Şimdi Ara

BDDK'dan kredi kartlarına 'gece' kısıtlaması! NFC şartı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BDDK'dan kredi kartlarına 'gece' kısıtlaması! NFC şartı geldi
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dijital ortamda artan dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek için yeni önlemleri devreye aldı. Buna göre tüm bankalarda müşteriler gece yapacakları işlemlerde NFC teknolojisi ile doğrulama yapacak.

Limit değişikliği ve nakit avans işlemlerinde NFC doğrulaması zorunlu oldu

Dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek için saat 22.00 ile 06.00 arasında yapılacak çeşitli işlemler için çipli kimlik kartı ve NFC teknolojisi ile doğrulama işlemi zorunlu oluyor. Bu saatlerde limit değişikliği ve nakit avans işlemlerinde doğrulama talep edilecek. Doğrulama için çipli kimlik kartını telefona tutmanız istenecek. Telefonunda NFC özelliği olmayanlar veya çipli kimlik kartı olmayanlar işlem yapabilmek için saat 06.00’yı beklemek zorunda olacak.

Ayrıca Bkz.iPhone Air 2 iptal mi edildi? Apple üretimi durdurdu

BDDK bu tedbirin, gece saatlerinde yapılan işlemlerde kullanıcıların telefonlarına gönderilen bilgilendirme mesajlarının gözden kaçması ve sabah saatlerinde önlem almak için geç kalınması nedeniyle alındığını ifade ediyor.

Kaynak:https://www.milliyet.com.tr/uzmanpara/bddkdan-kredi-kartlarina-gece-ayari-kisitlama-getirildi-7481078

• Geçen ay tamda yurt dışındayken apple online store üzerinden, aynı bankaya ait kartımdan 4 adet işlem sonucu toplamda 210 bin TL lik alışveriş yapıldı. Saat 01:23 ile 01:35 arasında.

Ne bir SMS, ne bir 3d secure hiç bir şey gelmedi. Şans eseri işlemin yapıldığı tarihten bir gün sonra kartın extresi kesimiş sıfır olması olan borcu 210 bin görünce sinirim bozuldu.

Aradım bankayı bizi ilgilendirmez dediler, appleyi aradım merak etmeyin güvenlik birimimize takılmış para iadesi olacak dediler. Bir ay sonra iade yapıldı ama can sıkıcı bir durum oldu. Anlamadığım nokta bu adamlar benim kartın arkasında ki 3 haneli kodu nereden buldular.

İlk defa doğru bir iş yapmış BDDK a tbrler.

• yalcines kullanıcısına yanıt
    Haberi okudun mu?

• Fhalei kullanıcısına yanıt
    ben okudum, sen okudun mu ?

• yalcines kullanıcısına yanıt
    Adam komşusunun ayağını araba ile ezmiş sonrası kavga dövüş ve polis gelmiş. Polis yerdeki adama demişki
    Merak etme amca ben ona ceza kestim
    Adam : iyide parayı alan devlet ayağı ezilen ben
    ??

Aynı şey.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @KlavYE@ kullanıcısına yanıt
    Haklsınız gidenin gelmeyeceğini sadece devletin ceza kesme üzerine işlem yapabileceği algısına alıştık :)

• Güzel adım zaten son zamanlarda sadece TNA ve kart limiti değil mesela KMH (Kredili Mevduat Hesabı) üzerinden ya da normal vadesiz hesaptan kart borcu ödendiği zaman da NFC doğrulaması istiyordu (Örnek QNB) zaten bankacılık işlemleri için çipli yeni kimlik şart NFC doğrulaması da çok uzun süren bir işlem değil

• Geçen ay tamda yurt dışındayken apple online store üzerinden, aynı bankaya ait kartımdan 4 adet işlem sonucu toplamda 210 bin TL lik alışveriş yapıldı. Saat 01:23 ile 01:35 arasında.

Ne bir SMS, ne bir 3d secure hiç bir şey gelmedi. Şans eseri işlemin yapıldığı tarihten bir gün sonra kartın extresi kesimiş sıfır olması olan borcu 210 bin görünce sinirim bozuldu.

Aradım bankayı bizi ilgilendirmez dediler, appleyi aradım merak etmeyin güvenlik birimimize takılmış para iadesi olacak dediler. Bir ay sonra iade yapıldı ama can sıkıcı bir durum oldu. Anlamadığım nokta bu adamlar benim kartın arkasında ki 3 haneli kodu nereden buldular.

İlk defa doğru bir iş yapmış BDDK a tbrler.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Sizin olayla bunun bir ilgisi yok. Burada sadece kart limit artırımı ve nakit avans çekme için NFC doğrulama var. Zaten nakit avans maximum 25 bin lira çekilebilir. Kart limiti de normalde yüksekse artırım olmadan yine harcama yapılabilir.

• Karar güzel, bankaların bu düzenlemeler olmadan kendilerinin de bu özellikleri getirmesi gerekiyor. Mesela ben Akbank kullanıyorum ve güvenlik ayarlarında nakit avanstan para çekimine, kredi başvurusuna kadar istediğiniz işlem için NFC ayarı ya da banka beni arasın olarak seçebiliyorsunuz. Veya bu işlemlerin yapılacağı saat aralığını belirleyebiliyorsunuz. Ben 23:00-07:00 arası para tranferini kapattım. Tüm bankaların bu güvenlik ayarlarını getirmesi gerekiyor bence.

Dediğiniz banka bir çok kişiyi mağdur ettikten sonra getirdi bu önlemleri keşke öncesinde yapsaydı.

Beklemekten, derman kalmazdı dizde.
  • Benim gibi yurt dışında yaşayanlar için işkenceden başka bir şey değil. T.C. kimliği takıntısı neden? Pasaport veya ehliyet de kabul etse ya. Kimlik kartına para vermek zorunda mıyım ben?

MSI MAG241CR - 144 Hz | Intel Core i5-4690K Processor 4.0 GHz | MSI Z97 GAMING 5 | MSI GAMING GeForce GTX 970 4GB OC 256Bit NVIDIA | Kingston 16 GB HyperX RAM | Corsair SPEC-02 Gaming Case | Corsair CPU Cooler H100i
  • Devlette kanun, karar, kural çıkarma mekanizmalari hep en ince ayrıntıyı düşünmek zorunda. Bu da onlardan sadece bir tanesi. Fiziki doğrulama en güvenlisi olsa da, bu kuralın bazı etkileri olacaktır. Kimliği olmayan veya kimliği ile birlikte telefonu çalınan veya zorla kimliği okutulan gibi gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Nakit avans özelliği yaklaşık 20-25 senedir kapatılabiliyor zaten. Her uygulamada bu seçenek mevcut.

Ayrımcılığı bırakıp çipi olan pasaportu ve ehliyeti de kabul etseler çok güzel olacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Aynısı benimde başıma geldi ama sanal kart ve limitini düşük tuttuğum için fazla tutar çekilmedi. Fakat Apple denen firma yardımcı olmadı yıllardır apple hesabımı kullanmamış olsam da sanki harcamayı ben yapmışım gibi davranıldı sonucunda bankaya ödeme itirazı yapmak zorunda kaldım. Olan 1 saat vaktime oldu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.