|
Türkiye pazarına giren BYD'nin akıllı saati araba anahtarı olarak kullanılacak
-
-
Acaba ülke pazarına girmeyi ertelemedi mi bunu sormak lazım, malum Çin'den gelen elektriklilere uygulanan gümrük vergisi %32'den %54'e, eğer bu araç %10 ÖTV diliminde ise üzerindeki toplam vergi %71'den %100'e çıktı. Eğer araç beygirinden dolayı %50 ÖTV diliminde ise de üzerindeki toplam vergi %134'ten %173'e çıktı. Ki BYD'nin Han ve Tang gibi iyi araçlarının tamamı çok yüksek beygir gücüne sahip.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 22 Mart 2023; 01:42:49 >
-
Reis üreten firmalardan daha çok kazanıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Çinde ÖTV var mı ? Çinde satılan X model araç atıyorum vergiler dahil 30bin$ ise bizim ülkemizde aynı model vergisiz kaç $ ?
(merak ediyorum kendi ürettikleri araç dışarıya ne kadar farkla ihraç ediliyor + / - )
-
bu olacaklari togg'un ilk zamanlarinda soylemistim. bu yuzden cok linc yedim, muhtemelen simdide linc gelecek. bunun dunyada sayisiz ornegi var, bir sektore tamemen burda markam olsun diye milliyetci gudulerle girdiginde eger bu konuda bir altyapin avantaj sagliyacak farkliliklarin yoksa sonu hemen her zaman bu oluyor. israr edilirse 80lerdeki sahin dogan devrine donus yapacagiz. hic bir rekabet avantaji olmadan zorlama uretilen yerli aracin satilmasi icin gumruk duvarlari yukseltilecek, sonucunda insanlar kalitesiz araclari yuksek fiyatlardan alacaklar. gecenlerde dogus grubun yaptigi bir hesapda 80lerdeki doganin fiyati bugunki audi a3'e denk geliyordu.
ne dersem diyim israrla yanlis anlamak isteyenler olacak ama genede belirteyim: burada yerli uretim hata demiyorum. yaklasim show amacli olunca sonuc bu olur diyorum. bir sektorun gelismesi icin yapilmasi gereken ona avantaj sagliyacak altyapinin olusturulmasi, yasal destegin saglanmasi ve o alanda calisacak nitelikli is gucunun yetistirilmesi gerekir, altdan yukari dogru organik gelisim olmasi gerekir. show amacli yukaridan alta gelismi zorladiginda sonu hemen her zaman ayni olur.
Çinde otomobiller üzerinde vergi oranı sadece %5, ÖTV vs farklı vergi kalemleri yok, direk aracın fiyatı üzerinden %5 KDV alınıyor o kadar. Fakat bu içten yanmalı otomobillerde geçerli, elektrikli otomobillere bir teşvik var mı son kullanıcı açısından bilmiyorum.
_____________________________ 01000010 01101100 01101111 01101111 01100100 01101001 01101110 -
İşin doğrusu burada %100 haksız değiller. Elektrikli otomobilde Çin hakimiyetinden tüm dünya çekiniyor. Biz de tıpkı bütün AB ve Avrupa gümrük birliği ülkelerinde uygulanan kararı uyguluyorduk. %10 * %20 = %32 gümrük vergisi. Tüm Avrupa'da durum yerli üreticiyi korumak için bu şekilde. Eğer böyle bıraksaydı bizim hükümet de kimsenin itirazı olmazdı zira Avrupa Gümrük Birliği'ne dahil ülkeler birlik kararının altında bir oran uygulayamıyor fakat üstüne çıkabiliyorlar. TOGG zaten bu haliyle de insanlara ucuz gelecekti, TOGG %29.8 vergi ile çıkarken Çinli rakipleri %71.3 vergi ile geliyordu. Burada Çinlilerin toplam vergisini %99.9'a çıkarmanın bir manası yoktu. Boşu boşuna tepki çektiler. Bu ek verginin TOGG'un çıkışına hiçbir yararı olmadığı gibi uzun vadede zararı da olacaktır. TOGG hep ucuz kalacağı ve bol satacağı için gelişime kapalı hale evrilecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 22 Mart 2023; 10:21:5 >_____________________________ 01000010 01101100 01101111 01101111 01100100 01101001 01101110
-
Adamlar çip sıkıntısı var umrunda değil
-
Bizde yerli araç yok ki, 1 tane togg var onun da ne olduğu belli değil. test edilmemiş yollarda değil kullanıcı tecrübesi yok. Alanların %90'ı Firma sahipleri ihale alırken kolaylık sağlanması için alıyor.
Şimdi Çinli denenmiş az çok bilgi olan araç mesela 900 bin tl ye satılsa togg mu alırsınız çinli mi ?
Gerçi tweetterde dangalağın biri Tesla ile Togg kıyaslıyordu :)
olan yine gariban Türk halkına oluyor bize vergileri geçiriyorlar.
bu olacaklari togg'un ilk zamanlarinda soylemistim. bu yuzden cok linc yedim, muhtemelen simdide linc gelecek. bunun dunyada sayisiz ornegi var, bir sektore tamemen burda markam olsun diye milliyetci gudulerle girdiginde eger bu konuda bir altyapin avantaj sagliyacak farkliliklarin yoksa sonu hemen her zaman bu oluyor. israr edilirse 80lerdeki sahin dogan devrine donus yapacagiz. hic bir rekabet avantaji olmadan zorlama uretilen yerli aracin satilmasi icin gumruk duvarlari yukseltilecek, sonucunda insanlar kalitesiz araclari yuksek fiyatlardan alacaklar. gecenlerde dogus grubun yaptigi bir hesapda 80lerdeki doganin fiyati bugunki audi a3'e denk geliyordu. ne dersem diyim israrla yanlis anlamak isteyenler olacak ama genede belirteyim: burada yerli uretim hata demiyorum. yaklasim show amacli olunca sonuc bu olur diyorum. bir sektorun gelismesi icin yapilmasi gereken ona avantaj sagliyacak altyapinin olusturulmasi, yasal destegin saglanmasi ve o alanda calisacak nitelikli is gucunun yetistirilmesi gerekir, altdan yukari dogru organik gelisim olmasi gerekir. show amacli yukaridan alta gelismi zorladiginda sonu hemen her zaman ayni olur. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt