-prime-geforce-rtx-5070-oc-edition-12gb-16gb-ddr5-1tb-nvm_h29805?p=25176_1-26526_1-27912_1-28244_2-28459_1-28341_1-29690_1-26024_1

merhaba hocalarım, bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Bütçeyi biraz aştığı için ek birşey ekleyemiyorum. İçerisinde ekran da dahil. Sizce bunu almalımıyım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.