< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________ |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
_____________________________ |
Apikoğlu sarı etiketli bulamadım, normal olanı aldım. Biraz yağlı geldi. Bu sucuğun yanında Vedatbey gerçekten efsane. Ne bu kadar yağlı ne de mideyi rahatsız ediyor. Ama işte fiyatı tam iki katı, bu arada küvet diye yazan ufak olanlardan bulabildim. Toplam 4 ufak kangal aldım. Migros mağaza teslimde gözüküyordu, mağazaya gittim yok dediler. Sonra adam arkadan bir bakayım belki kalmıştır dedi :) Sonra iki paket kalmış dedi. Kısacası ürünleri bence satıştan çekmişler. Benim aldığım sucuklar skt Nisan ayıydı. |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Şeffaf buzdolabı poşetinde durur. Buzlukta son kullanma tarihi geçecek kadar duran sucuklarda özellikle apikoğlu, Şahin gibi fermente geleneksel olanlar sertleşiyor. Mümkün olduğunca 3-4 aydan daha fazla buzlukta kalmamasına dikkat edin. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Buzluktan çıkan sucuğun direkt bağırsağı soyulmaz zaten. Çıkartın ve çıkarttığınız parçayı ılık-sıcak su altına 15-20 saniye tutup kenara koyun. 1 dakika içinde bağırsak suyu çekip yumuşar ve kolayca soyulur. Daha sonra çözdürmeden dilimleyip direkt pişirebilirsiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Şahin sucuk neden pek tercih edilmemiş ? Fazla bir yorum göremedim.. |
RESPECT!
|
Apikoğlu bulamadım . O zaman başyazıcı mı almalı ... |
RESPECT!
|
Sucuk almak isteyenlerin aslında çoğu sucuk sevmiyor ondan hocam Sucuk dediğiniz şey tarihi bir olgu ve bunun orijinali belli, kalın çekim, kıyım, baharatlı, sarımsaklı, yağlı bir yiyecek sucuk. Ancak günümüzde insanlar salam, sosis gibi genele hitap eden market sucuklarına ya da sucuk benzeri ürünlere alıştırıldı. Çocukluğumuzda yediğimiz bakkala girince asılı duran ve kokusu etrafı saran o sucuklar büyük oranda kayboldu. Şimdi yorumlardan görüyorsunuz, tava yağ içinde kaldı, sarımsaklı, baharatlı, kesince dağılıyor vs diye aslında gerçek sucuk ta olması gereken özellikleri bir eksikmiş gibi ve hatta kötüymüş gibi belirtiyor insanlar. Böyle diyen arkadaşlara genel olarak şunu diyorum, "sen aslında sucuk sevmiyorsun" Mesela polonez batonun sucuk ile alakası yok, ama genele hitap ettiği için sevilip övülüyor. Gerçek sucuğa en yakın apikoğlu, başyazıcı, Şahin gibi ürünler yağlı, baharatlı, ağır bulunup yeriliyor. Tabi ki herkesin damak tadına saygı gösterilmeli, insan öyle alışmış ve onu seviyordur ancak değerlendirme yapılırken de kendi kıstasınızın aslında ne kadar öznel olduğunu bilerek yorum yapmak lazım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Baharatı bol sucuk severim ancak sahin sevmiyorum. Genel olrak tatli ve kek gibi hamur islerinde kullanilan tarcinin sucukta ne işi var Allah aşkına. Ki tarcini da cok sevmeme rağmen. O tarcini cikarsalar daha cok satacaklarini düşünüyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yıllardır yalnızca apikoğlu alırdım bu sene apikoğlu ve deneme amaçlı yarım kilo polonez baton aldım. polonezin Damak tadımıza daha uygun olduğunu gördüm. baharatı az, et tadı daha yüksek ve daha az yağlı apikoğluna göre. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xyz35 -- 6 Şubat 2022; 14:32:31 > |
|
|
|