Arkadaşlar herkese merhabalar yıllardır bilgisayarda FIFA oynuyorum ama hiçbir zaman konsol hissiyatında pürüzsüzlüğünde ve akıcılığında maalesef ki oynayamadım bilgisayarımın bileşenlerinin fazlasıyla yeterli olmasına rağmen denemedigim çözüm yolu kalmadı bir türlü çözümü bulamadım sizlere danışmak istiyorum benim yaşadığım acı tecrübeyi yaşayıp da çözüm bulan forum daşlar varsa yardımlarınızı rica ediyorum aşağıda yaşadığım sıkıntıyı detaylıca sizlerle paylaşmak istiyorum sistem nvidia rtx3070 32 ram amd 5600x lg 27gl83a-b 144hz 1ms Ben bilgisayarımda ekranda yırtılma olmadan pürüzsüz bir görüntü kalitesiyle anlık da giriş gecikmesi hissiyat kaybı hantallık olmadan gecikme olmadan konsollardaki akıcılıkla oyunu oynamak istiyorum vsync Aktif olunca görüntü pürüzsüz oluyor ama bu seferde oyun çok hantallaşıyor ben tuşa basıyorum resmen bir saniye sonra tepki veriyor / Kapatınca bu seferde ekranın tazeleme hızından fazla kare sayısı olduğu için ekranda yırtılmalar meydana geliyor gysnc / Uyarlanabilir Senkronizasyon / nvidia Hayırlılarından düşük gecikme oranı açık veya ultra / Zamanlamalı gpu hızlandırması vb Her şeyi denedim bu ayarları da aktif edince yine gecikme devam ediyor yayvan bir hissiyat oluyor nvidia denetim masasından FIFA 23 için maksimum kare sayısını 120 yapıyorum Geri kalan her şey varsayılan yapıyorum oyun 120’den yukarıya çıkmıyor ama bu seferde yine anlık olarak mikro takılmalar oluyor oyunun akıcılığı yine ölüyor görüntüde teklemeler oluyor sanki ekran kartı o sınırı aşmak için çabalıyor gibi oluyor Oyun konsolları da 60 kare saniyesinde oynanıyor diye ben de monitörümü 60 hz tazeleme yapıyorum Bu seferde oyunun görüntüsü slowmotion gibi oluyor topun arkasından sanki bir kopyası daha geliyor gözümü bozacak gibi oluyor monitörü 144 tazeleme de bırakıp yine FIFA 23’ü ekran kartı denetim masasından maksimum kare hızını 60 yapıyorum bu seferde yine akıcılık olmuyor görüntüde bozulma oluyor yani ben ne yaptım ne denediysem bir türlü konsoldaki pürüzsüz görüntüyü ve bununla birlikte herhangi bir gecikme olmadan anlık hissiyatı bir türlü yakalayamadım Bu konuda kesin çözüme Ulaşmış forumdaşların yardımlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |