Şimdi Ara

COMNET MAĞDURLARI ÜCRET İADESİ BEKLEYENLER VE İADE ALANLAR KULÜBÜ (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.446
Cevap
108
Favori
129.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de icra başlatmıştım banka hesapları boş şirket üzerine araçlar var fakat araçlar için alacağa karşılık satış işlemi yaptırmak istediğimde ödemem gereken harç çok fazla çıktı öylece kalakaldık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRYGZ

bu olay herhangi bir hukuk sisteminde - herhangi bir adalet bakanlığına sahip bir ülkede olmaz sadece türkiye'de olabilirdi ve oldu. nelerle uğraşıyoruz akıl almaz

Orman kuralları...

THH sonuçlarına göre Comnet suçlu bulunmasına rağmen geri ödeme yapmıyor. Peki devlet bu işi takip etmiyor mu? Sen bu ödemeyi tüketiciye nasıl yapacaksın? Ne zaman yapacak? Ödemenin yapılıp yapılmadığıyla alakalı bir kontrol mekanizması var mı? Devlet sadece karar sonuçlandırıyor geri kalan kısmı takip etmiyor.

• AOTman kullanıcısına yanıt
    Thh kararı tek başına bir şeye yaramıyor, kararla birlikte masrafını ödeyip icraya vermek gerekiyor.

İcraya verenler var fakat daha icrayla bile parasını alabileni duymadım.

Banka harcama itirazı ile parasını bazı kişiler tam olarak kurtarabildi, ben de anca 3 te 1 ini kurtarabildim. Bazıları da ödemenin üzerinden belirli bir itiraz süresi geçtiği için harcama itirazı bile yapamadılar.

Uzun lafın kısası adalet olsa bu tarz firmaları işletip milletin hakkına girenlerin anasından emdiği sütü burunlarından getirirdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkay956

Arkadaşlar merhaba,

Bugün Comnet i icraya verdim, sürecin tamamını sizlerle paylaşacağım;

Ankara Söğütözünde bulunan icra mahkemelerine gittim.

Gerekli belgeler;
    1. Örnek No:1 gerekli bölümleri doldurmanız gerekiyor. (https://rayp.adalet.gov.tr/resimler/113/dosya/icra10-07-202011-03-am.doc)
    2. Hakem heyeti kararı
    3. Kimlik fotokopisi

Adliyeye girişte önce ön büroya giderek işlem başlatıyorsunuz, yaklaşık 2-3 dk lık işlemden sonra ön büro sizi icra dairesine yönlendiriyor. İcra dairesinde de evraklarını alıyorlar dosya numaranızı veriyorlar. Dosya numaranızı açıklamaya yazarak harçları IBAN a ödedikten sonra işlemleri başlatacağız diyorlar. Burası da toplam 5 dk sürmüştür. İşimi halletmem maksimum 15 dk sürmüştür.

Başvurma Harcı: 615,40TL
    Tebligat Ücreti: 15TL
    Olmak üzere toplam 630,40TL ödedim.

Tüm gelişmeleri paylaşacağım…

Güncelleme 18.06.2025;

Bugün icraya vereli tam 7 gün oldu. İcra dairesini arayarak icra için kesinleştirme dilekçesi vereceğim bugün uygun mu şeklinde sordum. Sistemlerde hata olmuş sizin tebligatınız yapılmamış dediler.(Şahsen inanmadım, unutuldu ya da farklı bir şey oldu. Ben arar aramaz hemen tebligat yapıldı.)

7 gün sonra tekrar arayıp sorun kesinleştirme başvurusu için dediler.

Güncelleme 16.07.2025;

İcranın kesinleştirmesi oldu. Gayrimenkul ve araçlara haciz koydurdum, ayrıca iş bankası na haciz yazısı gönderdim. Bankada para hiç yok, şirkete ait gayrimenkul yok. Şirkete ait 4 araç var ve bu dört araç üstünde ayrı ayrı 182 tane haciz var. Vergi daireleri, SGK ve icra daireleri hacizleri mevcut.

Sonuç olarak: Hakem heyeti kararlarının hiçbir anlamı yok, şirket tam anlamıyla batık. Boşuna icraya verip masraf yapmayın, tek çözüm banka harcama itirazı…
    16.07.2025 güncelleme…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• berkay956 B kullanıcısına yanıt
    Güncelleme ne?

İadeler veya icra durumları ile ilgili bir gelişme var mı ?

Güncelleme derken, başlık güncellemesi mi ne güncellemesi ?

Tamam şimdi anlşıldı.

Boşuna icraya verip masraf etmeyin diye yazmışsınız yukarıda yeni gördüm.

Şirket adına kayıtlı 5 adet araç kayıtlıymış önceden heralde, birini satıp btk ya da kargo firmasının borcundan falan düşmüşler.

Bankama harcama itirazı da yaptım ama iademin 1/3 ünü anca alabildim, kimi fazlasını aldım, kimi çok daha azını kurtarabildim dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerman21 -- 16 Temmuz 2025; 15:55:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.