|
Hindistan’da Boeing 787-8 yolcu uçağı düştü: 244 yolcu taşıyordu
-
-
Türk şirketininin bakım sözleşmesini bizden intikam amaçlı iptal etmişlerdi, kim bilir kime baktırdılar o uçakları.
Konu Hindistan olunca akla ilk insan hatası ihtimali geliyor.
Ölenlere üzüldük, ailelerinin başları sağ olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timsah-16 -- 12 Haziran 2025; 13:51:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Basit görüşlü, koyun düşünceli insanlar yalnızca başarıya taparlar. **Dostoyevski
-
En riskli anlar kalkış, tırmanma ve iniş anları.
_____________________________ BMW 320i First edition M Sport -
Ya Cessna, Jetstream, Beechcraft 1900 falan düşebilir, hadi onları bir yere kadar anlarım, onlar pırpırlı uçak sayılır.
Ama yolcu uçaklarının düşmesi sıkıntı, asıl modern ekipmanlarla donatılmış olan, ağır, güçlü motorları olan onlar. CRJ‑700 de büyük ama hadi o da helikopterle çarpışmış, donanım hatasından kısmen muaf sayabiliriz.
Ama dünya çapında kullanılan boinglerde genel bir sıkıntı olması fena olur.
O zaman 2025 için pırpırlıları ve helikopterli kazayı saymazsak, yılın asıl tek büyük uçak kazası denebilir.
-
kaza hakkında kimseyi dinlemeyin. Herkes 3-5 uçak kazası raporu ya da uyduruk havacılık kanallarına bakarak havacı sanıyor kendini.
Neyse onun dışında 18 yıl kazasız uçan Boeing 787’nin ilk kazası oldu. Böylece kompozit gövdeleri uçaklar 2 kazaya karışmış oldu. Geçtiğimiz yıl da maalesef bir a350 pistte yanmıştı. Çok şanssızsın Kelly Ortberg
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Ya bana da öyle geldi yani. Bakarsak, son iki yılda toplam 2 boing kazası olmuş. Hani yılda toplam yaklaşık 12-13 milyon kere sadece boeing yolcu uçağı sefer yapıyor. Yani hani dalavere olmasa, gerçekten dürüst piyango çekilişi yapıldığını varsaysak bile, tam bilette size büyük ikramiye çıkma olasılığı en son 10 milyonda 1 idi. Dolayısı ile bir boeing uçağında ölme olasılığınız, size tam bilet büyük ikramiye çıkma olasılığından bile daha düşük.
-
haklısınız ama nedendir bilmiyorum boeing ile uçarken airbus ile uçtuğum gibi rahat uçamıyorum hiçbir zaman çünkü kafamda hep böyle bir düşünceyi medya olsun çevre olsun aşıladı bu algıyı yıkmaları biraz zaman alacak sanırım. zaten en son zarar da açıklamışlardı diye biliyorum.
_____________________________ -
Kesinlikle öyle de işte bir defa ismi kirlenince bir de üstüne bilgisiz insanlar tüm modellere uçan tabut deyince böyle oluyor. Yakın zamanda 787’ nin1 milyar yolcu taşıdığı açıklanmıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canoktun -- 12 Haziran 2025; 16:41:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yine hiçbir bilgisi olmadan bomboş yorum yapmış.
Olmaz hocam bizim insanımız her şeyi bilir ve mutlaka en doğrusunu bilir.
Kimse kurtulamamış diyorlar Allah hiç kimseye böyle bir acı yaşatmasın.
-
787’nin düştüğüne inanamıyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Kurtulan varmış.
_____________________________ Yok imza mimza -
Yeni görüntüler ortaya çıkmış.
_____________________________ Yok imza mimza -
bakımsız kalmış ise kazada tetiklenmiştir...
-
uçak tırmanamıyor görüntü net, Motorların nefesi yetmiyor,çalışmıyor.
-
Kalktıktan hemen sonra ciddi güç kaybı yaşanıyor ve hızlıca irtifa kaybediyor. Pilot zorlamış ama nafile 😞
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ O sene bu sene... -
Hindistan nüfusu kac milyardı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ... -
Arıza veya sorun neydi acaba uçak irtifa kazanmaya çalışırken motorlar yeterli itki sağlayamamış gibi. Enteresan bir kaza.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
aynısı olmasa bile benzer bir kazayı, history tv'de uçak kazası raporunda izlemiştim. tahminimce, uçağın yüklenmesinde sorun var. ağırlık merkezi arkada kaldı ve uçağın ön burnu çok hızlı şekilde yukarı kalktı. uçağın hızlanması ise yüke göre düşük kaldı ve uçak yükünü taşıyamadı. buna sebep ise ise uçağın o anki hızına göre yere olan açısı oldu. bence sorun kargoda çıkacak. pilotlara verilen yük bilgileri hatalı çıkacak diye tahmin ediyorum. hatalı bilgi, hatalı kalkışa sebep oldu diyorum.
Türk şirketininin bakım sözleşmesini bizden intikam amaçlı iptal etmişlerdi, kim bilir kime baktırdılar o uçakları. Konu Hindistan olunca akla ilk insan hatası ihtimali geliyor. Ölenlere üzüldük, ailelerinin başları sağ olsun. |
|
Yine hiçbir bilgisi olmadan bomboş yorum yapmış. |
Benzer içerikler
- instagram takip isteği attığım kişileri görme
- discord benzeri uygulamalar
- gizli kamera
- tiktok keşfet saatleri
- fotoğraf canlandırma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt