stabillik başka bir şey, pratiklik başka. macos'da mavi ekran diye bir şey yok. macos'da donma, kilitlenme. çok zor bunlar. başıma gelmedi değil ama çok çok seyrek. windows'tan çok daha stabil. ben macos'a çok hakim değilim, hakim olanlar pratik olduğunu söylüyor. bilemiyorum. dos komutları yerine bunda da unix komutları var ama bana lazım değil. çok umursamıyorum. işim rdp'de windows'ta zaten. artık işletim sistemi seçmekte çok daha özgür insanlar; ms-office mac'de zaten var. insanların en büyük sorunu eski client bazlı yazılımlardı. eski client bazlı yazılım kullanıyorsan rdp seçeneği var. yeni erp'ler zaten genel olarak web tabanlı. o zaman kullandığın bilgisayarın bir önemi kalmıyor. kendi zevkine kalıyor. bir tek client tarafında windows geliştirmek zorunda olanlar hariç. ben de windows geliştiriyorum ama rdp kullanmak zorundayım seçenekten öte. o yüzden canımın istediğini seçtim. macbook almamın bir sebebi de mobil geliştirme öğrenme hevesiydi. udemy'de javacript, css, html5, react native eğitimleri satın aldım. öylece duruyorlar. :) |