|
Arkadaslar iyi geceler gecen hafta 2016 model 1.3 multijet egea araç aldım daha önce benzinli aracım vardı. Egea aracım 120 bine kadar servis bakımlı sonra ustaya gidilmis. Şu havalarda(16-18 derece) sabah ilk çalıştırmada 15 saniye civarı beyaz duman atıyor o esnada da rölanti saatine bakıyorum bin devirin altında hafif hafif oynuyor 950-1000 arası beyaz duman atma 10-15 saniyede maksimum kesiliyor ve ben bidaha araca gün icinde ister 5 ister 10 saat sonra bineyim kesinlikle ve kesinlikle ne bir duman atıyor ne de bir rölanti olayı oluyor. Gazı köklüyorum gene en kücük bir duman atma olayı yok. Bide edirneden tekirdaga geldim 140 kilometre yol 6 litre yaktı gösteriyor ortalama 110 la geldim arkadas sanki biraz fazla enjektörlerde problem olabilir dedi. Aynı motor euro 4 kodlu ama galiba corsa 2010 1.3 baska bir arkadasımda var o da diyo ki bence kesinlikle söktürme diyo söktürmen icin benim araba kadar atması lazım diyo onun arac ise mahalleyi dumana boğuyo sabahları usta beceremez bu sefer isemeye baslar bide onunla ugrasırsın enjektörleri makinaya ortalama 600-750 liraya bağlıyorlar bence elleme diyor. İnternette okudum kronik yzılım arızası varmıs. Servis bakımı en son kasım 2019’da olmus yazılım 2018 de cıkmıs heralde serviste yazılım atmıslardır diyorum bende. Dizel arac sahipleri özet olarak sabahları 8-10 sn beyaz duman atıyo rölanti saati hafif inip cıkıyo sonra normale dönüyo enjektöre bağlatayımmı kalsınmı bide 100 kilometrede 5 yerine 6 lt yakıyor < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

aynı kışın ağzımızla hoh yaptığımızda çıkan duman gibi. Nefes sıcacık ama dışarısı soğuk ve sonuç olarak o nefesini görüyorsun mesela
kullanıcısına yanıt