|
Mark Zuckerberg, akıllı telefonu tarihe gömmeyi hedefliyor

-
-
Facebook tarih olacak asıl.
-
Çok iyi çalışıyor yazma
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 19 Eylül 2025; 19:53:57 >
-
Aynen
-
Yakın zaman da böyle olabilir ama uzun vade de tam terse döneceğini düşünüyorum.
-
Metanın gözlükleri 7-24 bilgi topluyor veri gizliliği vs hiç birşey yok yani atıyorum evde çırıl çıplak yatarken resminiz ifsalanabilir kendisi bile laptopun kamerasına yarabandı saran bir zihniyet
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Es mejor caminar solo que con una multitud en la dirección equivocada. -
Uzun vadede insanlık da yok olacak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Düşün bakalım
-
İzin veriyorsun yani.
-
Çinde yıllardır kullanılan gözlüklerden farkı neymiş ki
Meeerikaa yapımı olup medyanın Meeerikaa yalakası olduğu için reklamlarının gözğmüze sokulması mı acaba
-
Merak ettim Çinde yıllardır kullanılan gözlük hangisi buna benzer özellikleri olan?
-
Yalnız Facebook'un eski olduğunu ve özellikle yaşlı insanlar tarafından kullanıldığını da hesaba katmak gerek. Daha yıllar önce - aslında 2010'ların sonu - katıldığım bir etkinlikte popüler sosyal medyalar içerisinde en önemsizi olarak Facebook gösterilmişti ve birisi "Peki Facebook?" diye sorduğunda açıkça Facebook için "online iş yapışta, sosyal medya nüfuzunda ve benzerinde eski önemi ve geleceği kalmadı, Instagram ve Twitter tarafından tahtından edildi" denmekteydi. Etkinlikte hatırımda kaldığı kadarıyla Facebook'u çoğunlukla göz ardı ettiler. Instagram özelinde konuştular. Etkinliğin neredeyse tüm içeriğini unuttum ama Facebook'u geri planda değerlendirdiklerine ve böyle bir konuşma yaşandığına eminim. Etkinliğin neredeyse sonuydu zaten. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Peşin hüküm vermek istemem ama muhtemelen gözlükler gerçekten onların yerini doldurabilecek olsa çok önceden akıllı telefonların yerini tutardı. Bu kadar geç kalmazdı. Akıllı telefonların yanında bence akıllı gözlükler onların yerini doldurucu bir cihaz olmaktan ziyade akıllı saatler gibi akıllı telefonların yanında bir yardımcı öğe veya ekstradan hoşluk gibi olur. Akıllı bir telefonun yüksek çözünürlükte resim çekme ve yüksek çözünürlükte görseller görüntüleme dahil birçok özelliği bünyesinde toplamış "el bilgisayarı" niteliğine rekabet teşkil etmek kolay değil, özellikle de batarya teknolojileri de gelişip şarjdan şarja ömürleri de hızla artarken, artık günleri çıkarabilecek cihazlar da aslında çoktan boy göstermişken.
Akıllı saat, gözlük vb ise akıllı telefonun yanında kompaktlık ve pratiklik vadediyor ama akıllı telefon gücüne ve çok yönlülüğüne sahip değiller. Bunu Instagram gibi özellikle görselliğin öne çıktığı - yani yüksek çözünürlüklü resim çekme ve görüntelemeye dayalı - bir platforma sahip birisinin akıl edemiş görünmesi ilginç. Aynı kaliteyi bir saat veya gözlükten sağlamak güç. Bunu sağlamaya çalıştığın andaysa saat ve gözlük ağırlaşmaya ve onları akıllı telefondan farklı kılan kompaktlığı ve pratikliği yitirmeye başlıyorlar. Bu da donanımların niteliklerini koruyarak ve hatta arttıracağı şekilde fütüristik inovasyonlarla küçülmesini talep etmekte.
Kısaca gözlükleri akıllı telefonları yerinden edici bir unsur olarak görmektense tamamlayıcı veya yan unsur - aksesuar - olarak görme eğilimindeyim. Eğer akıllı saatler - en azından henüz - akıllı telefonları yerinden edemediyse akıllı gözlükler de bence edemez. Donanım kısıtları, çok yönlülük, görselleştirme gücü gibi rekabetçi sorunların aşılması gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity.
-
Millet de ne meraklı bu tipi zengin etmeye
İhtiyaç yokken sıraya giriyor insanlar
Her şey için bu böyle artık
Popüler mi? Bas parayı al gitsin
Kilerde dursun yeter
Aldın mı? Aldın
Benim de var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Keşke kendisi gömülüp gitse.
_____________________________ -
Yavaş gömsün, saçı başı dağılmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
En Beğenilen Yanıtlar

Aynen
![]() |
Merak ettim Çinde yıllardır kullanılan gözlük hangisi buna benzer özellikleri olan?
|
Metanın gözlükleri 7-24 bilgi topluyor veri gizliliği vs hiç birşey yok yani atıyorum evde çırıl çıplak yatarken resminiz ifsalanabilir kendisi bile laptopun kamerasına yarabandı saran bir zihniyet
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X