Şimdi Ara

letgo bozuk bilgisayar parçası satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Letgo dan 3 gün önce rx6800 xt ekran kartı ve 7600x işlemci için biriyle görüştüm. ikisi için 13 bin tl ye anlaştık. Bilgisayarı dağıttığı için denetemeyeceğini fakat bir sorun varsa geri alacağını yazdı. Tamam dedim numara bıraktım. 2 gün önce yani çarşamba günü konuşup saat 3 te zeytinburnu metrobüste buluştuk. Oradada söyledim bugün deneyeceğim dedim sıkıntı yok dedi. 1 saat sonra 2 ürünüde denedim ve çalışmadığını gördüm zaten ekran kartının içi açılmıştı. Buna haber verdim video attım işteyim iş çıkışı bakıcam dedi. Akşam aradım arkadaşımda pc var yarın getireyim deneyelim abi dedi iyi tamam dedim. Dün mesaj atıyorum çevrimiçi mesajlara cevap vermiyor. Bende yarın evine geleceğimi polis çağıracağımı şikayetçi olacağımı filan söyledim. Evime niye geliyorum letgo dan aldın seninde sorumluluğun var birşey çıkmaz diye zırvaladı. Ondan sonra sorunları varsa geri alacağını yazdığın için satın aldım dedim. Ben almayacağım demedim arkadaşları bekliyorum deyip duruyor. Bende bugün yazdım bugün mü geleyim evine yarın mı diye cevap yazmadı israr edince de Evine gelicem deyip duruyorsun müsait olduğunda onu pc sinde bakmamız lazım deyip duruyor. Bilgisayarcıya gidelim diyorum cevap yok. Bu durumda ne yapabilirim yazılı olarak elimde belgeler var geri alacağım dediğine dair. Kesin ve net bilgisi olan var mı bununla alakalı

2.Edit : Arkadaşlar mahkeme sonucu geldi şaka gibi. Savcı çocukla yazıştığım mesajları bile okumamış. Direk kovuşturmaya yer olmadağına dair karar vermiş. Adam açıkça sorun varsa iade alırım diyor letgo mesajlarında. Sonra evirip çevirip kıvırmış yazdıgı mesajları. Ben 1 saat sonra haber verdim bozuk diye bu 5 6 saat sonra bana dönüş yaptı filan yazmış. İade alacağım diye letgo mesajlarında yazıyor. Ben öyle birşey demedim yazmış. Anlamıyorum savcının görevi buna bakmak değil mi. Adam o kadar yazılı delile bakmadan direk kararını vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fitmans -- 2 Ocak 2026; 13:25:9 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Letgo tip sistemlerde genelde özel mesaj vs özelliği olduğundan alacağın ürünü uygulama kazanmasın komisyon ödemeyeyim diye kullandığımızdan elektronik bir parça almaya tamamamen karşıyım. Öncelikle ;

Ödemeyi nasıl yaptınız? Havale eft mi yoksa siteden mi aldınız yoksa en kötüsü elden mi verdiniz.

Letgodaki ilan bir şeyi pek kanıtlamaz mesajlar işe yarayabilir ama platform da elden ödeme vs seçeneklerinde mesuliyet kabul etmediklerini genelde yazarlar.

Hata kaynağınızın biri bu tip ürünleri kurumsal ve o siteler üzerinden aldığınızda tüketici kanunlarında haklı çıkma ihtimaliniz var detayları yazarsanız bir yol bulmaya çalışırız ama çoğunu @Reasonable Doubt cevaplamış aslında...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertdebana -- 10 Ekim 2025; 17:29:51 >

Aciklamaya rx6800Xt ve 7600x ücreti diye yazdim. Fiyat 3 bin daha uygundu o yuzden satin aldim kardesim sonuc olarak yuzyuze alisveris yapiyoruz . İnsanların bu kadar kanciklasacagini nereden bileyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam metrobus durağında kameranin gordugu bir yerden alisveris yaptik. Rx6800 Xt ve 7600x ucreti diye aciklamaya yazdim. Ama simdi savciliga mi gideyim tuketici hakem heyetine mı gideyim onu cozemedim.

• Pek bişey çıkmaz. Gecmiş olsun. Kartı sizin bozmadıgınızın acmadıgınızın garantisi yok ne yazıkkı. Sucun kesinliği önemli. Ha para aldı fatura vermedi gibi hususlardan vergi dairesine sikayet edebilirsiniz vatandası belki bisey cıkar

İyide hocam kartin onda calistiginin bi kanitida yok. Video veya resim atmamis. Esktra olarak yazismalarda sorun varsa geri alacaginida yazmis

Ustam ilanda görüşmelerde kartın seri numarası var mı? Siz istediginiz kadar iddia edin adam iyi de benim sattıgım kartlar bunlar degil benim sattıgım saglam kartı almıs simdi 2 bozuk kart bulmus bana bunları sattın iade al diyor. Derse hicbir hak talep edemezsiniz. Muhtemelen fatura da yoktur. Yani adam iyi dolandırıcıysa üste daha para ödersiniz kötü dolandırıcı ise en iyi ihtimalle verdiginiz paraya gitti gözüyle bakın

O zaman herkes birbirini dolandirsin hocam bu sekilde. Cok iyiymis

İşte faturasız fişsiz el altı iş yapıyorsanız daha başınıza neler gelir? Bu en iyisi.

şimdi bir senaryo düşünün. Adam dedi ki kartları geri alamam ama x yerde ahmet var kartları ona götür sana paranı vericek. Gittiniz ahmetle bulusacakken polis cevirdi. Kartlar açılmış içinde uyuşturucu var. Tebrikler kuryelikten 20 yıl içeridesiniz.

içinde bulundugunuz durumla ilgili birbirinden kötü senaryo yazabilirim en az 30 tane. Siz bence gidene gitti gozuyle bakın üstünü kurcalamayın

Yok hocam ben bunu bulurum en kötü tekme tokat döverim. Adresinide bulurum giden gittiğiylede kalmaz

Adam sizinle hiçbir yerde karşılaşmaz. Şikayet hakem mahkeme vs derseniz de bişey alamazsınız. Dedigim gibi benim kartlar saglamdı bunlar başka der yırtar. Sonra bir de size iftira davası açar maddi manevi tazminat alır geçer

Hocam bu mantıkla sıfır alınan ürününde de faturada seri numarası yazmıyor. O zaman satıcı şirkette ben satmadım deyip garanti vermesin

Fatura varsa zaten kosulsuz 14 gün iade hakkın var. Bu hak işte bu senepten geldi zaten. Yanı calıssada canın istemese de iade edebiliyorsun. Bozulursa garantisi var. Zaten seri numaraları onların envanterde var. Şirketlerde yasal işlerde sıkıntı çıkmaz.

• Davadan bişe çıkmaz hocam ya mustafa elyıldırım 4 yıldır ikinci el ekran kartlarını sıfır diye satarak milleti dolandırıyor kimse dur diyemiyor herife. Hala orda hala dolandırıyor geçen gün benden kart aldı.

İkinci elde asla karşı tarafın ağzıyla iş yapılmaz. Yok geri alırım yok garantisi benim cart curt bunlar boş laf. Sen herşeyden önce watzaptan faturanın ve garanti belgesinin fotosunu isteyeceksin. Bakıcaksın 6 ay daha garanti var tamam. Çalışmazsa muhatap olmaya gerek yok direk servise yolla gitsin.

Bi taktik daha veriyim. Üst seviye donanımlarda, mesela msi gaming x vs. civatalarda garanti etiketi olur. Almadan önce kartın fotosunu isteyip kontrol edebilirsin. Ucuz donanımda ikinci ele girilmez.

O zaman evine işyerine heryere gidicem hocam parayi sokakta toplamadik

Hocam bilgisayarcı gözümün önünde o etiketi kaldırıp macun bakımını yapıp aynı şekilde geri taktı. Oda bir sonuc değil etiketi ısıtıp geri yapıstırıyorlar

• Ben 2 defa internetten anlaşıp buluşarak ekran kartı aldım. Birinde gidip bizzat kişinin evinde takılı şekilde enedim. Diğerinde de adam dene makinende ddiyip parasını almadan kartı bana verdi. Baktım kart sorunlu iade ettim. Bu şekilde kartı denemeden etmeden hiçbir şekilde özellikle ekran kartı almak mantıklı değil. Aldığınız kişinin kaç referansı veya olumlu yorumu vardı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 12 Ekim 2025; 0:20:50 >
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.