Bu sabah (13 Nisan 2025) sürprizle uyandım. Cep telefonuna baktım ki mesajlar yığılmış. Degerli Akbankli, falan filan numarali kredi kartınızla Microsoft Store üyelik isleminizin tamamlandigini bildirmek isteriz. ![]() Baktım bir mesaj daha ... ![]() Bu mesaj harcama yapmak isteyince kart limiti yetmediğinde geliyor. Anladım ki lavuğun biri Microsoft Store'a benim kartımla üye olmuş ve harcama yapmaya kalkmış. Akbank mobile girdim kredi kartı harcamalarında "bekleyen işlem" var mı diye baktım. Herhangi bir harcama görünmüyor ve bekleyen işlem de yok. Sanal kart olduğu için hemen kartın limitini sıfıra indirdim. Akbank mobilde üyelikle ilgili herhangi bir işlem görünmüyor ama Juzdan uygulamasına girdiğimde Microsoft Store üyelik işlemi görünüyordu. ![]() Akbank müşteri hizmetlerini aradım Microsoft Store işleminin bilgim dışında olduğunu bildirim. Sanal kartı iptal edelim dedi. Ben de kabul ettim. Kabul etmeyip ne yapacaktım? Müşteri temsilcisi hızını alamadı "Bağlı olduğu asıl kartı da iptal edelim" dedi. "Asıl kartı niye iptal ediyorsun o zaten internet işlemlerine kapalı, ben internet işlerimi sanal kartla yapıyorum" dedim. "Peki, öyleyse o kalsın" dedi. Sanal kart kullanmam ve olaya çabuk uyanmam muhtemel zararı önledi. Korsanlara, dolandırıcılara para kaptıracağıma ihtiyaç sahibine veririm daha iyi. Böyle şeyler hep başkalarının başına gelir sanmayın gün geliyor sizin de başınıza gelebiliyor. Gerçek kredi kartınız internet alış verişine kapalı olsun. İnternet alış verişlerinizi sanal kredi kartı ile yapın. Limitini harcama yapacağınız zaman yükseltirseniz. Muhtemel bir olayda kaybınızı en aza indirmiş olursunuz. Başıma gelen bu olayı sizlere faydalı olması için paylaştım. Okuduğunuz için teşekkür ederim. |