|
Çin, vanadyum akış enerji depoma tesislerinde bir rekor daha kırdı

-
-
"1,6 milyon tondan fazla karbon emisyonunu önlemesi bekleniyor."
Elektrifikasyonda öyle bir yerdeyiz ki, hiçbir yenilenebilir kaynak emisyon falan önlemeyecek. İhtiyaç var ve ihtiyaç olan anda kullanılmak üzere tüm enerji enterkonnekte şebeke tarafından yutulacak gidecek. Bu santral ile şebekeye daha fazla güç verilebilirken artan elektrikli araçların da şarj edilmesi, klima kullanımının artması ile vs. önlenen karbon yok. Ha yerine kömür santrali yapılmadığı için önlüyor denebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu tür elektrik depolama tesisleri pik santrallerin yerini almak üzere tasarlanıyor.
Elektrik normalde depolanamadığı için herkesin klima açtığı zamanlarda yada akşamları güneşin olmadığı zamanlar için genelde doğalgaz çevrim santralleri hazırda bekliyor ve devreye giriyor.
Böylece talep karşılanıyor ve sorun çözülüyor ama bu santralleri hazırda bekletmek çok pahalı bir süreç onun yerine daha fazla güneş ve rüzgar yapalım birde böyle elektrik depolama yapalım diyip bunu hazırda bekletmek daha iyi bir çözüm.
Tabii teknolojin ve kabiliyetin var ise.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben genel ifadeyi eleştirdim hocam. Şuanda buralarda planlanan tüm rüzgâr santrallerinin depolama ünitesi var. Ama depolama ile alakası olmayan santrallerin bile x miktarda karbon emisyonunu önleyeceği yazıyor. Tüketim de hızla artarken önleme falan yalan. Elektrikli araç kullanımı artıyor, klima kullanımı artıyor, evleri pavyon gibi aydınlatma artıyor. 😁 Otoparkın üstüne koyduğu güneş paneli x hanenin senelik elektrik tüketimini karşılayacakmış, x karbon salınımını engelleyecekmiş. Hâlâ elektriği o kadar temiz ki gönül rahatlığı ile kullanıyorum diyecek konumda değiliz. Etrafımızda belki olmasa bile şebekede hâlâ ciddi oranda kömür santrallerinden gelen elektronlar var. Şuan depolamaların devreye girmesini bekliyorum ben de sabırsızlıkla. Oradan bakalım nasıl sürprizler çıkacak. 😁
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nüfusun böyle Çin gibi fazla ise, halktan topladığın har(a)ç da fazla olur. Fazla paran olur yani. O yüzden böyle istediğin gibi harcarsın sağa sola, güzel gelişmeler yakalarsın.
-
Güvenlik Önlemleri vardır da, olurda patlarsa ne güzel olur
-
Adamlar atom karınca misali ürettikçe üretiyor.
Biz gibi yan gelip yatmıyor.
Geleceğin süper gücü olacaklar zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X