Witcher 1'e oynanış olarak iyi oyun demek? Yani ciddi ciddi fareyle bir moba çift tıklaya tıklaya gittiğiniz (orta tık da kullanılıyordu galiba yıllar geçmiş, zaten kötü oyun olduğu için hafızam bütün ayrıntılarını silmiş, orta tık olabilir) her defasında aynı hareketi gerçekleştirip devam ettiğimiz oyunu güzel bulmanız gerçekten enteresan. Hikâye atmosfer eyvalla ama oynanışa buna demeniz şaşırttı. Çünkü oynanış diye bir şey yok ortada. Ve bu sadece benim fikrim değil. Bunu kime sorarsanız sorun oynanıştaki kütüklüğü ve sığlığı dile getirecektir. Witcher hayranı Enis Kirazoğlu bile bunu videolarında dile getirmiştir. Edit: bakın yukarı biri seriyi hiç oynanmamış ancak başlamak isteyen birine hemen başka biri ilk oyunun remake'ini bekle demiş. Neden acaba? 🙂 İşte grafik konusu bile tek başına bir remake gerekçesi olabilir. Böyle çok eski oyunlar bir remake'i hak eder. Yeni kuşak eski oyunu değil remake'i oynuyor demişsiniz. Doğru. Ancak remake olmasa yeni kuşak o kötü tırtıklı grafiklerin ve kötü fiziğin yüzüne bakmaz. En azından eski oyunun %90'ını yenilenmiş olarak oynamış olur. Bu da bir kazanımdır. İyi bir remake'deki o yumuşak geçişli mekaniklere ve grafiklere ve en az 1080p ve en az 30 FPS'ye alışınca; eski tırtıklı göz kanatan 480p veya altında 10-20 fps şeklindeki slayt gösterisine bakası gelmiyor. Medievil remake'ini oynadığımda bunu çok net görmüştüm. Oyunun içinde orijinali de vardı remake bitince orijinal haline bakayım dedim 1 dk sonra çıktım, dayanamadım ki ben oyunu PS1 zamanından beri biliyordum. Medievil sadece bir örnek tabi. Bu da sizin varsayımınız. Fırsat maliyeti demişsiniz ama ortaya yeni çıkacak oyunun iyi olacağına dair bir garanti de yok. Dünya para yatırıldıktan sonra çöp olacak olan bir oyun da çıkabilir. Büyük yeni yapımlarda da zaten pek bir yaratıcılık göremiyoruz markalar yine risk almıyorlar. Yerleşmiş, beğenilmiş mekanikleri dayıyorlar, devam oyunlarını dayıyorlar. Online'ı dayıyorlar. (Online olmayacak olursa da oyunu bozacak olduğu halde dayatma yapılıyor) Böyle bir yeniliktense(!) en azından ne olduğunu bildiğim ve daha mükemmelleşeğini düşündüğüm eseri tercih ederim. Yeni kuşak için bu zaten sıfırdan yeni bir oyun demek. Fırsat maliyetine Last Of Us remake'i çok iyi uyuyor mesela. Ama diğerlerine katılmıyorum. Oyun var oyun var yani. Yeni ama kötü bir oyun çıkacağına hiç çıkmasın daha iyi. En azından vaktimizi, paramızı ve daha da önemlisi umutlarımızı çalmamış olurlar. Bakın o Witcher 1 remake hakkıyla yapılsın, sıfırdan bir AAA oyunmuş gibi yapılsın -zaten hikaye dışında her şey sıfırdan olacak- severek oynayıp fikir değiştireceğinizi düşünüyorum. Ben teşekkür ederim. İyi forumlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 27 Ekim 2022; 17:55:47 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |