|
Çinli elektrikli araç JAC E30X, Türkiye'de üretilecek

-
-
Jac 500XL
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 9 Temmuz 2025; 00:57:30 >
-
100 km de 10kw tüketiyorsa 51 kW batarya ile nasıl 374 gidiyor. Ne oran var ne orantı. Düşman ….ne
-
"100 km'de 10 kWsa enerji tüketimi" ... ""51,5 kWsa kapasiteye sahip LFP""
500km ? hangi hızda 100km ? şehir içi 40-50km/s hızlarda bu değerdir, şehir içi menzil 500km demek gibi bişi bu, saçma bi veri anlamsız ŞEHİR İÇİ araçlarda zaten MENZİL ÖNEMSİZ.
-
Çinde 12.500 e satılıyor diye Türkiyede de o fiyattan satılacağını düşünmek için çok saf olmak gerek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tasarımı kötü.
-
Türkiye'de üretilecek olması güzel. Fiyatının makul olma ihtimalini arttırıyor. Şehir içi kullanım için tercih edilebilir. İç tasarımı da artık elektrikli araçlar için standart bir görünüm ancak ekranların çerçeve kalınlığı dikkatimi çekti, ince oluşu şık olmuş.
Bir de direksiyon simidi var. Şu şekilde bakarsanız simidi söküp atasınız gelebilir:
-
..
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çin'deki adı JAC Yiwei 3C. Çin perakende fiyatı.12.000-16.000 USD arası. Çin'deki 2024 toplam satışı 12.731 adet. Aralık'ta TR'de büyük ihtimalle montajla üretim yapılacaktır. Bilinmeyen bir marka, Çinli bir marka. EuroNCAP testi yok. China NCAP testi var. Ona da ne kadar güvenilir bilmiyoruz. Çin CLTP menzili WLTP'ye göre sürekli daha düşük çıkıyor. Yarın bir gün TR'de bir kanun çıkartılıp firmayı etkilerse ve zararına olursa sıkıntı yaşama olasılığınız çok yüksek. Çin perakende fiyatı güncel kurla 600.000 TL civarı. Tüm bu kadar riske göre 0 faizsiz kredi desteği ile full versiyonu max 700-800 bin TL olmalı. Kredi kartı ile ödeme seçeneği de sunulursa e-c3, e-c4x, Frontera, Inster alacağıma e-c3'ten 200-300 bin TL daha düşük verip ve tüm riskleri alıp bu aracı alırım.
-
1 milyon altı lansman fiyatından sunulur 900 binden ucuz olmaz yinede rekabet adına iyi bir gelişme araba yatırım olmaktan çıktı artık her geçen yıl araç fiyatları daha erişilebilir olacak 50 maaşınızla aldığınız bir aracı sonraki sene 47 maaşa alabileceksiniz.
-
fiat 500den çok da farklı değil. 500ü fena tokatlar
-
Çinliler genelde fırsatçılık yapmaya çok meyilli oldukları için arabaya fahiş kâr koyup satmaya kalkacaklardir
Pazara ilk giren bir marka her zaman çok risklidir. Tesla bile daha tam oturtamadı. 1,1 milyon TL civarina e-c3 varken; ara ara Citroen fırsat deyip (bence ederi bu zaten) 1,3-1,4 milyon TL'ye full e-c4x alınabiliyorken; keza Peugeot, e-308'i yine fırsat deyip (yine ederi bu kadar bence) 1,35 milyon TL'ye vermişken bu aracı 1 milyon TL fiyata bile tercih eden piyasadan ve araba dünyasından bihaberdir. Belirttiğim gibi maksimum 800.000 TL olup 0 faiz seçeneği de sunulursa risk alıp denenebilir. Servis anlamında; sürüş, kalite vb. anlamda sorunlar yaşanırsa yani memnuniyet düzeyinde problem yaşarsanız, en fazla şehiriçi kullanıp satışa koyarsınız. Düşük fiyata aldığınız için pek de zarar etmedim dersiniz.
Bakınız. Leapmotor, T03'ü getirdi. Hooop Çin menşeli araçlara %40 ek gümrük vergisi geldi. Şu an 772.500 TL'ye sıfırı internetten satılıyor. Bayilere sorulursa daha ucuza bile bulunabilir. İkinci elde sarı sitede satışı çok zor. MG iyiydi. Ona da yazık oldu. İkisi de yeni elektrikli araç getirmiyor. Bu yönden de JAC E30X almak riskli duruyor. Yani kısacası fiyata göre değerlendirilmeli.
-
Çin ticari ahlaksızlık/istila siyasetinden vazgeçmediği sürece vergi getirilmeye devam edilmeli. O vergi de zaten falanca araba gelince değil,bu okuduklariniz yüzünden geldi
https://forum.donanimhaber.com/hani-cinliler-vergi-kalkinca-ucuza-gelecekti--160017172
https://forum.donanimhaber.com/forumdaki-cin-aski-ve-gercekler--159777684
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 15 Temmuz 2025; 13:53:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
1milyon altında bu araç deli gibi satar. Yalnız Frontera, C3 ve insterden 100-200bin düşüğüne satacam derse iş yapması çok zor. Tahminim marka yeni gireceği için reklam aşaması için uzun bir süre 700-850bin arası bir fiyattan satmalı. Sonrasında elindeki stokları hızlı bir sekilde bitirip piyasada çok hızlı şekilde bilinir hale geldiği an zamları iteklerler zaten. O yüzden ilk alanlar güzel fiyatlara alacaktır bu aracı.
Aynı aracı bilindik bir marka getirse 1-1,2 milyon TL demesinde bir problem yok. Fakat hiç bilinmeyen ve Çinli bir marka olduğu için ilk birkaç yıl ürünlerini denetip popülerleşip güven kazanması lazım. İllaki sorunlar olacaktır. Sorunları müşteriyi uğraştırmadan hemen çözmesi lazım. Bu şekilde hareket ettiği duyulduktan sonra yani 2-3 yıl sonra o da 1-1,2 milyon TL isteyebilir. Bunda bir problem yok. Şu an için sizin de belirttiğiniz fiyatlardan 700-850 bin TL'den yukarıya belirledigi takdirde araç fiyat/performans/risk (riski de ben ekledim :D) özelliğini kaybeder
-
Xiaomi YU7 ya da Huawei Aito gelseydi fena mı olurdu. Xiaomi patronunun yerinde olsam teşvik için TR'yle anlaşırdım. TR'ye getirebildiğim kadar getirirdim. Çin'de düşük karla 100 adet satacağıma TR'de 50 adet satardım. Ticari ahlaksızlık Çin, Çun ülkelerinden kaynaklanmıyor. Ne kadar ticari ahlaksız olursa olsun sağlam bir yapın olduğu sürece 3-5 şirkete mi söz geçiremeyeceksin. Denetlersin, şu kadara getiriyorsun, maliyetin şu kadar. Maliyetinin 3 katına satıyorsun, fahiş fiyat dersin. Şu kadar ceza, satanlara da fahiş fiyat ücretini geri öde dersin olur biter.
-
Normal bir ülkede dediğiniz gibi olması gerekir. Ben ilk satışından 6 ay sonrasına gün veriyorum. 6 aydan daha kısa bile olabilir hatta. 1milyon alti fiyat çekecek. Sonrasında e-c3 den 100bin ucuza satar hale getirecekler. Çünkü alternatifi yok o fiyatlara. En büyük avantajı bu. O yüzden bizim ülkede ucuza piyasaya giren her araba çok hızlı şekilde tanınıyor ve alınıyor.
Dünyanın akli başında hiçbir ülkesine kafana göre araba sokamazsin
Benden ne alıyorsun da senin malını gümrüksüz vergisiz sokayım memlekete diye sorarlar adama
Öyle fena mı olurdu gibisinden fal acmalarla yürümez ülkeler arası ticaret dediğiniz kavram
Direksiyon simidine çok bakarsan bir yere çarparsın.
En Beğenilen Yanıtlar

Jac 500XL
|
100 km de 10kw tüketiyorsa 51 kW batarya ile nasıl 374 gidiyor. Ne oran var ne orantı. Düşman ….ne
|
Benzer içerikler
- instagram hesap kurtarma linki
- konumsal ses nedir
- hatasız çeviri
- instagram ortak paylaşım nasıl yapılır
- samsung mesaj uygulaması
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X