|
Merhabalar, İnternet aboneliğim Netgsm firmasındaydı. Gelen son zam sonrası aboneliğimi iptal edip Türksat’a geçiş yaptım. Netgsm’in sağladığı modem ve ONT cihazı Türk Telekom üzerinden kiralık olduğu için, abonelik iptali sonrasında Netgsm cihazların iadesini talep etti. Modem ve ONT cihazını iade etmek üzere hazırladım. Ancak Türksat aboneliğimin kurulumu için eve gelen Türk Telekom ekipleri, mevcut ONT cihazının sistem üzerinde hâlâ aktif gözüktüğünü ve bu nedenle iade etmek üzere hazırladığım cihazı kurmaları gerektiğini söylediler. Ben de cihazı iade etmem gerektiğini belirttim, fakat ekip “ONT cihazı zaten sistemde aktif olarak kullanılıyor, sadece modemi iade etmeniz yeterli” dedi. Bunun üzerine ONT cihazını verdim, kurulum tamamlandı. Getirdikleri ONT cihazını ise kuramadıkları için geri götürdüler. Daha sonra sadece modemi Netgsm’e gönderdim, Aradan yaklaşık 20 gün geçtikten sonra Netgsm’den “ONT cihazı elimize ulaşmadı” şeklinde bir mesaj aldım. Ben de durumu anlatarak, cihazın Türk Telekom ekipleri tarafından yeniden kurulduğunu ve hâlen aktif olarak kullanıldığını belirttim; hatta cihazın seri numarası görünür şekilde kullanımda olduğunu gösteren bir fotoğrafını da gönderdim. Ancak Netgsm bu açıklamayı kabul etmedi ve cihazı teslim etmem gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Türksat’a durumu ilettim; onlar da “Türk Telekom ekipleri ONT cihazını bırakacaktır” yanıtını verdiler. Ardından Türk Telekom tarafından arandım, tüm durumu anlattım fakat “Yeni bir kurulum yapılmadığı sürece ONT cihazı verilmez, ayrıca bu konuda herhangi bir ceza ya da tutanak işlemi yapılamaz” dediler. Bu şekilde konuyu kapatmıştım; fakat bugün Netgsm’den gelen bir SMS ile 2250 TL tutarında ceza faturası kesildiğini öğrendim. Bunun üzerine Türk Telekom Müdürlüğü’ne gidip konuyu yetkili birine anlattım. Kendisi, “ONT cihazını veririm, o kolay; ama fatura kesildiği için cihazı gönderdiğinizde firma cezayı iptal etmeyebilir” dedi. Yine de Netgsm’e destek kaydı açıp cihazı yarın göndereceğimi bildirdim. Ancak dönüş şu şekilde oldu: “Yapılan inceleme sonucunda, ONT cihazının tarafımıza iade edilmediği için faturanıza yansıtıldığı görülmüştür. İade süresi dolduğu için bu aşamada işlem yapılması veya cezai tutarın kaldırılması mümkün bulunmamaktadır.” Sonuç olarak Netgsm, cezayı iptal etmeyeceğini söylüyor. Ben ise gerçekten hiçbir kusurum olmamasına rağmen haksız yere 2250 TL ceza ödemek zorunda kalmak istemiyorum. Bu durumda ne yapabilirim? Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

Hızlı