Ücret verilenler arasında en ucuzlarından biridir muhtemelen. hele hele yaptığınız gibi ortalama gelirleri 3-5 kat olan ülkelerdeki primleri TL e çevirirseniz en ucuzudur. Detaylı araştırmayacağım ispanya da danimarka da falan ÜCRETSİZ yazılıyor bunları ne yapacağız. Size yüzde bir milyon garanti veriyorum işşiz olup da eşinin vs değil de babasının gelirini bakıp vergi hesaplayan başka bir ülke yoktur. Kılıçdaroğlu SGk yı batırdı denilken de aynısını yazıyorduk SGK kar etmesi beklenen bir kurum değildir zira asli görevi hizmettir. Devletin temel görevlerinden biri olan sağlık hizmeti vermektir. şunun emniyet müdürlüğü devletin zararına bir sistem demekten hiç bir farkı yok. |
Gss Mantığı Ssli (7. sayfa)

-
-
Alıntı
metni:babasının gelirini bakıp vergi hesaplayan başka bir ülke yoktur. GSS vergi değil sigorta.
Daha bu basit ayrımı bilmiyorsun ama GSS'ye karşısın.
---------
Devlet zaten 25 yaşına kadar öğrencinin sağlık sigortasını anne babasının üzerinden yararlandırıyor.
25 yaşından sonrada işe girip çalışmıyorsan evde yatıyorsan, senin sağlık riskinin bedelini başka vergi mükellefleri ödeyemez.
Devlet niye çalışanın sırtından evde yatan adamın riskini üstlensin?
Devlet bu parayı ödese bile bu para uzaydan gelmiyor vergi mükellefinin cebinden ödeniyor.
Çalışanın sırtından alınan para niye evde yatan koca adamın sağlık masrafına gitsin?
Öyle bir dünya yok ve bu adil bir istek değil. Çalışıp sigortanı ödersen GSS ile uğraşmazsın.
-
yav kardeşim bir sürçme için ne kadar iddialı konusmussun.
ben bu yasa ilk çıktığında burada 2012 yılında açılan başlığa da yazdım . 2012 yılında gittim gelir testine de tabii oldum.
şimdi silinen geçen sene sonunda bu forumda açılan takip mesajları başlığına da defalarca yazdım araştırdım.
şu forumda belki her sene mart - mayıs aylarında açıklanan sgk faaliyet raporunu okuyan belki tek kişiyimdir.
-
YAPAY Zeka bu şekilde diyor doğruluğunu bilemem. Ama tersi olacağı pek aklıma da yatmıyor.
ücretsiz olduğu yazılan ülkeleri bir tarafa bırakıyorum bak referans aldığın almanya da yapay zeka durum böyle diyor.
almanya da iki tür işşizlik parası varmış bir bizdekine benzer son 30 ayda prim ödediysen 12 ay işşizlik maaşı 1 alırmışsın. Herhalde bahsettiğin 300 euro ki çoğu kaynakta 200 euro civarı geçiyor bunda ödeniyor olmalı.
Peki uzun zamandır çalışmıyorsan ne oluyormuş .
İşsizlik Parası II (Bürgergeld) alırmışşın .
Bunu alırken de sigorta primlerini jobcenter ödermiş. Bizdeki gibi ailenin gelirini bakıp '' VERGİ '' kesilmezmiş.
Almanya'da Bürgergeld alırken sağlık sigortası primleri, sizin tarafınızdan değil, Jobcenter (İş Merkezi) tarafından ödenir.
İşte bu konudaki önemli noktalar:
- Jobcenter Tarafından Ödeme: Eğer yasal bir sağlık sigortasına (gesetzliche Krankenkasse) bağlıysanız, Jobcenter tüm primlerinizi (hem genel hem de ek primleri) doğrudan sigorta kasanıza öder. Sizin herhangi bir ödeme yapmanıza gerek kalmaz.
- Özel Sağlık Sigortası: Eğer Bürgergeld almadan önce özel bir sağlık sigortanız (private Krankenversicherung - PKV) varsa, genellikle bu sigortada kalmaya devam edersiniz. Bu durumda Jobcenter, özel sigorta priminizin belirli bir kısmını sübvanse eder.
- Sigorta Değişikliği: Bürgergeld alırken yasal sağlık sigortasına geçiş yapmak genellikle mümkün değildir. Bu nedenle, daha önce hangi sigorta sistemine kayıtlıysanız, o sistemde kalırsınız.
- Ek Ödemeler (Zuzahlungen): Reçeteli ilaçlar veya hastane yatışları gibi belirli sağlık hizmetleri için yine de küçük ek ödemeler (Zuzahlungen) yapmanız gerekebilir. Çocuklar ve gençler için bu ek ödemeler genellikle geçerli değildir.
Kısacası, Bürgergeld alıyorsanız, sağlık sigortanızın primleri Jobcenter tarafından karşılandığı için, bu konuda endişelenmenize gerek yoktur.
25 yaşı sordum.
Burası şaşırttı ama önceki mesajda yazdığımın biraz tersi oluyor . AMA sadece bir dönem için.
Eğer 25 Yaşından Küçükseniz
Eğer 25 yaşından küçükseniz ve ebeveynlerinizle aynı evde yaşıyorsanız, genellikle onlarla birlikte bir "Bedarfsgemeinschaft" (İhtiyaç Topluluğu) olarak kabul edilirsiniz. Bu durumda, Jobcenter sadece sizin gelirinize değil, anne ve babanızın toplam gelirine ve birikimlerine bakar.
Anne ve babanızın geliri, ailenin toplam yaşam masraflarını karşılamaya yetiyorsa ve belirli limitlerin üzerindeyse, sizin için Bürgergeld başvurunuz reddedilebilir. Çünkü devlet, öncelikle ailenin birbirine bakma sorumluluğu olduğunu varsayar.
o söylediğin riski alman devleti alıyormuş işte
Eğer 25 Yaş ve Üzerindeyseniz
25 yaş veya üzerindeyseniz, yasal olarak bağımsız bir birey olarak kabul edilirsiniz. Bu durumda, anne ve babanızla aynı evde yaşasanız bile, siz kendi Bedarfsgemeinschaft'ınızı oluşturursunuz.
Bu durumda Jobcenter, anne ve babanızın gelirini veya birikimlerini dikkate almaz. Sadece sizin kişisel gelirinize ve varsa birikimlerinize bakarak Bürgergeld hakkınız olup olmadığına karar verir.
Özetle, ebeveynlerinizin geliri, 25 yaş altı ve onlarla birlikte yaşıyorsanız sizi doğrudan etkilerken, 25 yaş ve üzerindeyseniz herhangi bir etkisi olmaz. Bu nedenle, başvuru yaparken yaşınız ve aile durumunuz büyük önem taşır.
-
almanyada sınırsız işsizlik maaşı diye bir şey yok kim sıkıyor anlamadım bunu max 10 ay oda daha öncesinden çalışcan 1 senemi 2 senemi ne bazı ab ülkeleri istismar ediliyor deyip önlem bile aldı zaten.
bizde ana sorun yufka yürekli ana babalar 20+ yaşı geçip okunmayıp yatış iş yok deyip yatıyorsa evde tutucan yakasından fırlatıcan sokağa medeni batı gibi hayat neye denir öğrenirler.
10+ senedir gördüğüm işsizlik profili kıytırık okullar bölümler bitirip masa başı yatış iş arama beyaz yaka memur olmak isteme,yalanım varsada allah belamı versin, ab abd de her kıytırık üni mezunu masa başında yatarak çalışıyor iki tık iki fık fık yapıp 5.000$ maaş alıyor evet ütopik evrenimde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ağustos 2025; 15:13:16 > -
2024 yılında ödeme gücü olmayanların GSS primleri tutarı 103 milyarmış.
Aynı dönemde YİD ile yapılan şehir hastanelerine ödenen kira 75 milyarmış.
Özel hastanelere ödenen para 69 milyarmış.
Bu sağlık harcamalarının içerisinde ne kadarı özel lablara özel görüntüleme ve bilmediğim özel bir sürü kaleme ödenmiştir bilemem.
-
-
ya kerim yapay zekaya göre öyle değilmiş işte iki tip işsizlik maaşı var diyor. bir bizdekine önceki prim ödemelerine göre belirli bir süre ödenen diğeri de 12 aylık periyotlarla yenilenen 2.işşizlik maaşı.
Bürgergeld (Almanya’da 2023 itibarıyla Hartz IV’ün yerine geçen temel geçim yardımı), belirli bir süreliğine verilen bir destek değil, ihtiyaç devam ettiği sürece ödenir.
Yani:
- Başvuru yaptıktan sonra genellikle 12 aylık bir süre için onay verilir. Buna Bewilligungszeitraum (hak kazanma süresi) denir.
- Bu sürenin sonunda yeniden durumunuzu (gelir, mal varlığı, kira, aile durumu vs.) beyan ederek uzatma başvurusu yapmanız gerekir.
- Eğer koşullarınız (iş bulma, gelir elde etme, mal varlığı kullanma vb.) değişmezse, destek tekrar onaylanır.
- Kısacası Bürgergeld, sabit bir süreyle sınırlı değil; ihtiyacınız sürdükçe ve düzenli olarak uzatma başvurusu yaptığınız sürece ödenmeye devam eder.
kesilme şartları
Bürgergeld (Almanya) ödemeleri “ihtiyaç esasına” bağlıdır. Yani, yardım alan kişinin maddi durumu değişirse veya yasal yükümlülüklerini yerine getirmezse kesilebilir ya da azaltılabilir. Başlıca kesilme/durdurma durumları şunlardır:
1. Gelir veya mal varlığı değişirse
- Düzenli bir işe girip yeterli gelir elde edilirse, yardım tamamen veya kısmen kesilir.
- Beklenmeyen ek gelir (ör. miras, tazminat, piyango, ikramiye, kira geliri vb.) elde edilirse.
- Mal varlığı (ör. banka hesabı, değerli eşyalar) yasal sınırın üzerine çıkarsa.
2. İkamet/yaşam durumu değişirse
- Almanya dışında uzun süre kalınırsa (örneğin yurtdışında yaşama veya uzun tatil), Bürgergeld hakkı kaybolur.
- Adres değişikliği bildirilmezse ve posta/çağrılar alınamazsa.
3. Yükümlülükler yerine getirilmezse (Mitwirkungspflicht)
- Jobcenter’in gönderdiği randevuya gitmemek veya geçerli bir mazeret göstermemek.
- İş tekliflerini veya “uygun” görülen kurs/meslek eğitimlerini sebep göstermeden reddetmek.
- Belgeleri (gelir, kira sözleşmesi, giderler vb.) zamanında vermemek veya yanlış bilgi vermek.
4. Diğer nedenler
- Almanya’da oturum hakkı bitmişse.
- Başka bir sosyal yardım (örneğin emeklilik maaşı, işsizlik parası I) almaya başlanırsa.
👉 Önemli not: 2023’te Bürgergeld ile birlikte “sanktion” (kesinti) kuralları yumuşatıldı. Artık yardım tamamen kesilmiyor, ama yükümlülükler yerine getirilmezse belirli sürelerle %10–30 arası kesinti uygulanabiliyor. Çok ciddi veya tekrarlanan ihlallerde ise daha ağır sonuçlar olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi morphine84 -- 25 Ağustos 2025; 15:16:19 >
-
türkçe yazıyor öncesinde çalışma hayatın olucak üni meuznuyum beyaz yaka memur iş isterim öyle yatış iş yoksa ülkeye söver çalışmam gibi lüksün yok.
devlet sana iş buluyor çalışıyorsun mecburi, ha onuda red edersen pılını pırtını toplayıp öz anan baban kafadan kontak deyip evden kovuyor mis gibi bir homeless oluyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ağustos 2025; 15:20:33 > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: morphine84yav kardeşim bir sürçme için ne kadar iddialı konusmussun.
ben bu yasa ilk çıktığında burada 2012 yılında açılan başlığa da yazdım . 2012 yılında gittim gelir testine de tabii oldum.
şimdi silinen geçen sene sonunda bu forumda açılan takip mesajları başlığına da defalarca yazdım araştırdım.
şu forumda belki her sene mart - mayıs aylarında açıklanan sgk faaliyet raporunu okuyan belki tek kişiyimdir.
Peki hocam, uzun yıllardır araştırıyorsan tebrik ederim.
Ülke olarak iyi bir yerlere gelmek istiyorsak sistem çalışanı ödüllendirmeli, evde yatanı değil.
Uzatmayacağım, ben okul bittiği günden bu yana çalışıp sigortamı vergimi ödeyen bir vatandaşım.
25 yaşının üstünde okumayan/çalışmayan adamdan GSS alınmasını destekliyorum.
Devletin sırtında zaten yeterince yük var. Birde çalışmayan adamın sigortasını ödemek bizim derdimiz değil.
Bu işinde çok basit bir kurtuluşu var, o da çalışmak.
-
hepsinin şartı var yapay zeka öngürüsü paylaşman komik, ben yatam devlet bana sonsuza kadar baksın adlı bir devlet anca petrol zengini arap ülkerinde var icad olmadı o batıda.
işsizlik maaşında aman aman türkiyeyle fark yok şartlı şurtlu ,batıda milyonlarca homeless var niçin olmuşlar,niçin sokaklara düşmüşler diye gidin bir araştırın derim nitelikli doktor mühendis yazılımcı hayatı izlemeyle olmüyor o .
hayaller paris plazalarda masa başı klimalı odalarda damat gibi giyinip parfümlenip çalışmak ama gerçeklerde bu.
Hikaye Şöyle Başlıyoryoutube
Türkiye’den gelen kuzenimin Almanya’daki ilk iş günü😀https://www.youtube.com/shorts/vWpw-BFwUdw
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ağustos 2025; 16:5:59 >
-
Şu videonun ne yazdıklarımı çürüten ne kendi söylediklerini destekleyen hiç bir yanı yok.
son mesajlarım olucak öncelikle müjde Almanya da bürgergeldin kaldırılmasıda söz konusuymuş.
Hatta dün başbakan 6,5 milyon kişinin bu desteklerden faydalandığını almanya nın çalışkan bir ülke olduğunu vs diye yol yapmış.
iki video paylaşacağım . biri tamamen kesilebileceğini diğeri de belirli oranda kesilebileceğini anlatıyor ama bugün geçerli olan
bırak sadece işsizlik maaşını kira şu bu yardımı bin tane sosyal yardım varmış. kira ve gıda yardımı kesilmeyecekmiş.
Hatta videodan anlaşılan adamlar bürgergeld için gerekli olan işgörüşmelerine bile gitmeyip almaya devam ediyorlarmış.
ve büyük ihtimal bunu göçmenlere olan tepkiden cesaret alarak uygulayacaklar.
Bizim iktidarımız gibi vatandaşına borç yazıp suriyelere bedava vermeye devam etmeyecekler gibi .
Tülay anlatıyoryoutube
10.03.2025 tarihinde Almanya ve Avrupa'dan Öne Cikan Haberler 1.CDU/CSU ve SPD Anlasmaya Vardi 2.Mülteci Haklarina Kisitlamalar 3.Bürgergeld Kalkiyor 4.Silahlanma Artiyorhttps://www.youtube.com/watch?v=Tx1mt0JXaqUHüseyin Ortaçyoutube
#almanyadakitürkler #almanya #bürgergeldhttps://www.youtube.com/watch?v=xq5QEWGiRAI
-
Zamanında kılıçdaroğlu da çeştili rakamlar verildi.
Geçen yine paylaşıldı 6,5 milyon genç ne eğitim ne iş hayatında var.
Bir vatandaş olarak değil , bir parti mensubu olduğunuzdan bunları sorgulayamıyorsunuz.
Sgk özelinde kendi tecrübelerimden konuşacağım. Bazı hizmetler hala devam ediyordur veya kamu tarafından üstlenilmiştir net bilgim yok.
Bazı testleri kendi lab larında çalışabilecekken yerine özel lablara yaptırmak.
Bazı görüntüleme hizmetlerini kendi bünyesinde yapmak yerine cihaz kiralamak. Hastane görüntüleme başına bu özel şirkete - kişiye para öderken faturasını sgk ya kesmesi. Halbuki resmen 3 vardiya çalışıyor bu cihazlar .
Özel hastanelere ödenen ücretler , bu forumda da başlığı olmalı devlet bazı hizmetler için özel hastanelere ödeme yaparken vatandaştan para alınmayacak diyor , buna rağmen vatandaştan para alınmaya devam ediyor. Bırak özele giden herşeyi kendi cebinden ödesin.
Rahmetli annem özel diyaliz merkezine gidiyordu her ay buraya ciddi rakamlar ödenirdi. Yahu bunu kendi kurumlarında bir kaç vardiya ve cihazla rahatlıkla üstesinden gelebilirsin.
Bir ara twitter da dönüyordu , bir taraikatın doğuda bir yerlerde hastanesinin yoğun bakımı bomboş ama tarikat mensuplarını yatarmış gibi gösterip devleti hortumluyorlardı.
-
bu sene en taşra üniler bile ağzına kadar dolmuş, işsiz kalıcakalrını bile bile loto torpil çıkar hesabı okuyorlar.
bu tip işsizlikte ben ülkeyi asla suçlu bulmam gaytette bilerek okuyorlar.
bizim halk genel olarak megaloman tembeldir ,mavi yaka işleri aşağlar böcek sınıfı, ayakçı sınıfı görürler çalışmazlar masa başı beyaz yaka iş ararlar.
bu tip insanlara müstehak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ağustos 2025; 16:53:57 > -
ya kerim işte o da bu baştakilerin geleceği planlayamamasından, gençleri yönlendirememesinden.
hak veriyorum, kimi dediğin gibi masa başı iş , kimi üniversite hayatı için tercih ediyor ama bu ülkenin bu kadar lisans mezununa ihtiyacı yok.
her şehire ne diye bu kadar üniversite açtılar , sanayiciler ne zamandır ara eleman boşluğu nedeniyle şikayetçi..
plan program hiç bir şey yok.
torpil demişken bu işin akp si chp si de yok.
izmir grevinde gördük.
dünde bir haber gördüm.
Geçmişte chp de önemli bir noktadaydı sanırım devamlı açıklamalarını dinlerdik.
Bülent tezcan kızını bir chp li belediye de işe sokmuş. Halbuki geçen senelerde bir akp li yaptığpında yerden yere vururmuştu. Adını hatırlayamadım meclis başkanlığı da yapmıştı sanırım.
-
bankamatik olayı iddia şeklindeymiş ama
CHP Medyası Bu Haberi Göremez. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan Kuşadası Belediyesi’ni aile çiftliğine çevirmiş. Tezcan’ın 2 kızı, damadının belediyede işe alındığı ortaya çıkmıştı şimdi de Tezcan’ın iki yeğeni Gökhan Tezcan ve eşi Bahar Tezcan’ın da belediye personeli olduğu belirlendi. Aynı zamanda Tezcan’ın avukat eşi Süheyla Demir Tezcan’ın CHP’li Çankaya Belediyesi’ne istisnai kadrodan özel kalem müdürü olarak 7 yıl önce işe yerleştirildiği ve belediyenin önünden geçmeden 2018’den beri maaş aldığı öne sürüldü.
-
Vay be, tüm soruna çözümü bulmuşsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tabiki hükümetin her yere bakkal gibi üni açması hatalı lakin.
bu tip yerleri bitirip masa başı iş, memur olma aşkıyla okuyup bim,a101 kasa başı olmak normal artık.
Allah insana akıl fikir vermiş belli bir "ıq" vermiş hükümetin hatasına atlama o zaman sazan gibi adam gibi meslek edinsinler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ağustos 2025; 17:31:4 > -
GSS'yi hükümet bile savunamıyor ama bu troller yine savunmaya geçmiş. Birisi kadrolu dh işsizi diğeri troll. Sabaha karşı 3'de forumda gezinen kerimyatış iş beğenmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 25 Ağustos 2025; 17:46:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X