Şimdi Ara

HYUNDAİ BAYON HAKKINDA DENEYİMLERİM - 2024 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
67.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sase no ile 3 ayrı yetkile servise sordum parça degisimi görünmüyor. Sadece boya işlemi yapılmış serviste. Fabrikayı aradım ulaşamadım ama yetkili servisler uretimde böyle bir uygulamanın asla olamayacağını söyledi net bir şekilde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bayon airbagleri, i20 ile aynı, 2022 araçta önceki yıla ait airbag çıkması normal, asil 2023/2024 tarihli airbag çıksa idi sorun teşkil ederdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Total Km: 250.000
  • Carsever kullanıcısına yanıt

    Ama hyundai asla eski tarihli bir airbag takilmasinin söz konusu olmayacağını net bir şekilde söylüyor. Hyundai net bir şekilde 'evet' bu tarz durumlar olabilir ya da olabiliyor dese tamam ama net bir şekilde yok diyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • fuadoner kullanıcısına yanıt
    Airnag kaza sonucu değişti ise şayet bunun araçta bir belirtisinin olması lazım şaseye darbe altta kaynaklı değişmiş bir parçalar olması lazım. Hiç bir yerinde oynama olmadıysa araç neden airbagi patlatsın ki misal.
    Ve bir de airbagle beraber emniyet kemeri de patlar oralarda bir değişim olmuş mu sürücü emniyet kemerinde. Geri çağırma olsa mecbur serviste kaydının olması lazım. Fabrika Türkiyede o belki bu durumla ilgili bilgi verebilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • fatih-8 F kullanıcısına yanıt

    Fabrikayı aradık ama asla ulaşamadım. 3 4 farklı Yetkili servisler görüştüm daha önce böyle bir durum yaşanmadığını söylediler. Hatta birisi bana böyle bir uretim sürecinin kusurlu uretim kabul edilebileceğini söyledi.


    Kemer ve dileklerde bir sey yok. Evet belki fabrikasyon takildi ama kimse bunu ispat ve kabul etmiyor. Yarın oburgun arac önden kucuk bir kaza yapıp plastik tampon değişse kimseye izah edemezsin. Tampon değişik airbag eski tarihli. Hyundai bir yazı vs vermeden asla kimse inanmaz buna. Hyundai böyle bir uretim durumu olamaz diyor net bir sekilde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Arkadaşlar 1.4 atmosferik kötü diyorsunuz da yenileri 1.2 atmosferik. 1.2 atmosferik nedir ya!

    _____________________________
  • make up kullanıcısına yanıt

    1.2 atmosferik motor sadece manuel olanda mevcut. Keza aynı motor i20'nin manuelinde de var.

    Bayon ve i20'nin otomatik olanlarının hepsi 1.0 TGDI motor.

    _____________________________
    Buraya bakarlar
  • 3 silindirli 1.5 Toyota Corolla ile Bayonu kullanan oldu mu? Hangisinin çekişi daha iyi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hyundai genel olarak rekabetçi bir marka değil zaten. Sorunsuz veya az sorunlu bir yerden bir yere yıllarca kullanabileceğiniz arabalar üretiyorlar.


    İ20 ve Bayon ekonomi sınıf araçlar, 1.4 atmosferik motor genel anlamda sorunsuz diyebiliriz, bunu hiçbir sorunu çıkmaz ya da yoktur olarak algılamayın.


    Turbolu araçlarda turbo sebepli sorunlar çok olabiliyor, burada bahsettiğim bu.


    Özellikle asya firmaları da şu atmosferik motorlarını da güzel yapıyorlar. Keşke Hyundai eski CRDİ ve GLS motorları kadar sağlam olsa tabii ki daha az eleştirilir. O eski motorlarına göre biraz daha kalite düştü diye düşünüyorum. Aslında Toyota gibi eski 1.4 1.6 GLS veya 1.6 CRDI motorlarını hybridle birleştirip güzel sonuçlar çıkartabilirler. Güncel motorlarda 1.0 TGDI'da güzel motorlar.


    Bu araçlarda yapıştırayım full 160-170 gideyim mantığı da beklememek lazım. Arkadaşın İ20'sinde bulundum ve 4 kişilik araçta bayırda çıkıldı fakat, 1.4 motoru bahsedildiği kadar leş değil sadece performans eksik bu bir gerçek. 100-120 Km hızla yoluna devam edecek kişiler için gayet makul araçlar.

    _____________________________




  • make up kullanıcısına yanıt

    bayon hangi motor seçeneği için soruyorsunuz.

    _____________________________
    .
  • ma mi kullanıcısına yanıt
    1.4 atmosferik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • make up kullanıcısına yanıt

    corolla daha atik olur.

    _____________________________
    .
  • ma mi kullanıcısına yanıt
    Corolla kullandım. Yokuşta böğürüyor. Gerçekten yokusta devirli sürdüğümde böğürme sesi geliyor. Bu yüzden ikisini de kullananı merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 21 Ocak 2026; 11:15:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar herkese, geçen perşembe Hyundai Bayon 1.0 Style paket aldım. Diğer şeylerden bahsetmiş zaten herkes bende yakıt tüketiminden bahsedeyim. Aracın yol bilgisayarında "ortalama hız" ibaresi yok, bu çok tuhafıma gitti, şuana kadar kullandığım tüm araçlarda vardı, kendim hesaplayıp ortalama hızları ile yaptığım sürüşlerin (tek kontak açıp kontak kapanana kadar gidilen yol.) verilerini paylaşıyorum. Görsellerini de editleyip eklerim şuan pc başından yazıyorum.



    1. deneme --> Araç 103 km civarındayken yaptığım sürüş --> 40 km yol --> ECO mod kapalı - 4.8 lt/100 km (ortalama hız: 64 km)
    2. deneme --> araç 209 km civarındayken yaptığım sürüş --> 28.8 km yol --> ECO mod açık - 5.1 lt/100 km (ortalama hız: 40 km)
    3. deneme --> araç 246 km civarındayken yaptığım sürüş --> 39 km yol --> ECO mod açık - 4.5 lt/100 km (ortalama hız: 73 km)
    4. deneme --> araç 279 km civarındayken yaptığım sürüş --> 28.8 km yol --> ECO mod açık - 4.4 lt/100 km (ortalama hız: 52 km)
    5. deneme --> araç 307 km civarındayken yaptığım sürüş --> 15 km yol --> ECO mod kapalı - 5.2 lt/100 km (ortalama hız: 47)
    6. deneme --> araç 337 km civarındayken yaptığım sürüş --> 28.8 km yol --> ECO mod kapalı - 4.7 lt/100 km (ortalama hız:50)
    7. deneme --> araç 377 km civarındayken yaptığım sürüş --> 40 km yol --> ECO mod kapalı - 4.7 lt/100 (ortalama hız: 57 km)
    8. deneme --> araç 407 km civarıdayken yaptığım sürüş --> 28.7 km yol -- ECO mod kapalı - 4.6 lt/100 km ( ortalama hız:49)


    Arabayı aldığımdan beri yaptığım tüm testlerin değerleri bu şekilde.


    Yol bilgisayarında tüm zamanların (407 km'nin) ortalaması ise 5.6 lt olarak gözükmekte.


    NOT: Hiç bir sürüşte "hız sabitleyici" kullanılmamıştır, çevre yolu vs. sürüşleri dahil.


    NOT 2: önceki arabam dizel egea crosstu şuan aynı iş güzergahı aynı mahalle gezintisi market gezintileri vs dahil egea crossta rodajı bitmiş şekli ile. 5.4 ortalama vardı.


    bu araçtada benzer değerler var, en azından benim için boş yere dizel almanın dizelin sıkıntıları çekmenin bir esprisi yokmuş :)

    _____________________________




  • ivenrec kullanıcısına yanıt

    hangi ilde kullanıyorsunuz, İstanbul trafiğinde bu değerleri göremezsiniz.

    _____________________________
    Hayat kısa, gezmene bak...
  • cryphos kullanıcısına yanıt

    istanbula gerek yok , her hangi bir şehirde trafik ışığının olduğu güzergahlarda bile imkansız .

    _____________________________
    Sony A850 - Sony A37 - Minolta Dynax 7D
    Minolta 24-105mm F3.5-4.5D || Minolta 100-200mm F4.5 || Minolta 70-210mm
    Sony 50mm F1.4 SAL || Sony DT 30mm F2.8 MacroSAM || Sony 18-55mm SAMII
    Tamron Di LD 90mm F2.8 Macro || Tamron 70-300 Di LD Macro || Sigma 28mm F1.8 EX Asp. MACRO
    Helios 77M-4 50mm F1.8 || Porst MC 135mm F1.8
  • cryphos kullanıcısına yanıt

    Bursa. Ama ben sabah erken çıkıyorum trafiğe kalmadan işte oluyorum iş çıkışı da otoban kullanıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 2-3 ay önce makyajlı 1.0 aldık babama, araç Ankara'nın dik yokuşlu bulvarlarını bile 150-160km hızla çıkıyor. Kısaca oldukça iyi gidiyor. 1.4 ile kıyas dahi edilemez.


    1.4'ü Ankara havaalanı taksicileri almış komple, Ankara'da baya 1.4 taksi var.


    Donanım olarak da segmentinin en iyilerinden, tek eksiği orta pakette LED far yok, 2023 C3'ün en boşu bile LED fardı. Bunun da artısı orta pakette Sunroof standart geliyor, diğer markaların çoğunda yok.

    _____________________________
    Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.