yahu sayın arkadaşım hatırlarsan bu işe 87'de başladım dedim. ben başladığımda tr klavye daha çok yeniydi. bir çok bilgisayar türkçe harfleri göstermiyordu bile. o yüzden en kullanıyorduk zaten. q tr ye alışmam çok uzun sürdü, ama alıştım. bu arada türkiye'ye mi çalışıyorsun dışarıya mı bilmem ama türkiye'ye çalışıyorsan türkçe diyaloglar için mecbur tr klavyeye dönüş yapıyorsun. bu daha bir saçmalık. ne tür bir saçmalık olduğunu çok iyi biliyorum zira alışma döneminde ben öyle yapıyordum. en-tr q arasında gezinip duruyordum. dediğim gibi boş muhabbet, artık yoruldum. bu konuda bir şey daha yazarsan cevap vermeyeceğim. ha seni bir şeyle daha sinir etmek istiyorum, bunu hakettin bir iki saat önce yeni macbook pro'mun siparişini verdim. 16" m4 pro aldım cillop gibi. 14" olan gözümü yoruyordu. kızıma verdim bunu da. onun da windows notebook'unu atmasını sağladım böylece, bir tek iş bilgisayarı win, onun için de yapacak bişey yok. not: bu arada bir layout takmışsın. tabii ki klavyeden harfler gitmiyor, programcı adam o kadarını da bilir ne kadar teknik bilgisi zayıf olsa da, harfleri işletim sistemi seçiyor, onu biliyoruz o kadar. eskiden dos'un kb komutu yokken. kbtr.com keybtr.exe vs.. vs.. programlarla klavye yüklerdik. ekran için de ya bios yüklemesi yapılırdı, ya da vga özelliği varsa yine başka bir .exe ya da .com yüklerdik. bunları öğretme bize < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 30 Mayıs 2025; 17:56:47 > |