Şimdi Ara

Barzani de Cizre'de :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Tamam senin bildiğin Osman dönemi Kürdistan eyaletinin haritasını atta görelim nereye kadar gidiyormuş o zaman ? Onlar kendilerince bütütüyor kapsamını genişletiyorda olabilirler. Ama ana konu konsept 1900 lerdeki Kürdistan eyaleti o haritanın.

Üstte gördüğün üzere bu durum körlemesine savunmadım eleştirene haklısın mahoş bir durum dedim zaten. Ama vaaay koşun öldük bittik battıklık bir durumda göremiyorum ben. Cizre'de kıytırık bir konseferansa gelecek diye Ankaradan özel ekipler takviye güçler ekstra çevre illerde polisler getirmek yerine büyük ihtimal oradaki valiliğin kararı ile bir protokol yapılarak kendi korumalarınıda getirmişler. ( Çünkü Barzaninin şuan resmi olarak görevi yok devlet adamı statüsünde değil.) Ona özel üst düzey resmi koruma çıkması flanda yazışmaları uzun sürecek diye valilik kendince böyle bir karar almış gibi görünüyor. Bu kritik sureçte bir saldırı olur suikast olur flan başımıza kalmasın diye.

Ama genede koşunnn bu kararı alanları linç edelim saldıralımlık bir durum yok bence.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Osmanlı dönemi kürdistan bölgesi diyarbekir eyaleti olarak geçiyor, birkaç çevre ili kapsıyor. Bu haritanın yarısı en fazla.

Bu olayda da, biz Türkiye cumhuriyetiyiz. Onlar kuzey ırak bölge yönetimi. Biz büyük olduğumuzu idfia ediyoruz. Yabancı silahlı korumalar bizim için onur kırıcı bir sahnedir. Büyütmeyelim, abartmayalım ama öyledir. Demek ki düşündüğümüz kadar itibarımız yokmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Her canlı ölümü tadacak ve sonunda dönüp huzurumuza geleceksiniz." - Ankebût, 57.
  • Navi kullanıcısına yanıt

Yaa bana tarihi bir kaynak veya harita atsana hayır senin gösterdiğin doğru değil diyorsun madem...

Bir şeye sen ben yok deyince yok olmuyor. Kabul etsekte etmesekte tarihi olarak o bölgenin adı bu. 1893 yıllık 2. Abdulhamit zamanı haritalarda bile o bölgeye Kürdistan bölgesi denmiş bu bir gerçek...

Barzani de Cizre'de :)

Not: Gereksiz büyütmeye kaşımaya çalışıyor bazıları gene bu olayı. Bu kritik süreçte ölmesi bir suikatta gitmesi bize zarardan başka bir şey yazmaz. Oraya ani bir karar ile gelmek isteyince böyle bir şey yapmışlar anlaşılanm çünkü resmi olarak bir görevide yok. Yapılmasa bizim birimlerimiz korusa tabii ki çok daha iyi olurdu lakin oradan 4-5 otomatik silahlı özel koruması ile geldi diyede saçmalamanın bir mantığı yok. Bunu günlerdir koşun saldırın diye kaşımaya çalışıyorlar gereksiz yere. ( Bunuda Bahçeli üstünden yapıyorlar. Bahçeli ne diyecek diye. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Aralık 2025; 20:39:41 >

Kimsenin coğrafi bir ad olan Kurdistan ile sorunu yok. Trakya adı ile sorunumuz olmadığı gibi .

Sorun bu coğrafya adlarının bir grup ayrılıkçı ve şiddete başvuran unsurlar tarafından Coğrafi ad olmaktan çıkartılıp ullenin toprak bütünlüğünü tehdit eden bir propagandaya alet edilmesi. Bunun sonucunda bölge adının Coğrafi bir ad olmaktan çıkıp siyasi bir anlam kazanması.

Bölge adı sizin kendi topraklarının üzerindeki hakkınızı sorgulamak amacıyla kullanılmaya başlanırsa ülke yönetimi o adı değiştirebilir. Nitekim bu hak o topraklar üzerindeki egemen devletin hakkıdır.

Kurdistan adı kirlenmiş bir addır. Bizim için sakıncalı bir addır. Bu adın tekrar kullanıma sokulmasını tek yolu ülkeye karşı şiddet kullanılmasını savunan ayrılıkçı ve terörist hareketlerin bu adı siyasi anlam tasiyacak nicimde kullanmayi bırakmasıyla olur aksi taktirde Türkiye bölgenin adını değiştirmekte özgürdür.

Kürt asıllı kişiler Kurdistan adını Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarının bir bölümündeki egemenliğini yoksaymak için kullanmaya devam ettiği sürece bizim bu adı benimsemesi mümkün değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Aralık 2025; 22:7:46 >

Şunu asla unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir.

Türkiye Cumhuriyeti'nde Kürtlere ait bir toprak yoktur .

Türkiye Cumhuriyetinin 780.000 km2lik toprağı üzerinde 85 milyon vatandaş eşit hak sahibidir

Ulkenin bir bölümü vatandaşların bir bolumune ait falan değildir.

Turkiye'de seyahat etme , yerleşme ve çalışma özgürlüğü vardır. Ulkenin herhangi bir bölümündeki vatandaş başka herhangi bir bolumune gidebilir. Yerlesenilir , calisanilir , devlet hizmetlerinden yararlanabilir. Türkiye Cumhuriyeti ülke vatandaşlarının bir bölümünü ülke topraklarının bir bölümünden dışlayan bir söylemi veya fiili tutumu kabul etmez. Bunu dayatanlar olursa sa egemenlik hakkı gereği, gerekirse şiddet kullanarak bunu durdurma hakkına her zaman sahiptir .

Bu nedenle Turkiye'de hiçbir coğrafi ad siyasi anlam taşıyacak biçimde yani devletin ve vatandaşların haklarını gaspedecek bicimde kullanılamaz. Bu yasadışıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 3 Aralık 2025; 22:5:51 >

• Periah kullanıcısına yanıt

Yaa şakamısınız ?

Türkiye Üniter devlet değil diyen mi var ? Veya ülke bölünsün diyen mi var gerçekten ne yaşıyorsunuz siz ?

Barzani Cizre'ye gelip Türk bayrağı altında Bu süreci destekliyıoruz ve TÜrkiye Cumhuriyeti bizden ne isterse yapmaya hazırız dediği ve arkasındayız Erdoğan'ın dediği yerde burdan koşunnn öldük bittik battık bölündük uniter yapı gitti topraklar bölündüye nerden ualştınız ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 3 Aralık 2025; 21:55:0 >
  • Eğer Türkiye'nin itibar sorunu olsaydı, bugün ne İmralı kartını masaya sürüp örgütün genetiğiyle oynayabilir ne de Barzani'yi ayağına kadar getirip bölgesel denklemlerde benim yanımdasın mesajını verdirebilirdi.

Ancak, hataya düştükleri bir nokta var: Muhalefetin ve fonlu medyanın korumalar üzerinden kopardığı o yapay fırtına, maalesef devleti de tongaya düşürdü ve gereksiz bir sertleşmeye gidildi. 

Yahu adamın can korkusu var ve buna rağmen yüzünü Türkiye'ye dönmüş, ayağına gelmiş; sen kalkıp üç beş tane koruma üzerinden adamı hırpalayıp küstüremezsin.

Şu an İsrail istihbaratı muhtemelen viskisini yudumlayıp bizim muhalefet medyasına ve bu gaza gelenlere teşekkür mektubu yazıyordur; adamlar Bizim yıllardır uğraşıp Barzani ile Türkiye'nin arasını açamadığımızı, Türk muhalefeti iki koruma fotoğrafı üzerinden algı kasarak başardı, valla bravo, bize gerek bile kalmadı diye kıs kıs gülüyordur. Olayın en trajikomik yanı da bu zaten; adam sanki koruma ordusuyla Ankara'yı işgale gelmiş gibi yaygara koparıyorlar.

Devlet aklı, muhalefetin ve fonlu medyanın kopardığı bu sanal fırtınaya kapılıp Barzani gibi stratejik bir kartı bu kadar ucuza harcamamalıydı; maalesef o sert çıkışlar, devletin her zamanki o soğukkanlı ve derinlemesine tartan duruşuna yakışmayan, anlık bir refleksle ve dolduruşla yapılmış taktiksel bir hata olarak kayıtlara geçmiştir, bunu da dürüstçe teslim etmek lazım.

İmparatorluk veya ona denk bir yapıda olmak için krallıklar vs olmalıdır. Lazistan dahil bir çok detay da vardır.

Osmanlı üniter ulus devletli değildi ...

Bazıları çağın şartlarına göre ele almaması gibi temelden hatalı olunca benim de acı acı gülesim geliyor ...

Paylaştığınız haritayı yurtdışında bir sergi de kopyası idi sanırım bir Türk öfkelenip o haritayı yakmış mı zarar vermiş ti . Haberlere de çıkmıştı en az 10 yıl olmuştur biraz eski.

Bence olay toplumun gerçekleri bilmemesinden kaynaklı tepkilerden kaynaklanıyor. Tepkiler geri dönüşü olmaması dileğiyle Geri dönüşü olmayan tepkiler sonrasında ben bilmiyordum veya sistem öğretmedi filan mazeretleri de anlamsız olacaktır.

Bu topraklarda galeyana da gelme kültürü her daim sıcak tutulmuştur. Sanal alemde bile burada bile var hem de buram buram belli oluyor.

Osmanlı zaten Doğru Roma Emperyalinin devamıdır ...

• BARZANİ’NİN SAĞ KOLUNDAN MESAJ

Barzani’nin açıklaması siyaset sahnesini karıştırırken beklenen geri adım gelmedi.

Barzani’nin “sağ kolu” olarak bilinen Barham Hasan Mustafa tartışmaların ardından sosyal medya hesabından “Verdiğimiz bu rahatsızlıktan dolayı mutluyuz” mesajını paylaştı. Bu mesaj “Barzani cephesi geri adım atmıyor” şeklinde yorumlandı.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/barzaninin-sag-kolundan-hakaret-gibi-cevap-984996h.htm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

"Zekanın gerçek göstergesi bilgi değil hayal gücüdür. İnsanlık umudunu yitirmedikçe ve hayal ettikçe başaramayacağı hiçbir şey yoktur."
    System.out.print("Beşiktaş JK");
  • selamivural kullanıcısına yanıt

Amerikan üstlerinde neler var neler. Nükleer Başlıklı füzeler vs ...

Polemik yapmaya değmez . Böyle bir lüksümüz de yoktur.

Daha öncesinde resmi karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde kararlarla uygulanmıştır yani fevri bir durum yoktur.

Kitleler tepki verdi diye kitlelerin gönlünü almalık kararlar da yüzeysel olacaktır.

Kurumsal duruş her daim acımasızdır.

Ayrıca ülke olarak nice sorunlar var temelden kaynaklı bunları halletmeden böyle tali göreceli meseleleri egzajere etmenin de lüksü ülkece yoktur. Hasas bir süreçteyiz. Bu süreçte çomak sokulmasında neticede zarar gören yine bu topraklardır. Bu mesele barışçıl siyasal olarak son noktasıyla çözülmelidir.

• Kurtuluş Savası öncesi yukarıdakinin dedeleri de aynen böyle konuşuyordu. Ne demişler di Biz kimiz ki 7 düvele meydan okuyacağız en iyisi Amerikan mandası en azından yaşarız. Daha neler var neler. Daha söyleyecek anlatacak çok şey var da bence gereksiz. O zaman biz de tarihe notumuzu düşelim. "Tek dağ başı mezar oluncaya kadar savaşacağım." Kazım Karabekir.

Devlet romantizmle yönetilmez.

Devlet kurumsallık gerektirir. Devlet çağdaş düşünceler gerektirir.

Osmanlı da çağa uymadı çağa ihanet etti bedelini tebasındakiler ödedi kaybedilen toprakları da cabası ...

Tarihten ders almayana tarih tekerrür eder ...

Hayat budur.

Çocuksu ve sürümcemede kalmış sorunları hasır altı ettikçe düşmanlara da koz verilir ceremesi de maalesef çekilir ki çekildi de maddi manevi canlarla ... Sosyolojik kısmına hiç girmiyorum. Etki etki ve neticeleri temelleri ortadadır.

• Türk kelimesinin ne anlamını bilmeyen hangi milletten olduğu bilinmeyenler zannederler ki Türk ölümden korkar. Arkadaş sizin kanınızda olmadığından anlayamazsınız. Vatan için ölmek Türk için düğündür. Bir gün bile sizlerin efendilerinizin egemenliği altında yaşamaktansa, benim namusum peşkeş çekilecekse varsın benim sevdiklerim ölsün. Anlayamazsınız çünkü kanınızda yok. Eğer Allah bu milleti bir daha özgürlüğü ile sınarsa görürsünüz, vatan sevdalısı kimlermiş. Vatan sevdasının aması maması olmaz Bunun anlayamayan da adam olmaz. Laf anlatılmaz Vesselam.

Şehit yakının belli. Ateş düştüğü yeri yakar.

Sığ sloganlar bir çözüm üretmedi de .

Vesselam...

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.