Şimdi Ara

Talep yüksek, arz sınırlı: TSMC’de fiyatlar daha da artabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Talep yüksek, arz sınırlı: TSMC’de fiyatlar daha da artabilir
    TSMC, gelişmiş çip teknolojilerine yönelik küresel talebin zirveye ulaşmasıyla birlikte, 5nm ve altı üretim süreçleri ile CoWoS paketleme teknolojilerinin fiyatlarını beklenenden daha fazla artırmaya hazırlanıyor. Özellikle Apple, Nvidia ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin talepleri doğrultusunda üretim kapasitesini artıran şirket, artan maliyetleri ve döviz kuru etkilerini yeni fiyatlandırmalara yansıtacak.



    TSMC, fiyatları daha da artırabilir



    Goldman Sachs'ın Taiwan Economic Daily üzerinden paylaştığı tahminlere göre, 5nm altındaki üretim süreçlerinde yıllık bazda yüzde 3, CoWoS teknolojisinde ise yüzde 5 oranında fiyat artışı bekleniyor. Ancak Tayvan Doları'nın değer kazanması, bu oranların daha da yükselmesine neden olabilir. Bu da TSMC'nin brüt kârlılığını korumak için daha agresif zam politikalarına yönelebileceği anlamına geliyor.



    Açık olmak gerekirse gelişmiş üretim teknolojilerine ulaşmak isteyen büyük teknoloji şirketlerinin TSMC dışında pek bir alternatifi bulunmuyor. Bu nedenle şirketlerin fiyat artışlarına boyun eğmesi kaçınılmaz görünüyor. Özellikle yapay zekaya yönelik donanım talebinin artması, TSMC'nin pazar konumunu daha da güçlendiriyor.



    Ayrıca Bkz.Arrow Lake Refresh detaylandı: Daha yüksek saat hızı ve Copilot+



    TSMC'nin önümüzdeki yıllarda küresel dökümhane pazarının yüzde 75'ini kontrol etmesi bekleniyor. Halihazırda yüzde 70’e yakın bir paya sahip. Daha önce yapılan analizlerde TSMC'nin 2027'ye kadar 160 milyar dolarlık gelire ulaşabileceği öngörülmüştü. Bu büyüme, büyük ölçüde AI temelli çip üretimine yönelik talep sayesinde mümkün olacak.




    Kaynak:https://wccftech.com/tsmc-node-prices-expected-to-climb-beyond-initial-estimates/







  • Rakipler tek tek havlu atıyor. TSMC %300 zam yaptım dese ne olur

  • Şaka gibi 5nm bile eski kaldı.

  • Batsınlar inşallaah. Kirin geliyor az kaldı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çinliler bunların bir tarafını indirecek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek başına kalırsa istediği gibi at oynatır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tsmc bir noktada artık ayıp etmeye başladı.Ben onlardan Samsung yönetimini ziyaret edip desteklerinden dolayı en azından teşekkür etmelerini beklerdim ki Samsung olmasaydı Tsmc bu seviyede olmayı hayal bile edemezdi.(Bence kendileri bile hala tam inanamıyor küresel piyasanın %70-75 nin en büyük rakipleri tarafından kendilerine "hediye" edilmesine)

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.